Hieronder bevinden zich de meest populaire bier evenementen.
Wil je een evenement aanmelden, stuur dan een mail naar info@bierista.nl.

Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Noordelijk Kerst- en Winterbieren Festival

21 december 2014 @ 14:00 - 19:00

€5
Noordelijk Kerst- en Winterbieren Festival

Grote vraag is: “Wat kunnen we van het weer verwachten tijdens het “5e Noordelijk Kerst- en Winterbierenfestival” dat PINT –regio Noord op 21 december in Hoogeveen organiseert”.  Tijdens de vorige edities varieerde dat van min 9 graden tot plus 10 graden Celsius, van droog tot nat en windstil tot stormachtig.  Ondanks die onzekerheden blijft het festival zoals die was, dus een buitenfestival in hartje winter. Op het Plein Hoofdstraat Noord in Hoogeveen zullen weer een groot aantal kramen in carré-vorm worden opgesteld en op het daardoor ontstane plein zal een overkapping worden geplaatst. Om de temperatuur beheersbaar te houden zullen een groot aantal terrasverwarmers  woren geplaatst. Dat en de kerst- en winterdecoraties zorgen er voor dat er een soort “Weihnachtsmarktsfeer” wordt gecreërd dat wordt opgeluisterd met akoestieke live-muziek.

Bieren uit Nederland, België, Duitsland, Engeland en Frankrijk.

Net zo gevarieerd als het weer zal ook het aanbod van Kerst- en Winterbieren tijdens dit lustrumfestival zijn. 17 brouwerijen uit Nederland, Duitsland en Frankrijk zullen zich (laten) presenteren op het festival, terwijl de 7 deelnemende cafébedrijven er voor zorgen dat er ook Belgische en een Engels winter ale te proeven zijn. De brouwerijen, die zich zullen –laten- presenteren zijn uit Nederland de 7 Deugden, Bax, Bierderie, Epe brouw Collectief, de Gulzige Gans, de Leckere, Maallust, Maximus, Mommeriete, de Rooie Dop, VandeStreek . Uit Duitsland komen Eibau en Engel, terwijl Frankrijk wordt vertegenwoordigd door Brasserie Saint Germain, Brasserie Parisis en les Brasseurs de Lorraine. De deelnemende cafébedrijven zijn Dégust, de Lekkernij, de Lijst, de Nachtwacht, Pand 3&40, de Pastoor en de Schout.

Goede muziek en het goede doel.

Net als tijdens de twee voorgaande festivals zullen leerlingen van de POPschool Hoogeveen weer gratis de akoestische muziek verzorgen en collecteren voor het door hen gekozen goede doel. Dat doel is het Muzikaal Educatief Centrum Hoogeveen dat zich inzet om jonge talentvolle muzikanten te begeleiden  en hen op weg te helpen om samen met anderen te musiceren, zoals bijvoorbeeld in een band.

Gezonde trek, de glazenspoelservice en de BOB

Brasserie de Lekkernij zal ook nu weer zorgen voor warme snert, broodjes worst enz. Deze gerechten zijn verkrijgbaar tegen inlevering van festivalmunten.  Zoals gebruikelijk bij de festivals van PINT –regio Noord is er ook nu weer een glazenspoelservice. Wanneer het glas leeg is kan het bij de glazenspoelservice worden omgeruild voor een schoon exemplaar.  Ook is er nu weer gedacht aan de BOB. Bij de glazenspoelcentrale  is ook de BOB-shop, waar frisdrank kan worden aangeschaft.

Verrassing voor PINTleden

Omdat dit het eerste lustrum van het Kerst- en Winterbierenfestival is zullen de PINTleden die het festival bezoeken bij het verlaten van het festival een verrassing ontvangen.

5e Noordelijk Kerst- en Winterbierenfestival

Datum: 21 december 2014
Lokatie: Plein Hoofdstraat Noord te Hoogeveen
Aanvang: 14 tot 19 uur
Entree: € 5,–  (incl. € 2,– statiegeld festivalglas en informatieboekje
Festivalmunten: € 1,75 p/stuk of 6 voor € 10,-

Gegevens

Datum:
21 december 2014
Tijd:
14:00 - 19:00
Kosten:
€5
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,

Organisator

PINT Noord

Locatie

Plein Hoofdstraat Noord
Hoofdstraat
Hoogeveen, Nederland
+ Google Maps
Blijf op de hoogte

Meld je aan op de nieuwsbrief voor tips en de nieuwste weetjes.