Oscar Moerman van Brouwerij Eanske ademt bier, bier en nog eens bier

Presentator Alain Schepers
Datum 20/02/2015
Duur 20.58

Je hebt bierliefhebbers en je hebt Oscar Moerman. Oscar ademt bier. Figuurlijk gesproken, want hoewel hij een rasechte liefhebber is, drinkt hij met mate. Wel is hij constant bezig met bier. Hij facebookt, twittert, hij leest en schrijft over bier. En natuurlijk brouwt hij bier. Hij begon als hobbybrouwer, maar tegenwoordig runt hij een eigen brouwerij in Enschede, Brouwerij Eanske.

Oscar Moerman heeft al heel wat mooie bieren op zijn naam staan, waaronder een aantal lambiks. Deze spontaangistende bieren maakte hij als hobbybrouwer, maar sinds kort ook onder de vlag van Brouwerij Eanske. Zie en hoor hoe enthousiast deze brouwer wordt als hij bij Bierista TV aanschuift en mag praten over zijn favoriete onderwerp …

Deze uitzending werd opgenomen kort voor de opening van Craft & Draft, het nieuwe speciaalbiercafé aan de Overtoom in Amsterdam. Het nieuwste project van bierpionier Peter van der Arend heeft 40 bieren op tap en 100 op fles. Terwijl de camera’s het gesprek met Oscar registeren, wordt door de crew van Craft & Draft de laatste hand gelegd aan de inrichting.

 

Kijk ook eerdere afleveringen van Bierista TV, zoals deze met de brouwers van Othmar.

Over Bierista TV:

Redactie en presentatie: Alain Schepers. Co-presentator: Arvid Bergström (Koken met Krullen).Regie: Nick van Triest. Camera: Tristan Smits en Robert Scholing. Studiomanagement: Boy van Dulmen. Visagie: Nathalie Pot-Scheerder (De Hoofdzaak Zutphen). Productie en realisatie: Crystal Park New Media.

Blijf op de hoogte

Meld je aan op de nieuwsbrief voor tips en de nieuwste weetjes.