Beste Trappistenbier ter wereld eenmalig te koop bij Jan Linders

8 maart 2018 om 08:00

De bieren van de Belgische trappistenbrouwerij Westvleteren zijn eenmalig te koop in 60 filialen van de Jan Linders supermarkten in Limburg, Brabant en Gelderland. Je moet wel snel zijn, de bieren zijn vrijwel alleen vandaag (donderdag) buiten de Sint-Sixtus abdij te koop.

Omzeil de bierlijn

Normaal gesproken moet je eerst een plekje reserveren via de bierlijn. Daarna moet je dan op de afgesproken tijd, in het afgesproken voertuig jouw gereserveerde Westvleteren bier bij de abdij op komen halen. Daarbij is het ook nog zo dat er maximaal twee kratjes bier per voertuig gekocht mogen worden. Dit is pas de tweede keer dat deze trappisten buiten hun eigen brouwerij en café te Westvleteren, te koop zijn in Nederland.

Waarom het deze tweede keer gedaan wordt is niet bekend, de brouwerij zelf is niet bereikbaar voor een reactie en ook de woordvoerder van de supermarktketen kan niet bevestigen waarom de Belgische trappisten Jan Linders eenmalig toestaan hun bier te verkopen. ”Dankzij onze partners zijn we erin geslaagd het Westvleterense bier aan te kopen”, aldus Gineke Wilms van Jan Linders. “We zien het als een beloning voor het feit dat we al enkele jaren in Nederland tot beste speciaalbier supermarkt zijn uitgeroepen.”

Het vlaggenschip

Ook de welbekende Westvleteren 12, oftewel het vlaggenschip van de Sint Sixtusabdij, werd ooit door een Amerikaanse website bestempeld als het beste bier ter wereld. Vanaf dat moment was de gekte compleet en verwierf het bier een cultstatus. Het bier wordt dan ook voor meer dan dubbele verkocht in de supermarkt. Voor een flesje betaal je bij Jan Linder €9,95.

Jan Linders Supermarkten

De bieren die verkrijgbaar zullen zijn bij Jan Linders in Limburg, Brabant en Gelderland zijn de Westvleteren Blond, Westvleteren 8 en Westvleteren 12. Zestig Linders vestigingen krijgen zo’n vijf kratjes bier binnen en per klant mogen er niet meer dan 2 flesjes verkocht worden. Ren dus snel naar de supermarkt als jij een Westvleteren in handen wilt krijgen!