Het Walhalla Proeflokaal in Amsterdam Noord is geopend!

13 maart 2018 om 08:00

Vier maanden na het afronden van de crowdfunding campagne opent de Amsterdamse bierbrouwerij Walhalla deze week de deuren van haar proeflokaal. In april volgt een groot openingsfeest. 

Bierbrouwerij Walhalla is een jonge Amsterdamse microbrouwerij die zoals zij zelf zeggen ‘de lievelingsbieren van de goden brouwt’. Bieren zoals wij ze hier op aarde ook het liefst drinken: krachtig, spannend en altijd dorstlessend.

Craftbeer Walhalla

Vanaf deze week schenkt brouwerij Walhalla haar bieren officieel in het nieuwe proeflokaal, direct naast de brouwerij die binnenkort in gebruik wordt genomen. Met dertien taps en een grote selectie bieren op fles zal er constant iets nieuws te proeven zijn. Naast de bieren van de eigen brouwerij zijn er ook gastbieren op tap en een aantal speciale bieren op fles verkrijgbaar, zoals de gelimiteerde Walhalla Daemon serie en bieren van spontane gisting.

De komende tijd is het proeflokaal aan de Spijkerkade in Amsterdam op vrijdag van 16:00-00:00u en op zaterdag van 14:00-00:00u geopend. Brouwer en oprichter Aart van Bergen is enthousiast: “Vanaf het allereerste begin was het altijd de droom om mijn bieren een thuis te geven. Een plek waar de Walhalla sfeer helemaal samensmelt met de identiteit van onze bieren. Die droom komt nu uit: we hebben het epische gevoel van de mythische bierhal weten te combineren met de charme van een gezellig biercafé.”

Nieuwe brouwerij en openingsfeest

Walhalla Taproom geopendTerwijl de eerste bieren vloeien wordt er druk verder gebouwd aan de nieuwe brouwerij. De in hout beklede ketels zijn aangekomen uit Engeland en de vergistingstanks volgen binnenkort. De komende weken wordt de nieuwe apparatuur geïnstalleerd en dan zal er snel voor het eerst gebrouwen worden.

Om dit alles groots te vieren organiseert Walhalla een openingsfeest in het weekend van 14 en 15 april. Twee dagen lang zullen het proeflokaal en de brouwerij toegankelijk zijn voor de bierliefhebbers, die getrakteerd zullen worden op vertrouwde én exclusieve Walhalla bieren. Tijdens het weekend is er live muziek en zorgen foodtrucks voor de hongerige bezoekers.

Meer informatie over het openingsfeest zal worden gedeeld in het Facebook event.