Utrechtse brouwers brouwen bier voor zieke Tomas Schroën

3 april 2017 om 09:15

Van een bier collaboration met twee of drie brouwers kijken we in bierland inmiddels nauwelijks meer op, maar wanneer zeven brouwers uit dezelfde regio de handen in één slaan, dan moet er wel iets bijzonders aan de hand zijn. En dat is het geval. Sterk Water is een speciaalbier gebrouwen voor de zieke Tomas Schroën, alias de Bierverteller.

Tomas Schroën

Toen bij Tomas Schroën alvleesklierkanker werd geconstateerd, was het duidelijk dat iemand een hart onder de riem kon gebruiken. U Are Here magazine twijfelde niet en nam direct contact op met zeven Utrechtse brouwers, die binnen no time hun medewerking toezegde. En zo ontstond een samenwerking die zijn weerga niet kent: Brouwerij Maximus, Oproer, VandeStreekBier, De Kromme Haring, Duits & Lauret, CEAUX en Brouwerij Hommeles. Ontwerper Leffe Goldstein en het team van De Bierverteller maakte de groep compleet.

Maar dan… wat wordt er gebrouwen? In overleg met Tomas is gekozen voor kurkuma en groene thee als basisingrediënten. Een mooie mix van hoppen completeert dit blond bier.

Sterk Water

Utrechtse Bierbrouwers Festival PINT op 27 mei in De Fabrique in Utrecht.

Support Casper

De opbrengst van deze batch wordt aan Support Casper gedoneerd. Deze organisatie steunt met donaties onderzoek naar nieuwe en innovatieve behandelmethoden van alvleesklierkanker.