Speciaal voor de feestdagen: de Sintel met geroosterde wilgenbast!

5 december 2018 om 08:00

Nevel Artisan Ales heeft speciaal voor de feestdagen een heel exclusief bier van het vat gehaald: de Sintel. Deze Barrel Aged Bière de Garde is gebrouwen met geroosterde wilgenbast…

Ja, dat is nog eens bijzonder te noemen. Een bier gebrouwen met geroosterde wilgenbast. Toch zijn we van Nevel Artisan Ales niet anders gewend. De brouwerij staat bekend om haar eigenzinnige en altijd bijzondere brouwsels. Dit keer, speciaal voor de feestdagen, de Sintel. Een Bière de Garde gerijpt op houten vaten.

Sintel in m’n schoentje

Sintel is zacht zuur en licht bitter met 5,5% alcohol. Warme aroma’s van bruine basterdsuiker, kruidnagel, donkere karamel en vanille proef je terug. Het is een bijzonder, luxueus bier dat het best tot zijn recht komt in een grote schoen als cadeautje, of in het Bierista Proefglas natuurlijk. Heerlijk nagloeien van een stevige herfstwandeling, met een boek en een glas Sintel om de kruidige herfstgeuren nog even vast te houden. Genieten noemen we dat.

Geroosterde wilgenbast

Zoals gezegd bevat de Sintel geroosterde wilgenbast die zachte toetsen van bruine basterdsuiker en kruidnagel geeft, wat weer mooi samengaat met de donkere karameltonen van de gebruikte mout. De Sintel heeft 8 maanden op eikenhouten vaten gerijpt, waardoor je een lichte hint van vanille kunt ontdekken. Het is vergist met Mud King, een blend van wilde gisten van over de hele wereld, die bijzonder fruitige aroma’s aan het bier geeft. Zoals de brouwers zelf zeggen: “Een zacht zure smaaksensatie met een lichte bitterheid waar de tannines van de wilgenbast in doorklinken. De zijdezachte afdronk maakt het genieten compleet!”

Sintel & Food

Het zacht zure en licht bittere bier combineert mooi bij een herfstige stoofpot, waarbij de kruidige, zoete smaken elkaar mooi ondersteunen. Ook vleesgerechten zoals hertenrollade, fazant of gevulde kalkoen combineren mooi. Wat desserts betreft kun je volgens de brouwers helemaal uit je dak gaan met vanille en karamel, wat dacht je bijvoorbeeld van een feestelijke crème brulée met geroosterde hazelnoot en kruim van pepernoten? Het water loopt ons al in de mond!

Sintel is vanaf 12 december te bestellen en vanaf dat moment verkrijgbaar bij de brouwerij en haar bekende distributieplekken!