Een Nieuwjaarsduik in bier? Bij Taphuys Tilburg kan het!

21 december 2017 om 08:00

Bij Taphuys Tilburg weten ze wel hoe bierliefhebbers het nieuwe jaar in willen duiken… In bier natuurlijk! Daarom kun je op 1 januari in het café aan het Piusplein een Nieuwjaarsduik nemen in een bad vol bier!

Door Frouke van Loo

1500 liter bier

De Nieuwjaarsduik in Scheveningen is volgens het Taphuys Tilburg “Zooo 2017!”. En daarom organiseren zij hun eigen inwijding van het nieuwe jaar. Op het terras van het café komt een hottub te staan waar naar schatting zo’n 1500 liter bier in past en ruimte heeft voor 10 tot 15 personen. Welk bier er in de hottub komt te zitten weten de organisatoren nog niet. Zij zijn namelijk nog op zoek naar een brouwer die het bier beschikbaar wil stellen. Er wordt gehoopt op een bier met een mooie warme kleur, puur omdat dat er zo mooi uitziet, maar waarschijnlijk wordt het bad gevuld met ijskoude pils.

Nieuwjaarsborrel

Vanaf 15.00 uur staat er een groot bad klaar waar je met je vrienden een duik in kunt nemen. En om ervoor te zorgen dat je niet de rest van de dag naar bier ruikt, kun je ter plekke ook nog even warm douchen. Na de duik en douche schuif je door naar de Nieuwjaarsborrel om verder te verwarmen met een smaakvol bier in de hand, die je gewoon uit de muur hebt kunnen tappen. Om de middag helemaal af te maken zorgt het Thomas Wessels Quintet voor fijne jazz, funk, R&B, hip-hop, Bebop, Swing en Soul.

Kijk hier voor meer info!