Heb jij al bieren uit dit nieuwe bierschap gescoord?

16 april 2018 om 08:00

Je hebt het goede nieuws hier al eerder kunnen lezen: Albert Heijn heeft een update aan het bierschap gegeven en voegt een speciaal schap voor laag alcoholische en alcoholvrije bieren toe. Wij gingen op ontdekking en stonden al snel met een mandje vol lekkers in onze handen.

Door Frouke van Loo

Vernieuwd bierschap

Wie sinds vorige week de Albert Heijn binnenloopt en naar de drankenafdeling wandelt komt op een hoop plekken een vernieuwd bierschap tegen. Naast de schappen ‘Fris en Fruitig’ en ‘Donker en Rijk’ hebben nu ook de alcoholvrije en laag alcoholische bieren een eigen plekje gekregen. De blauw-witte supermarkt plaatst in de vernieuwde bierschappen ruim 70 nieuwe bieren waarvan er ongeveer 30 alcoholvrij of laag alcoholisch zijn. Daar ging mijn hartje toch echt even sneller van kloppen! Zo wordt deze sterk groeiende biercategorie nu nog makkelijker verkrijgbaar. Op naar een vestiging in de buurt!

Eenmaal in de winkel aangekomen zag ik inderdaad een geheel eigen vak voor deze laag alcoholische pareltjes, zo leuk! Als Bierista kun je hier echt je hart ophalen. Je komt natuurlijk niet zoveel bieren tegen als bij de speciaalzaak, maar het aanbod van de supermarkt is (vooral in de grotere vestigingen) zeker uitgebreid te noemen.

De keuze is reuze

Niet alleen het assortiment aan alcoholvrije en laag alcoholische bieren is uitgebreid, aan het complete assortiment zijn ook heel wat smakelijke bieren toegevoegd. Naast bieren van craftbrouwerijen heeft Albert Heijn ook hun eigen Brouwers bier assortiment uitgebreid. Nu vind je hiervan ook een Weizen en India Pale Ale in de schappen. Ook laag alcoholische bieren als een 0.0 en 2,5% lager zijn door de keten uitgebracht. Deze ga ik natuurlijk ook zeer binnenkort proeven en reviewen. Maar nu terug naar het laag alcoholische bierschap, daar ging ik uiteindelijk voor op pad.

Aan dit nieuwe bierschap zijn bieren zoals De Molen – Hugs & KissesKompaan – Badgast, Meantime – Table IPA en Mikkeller – Drink’in the sun toegevoegd. Maar ook een aantal van mijn persoonlijke favorieten zoals Brand – Session IPA, Jopen – Life’s a beach en Vandestreek – Playground staan in het schap. Het assortiment heeft ook een aantal recent uitgebrachte bieren tot zich genomen zoals Vedett – Session IPA, Gulpener – Aan lager Wal, Brand – Weizen 0.0 en Grolsch – Session IPA. Daar loopt het water je toch van in de mond?! Ik kan nu al niet wachten op de warme zomerdagen om zonder al te veel alcohol van deze frisse bieren te kunnen genieten op ons zonnige balkonnetje of in één van de gezellige Rotterdamse stadsparken.

Ruim 400 bieren

Zonder de regionale uitbreidingen mee te tellen komt het totaalaanbod van de supermarkt nu op meer dan 380 bieren. En om de keuze uit die collectie makkelijker te maken is het bierschap nu dus overzichtelijker ingericht. Zo vind je van links naar rechts: ‘Alcoholvrij en laag alcoholisch’ met daarnaast een compleet assortiment Pils, dan komen de fruitige en frisse bieren, krachtige en blonde varianten en uiteindelijk de rijke en donkere bieren. De schapkaartjes geven naast het alcoholpercentage aan of het biertje zoet, zuur, bitter en/of kruidig is. Ook worden er vanaf nu maaltijdsuggesties gegeven!

Als echte Bierista weet jij natuurlijk al helemaal hoe het in elkaar zit maar toch is het leuk eens een kijkje te nemen of jouw favoriete bier ertussen staat en of jij de bieren ook zo ervaart. Je weet waar je moet zijn!

Start aan de Bierista Bieropleiding en word ook Bierista®!