Nog even meepakken: Mout Bierfestival de Wintereditie!

25 februari 2018 om 08:00

23, 24 en 25 februari kan menig bierliefhebber zijn of haar hart ophalen in Arnhem. Voor het eerst sinds lange tijd gaat er weer eens een bierfestival plaatsvinden in de Gelderse hoofdstad! Laat je verrassen tijdens Mout Bierfestival, de Wintereditie.

Eusebiuskerk Arnhem

Afgelopen week presenteerde Mout de bieren die geschonken zullen worden in de Eusebiuskerk in Arnhem. Ruim 25 brouwers hebben een plekje in de kerk weten te veroveren. Er zijn ruim 150 bieren in het bierprogramma opgenomen, met voldoende variatie om iedere liefhebber op zijn of haar wenken te bedienen. Enkele opvallende namen tussen de brouwers zijn die van Brouwerij Het Verzet, Brouwerij De Molen en het Berlijnse BRLO. Zij nemen maar liefst 12 verschillende bieren mee naar Arnhem.

Bierige belevenis

Naast het ruime bieraanbod, zijn de workshops ook bekend gemaakt en daar valt voldoende te beleven voor de bezoeker. Blind bieren proeven of juist bieren combineren met spijs, ‘Meet the brewer’-sessies of meekijken hoe er live bier gebrouwen wordt; je hoeft geen bierspecialist te zijn om op je plek te zijn in de Eusebiuskerk.

Voor de echte kenners is er een Masterclass van Oldskool brewery, die tevens een speciaal ‘Mout’ bier hebben gebrouwen voor het festival. Dit alles, samen met een muziekprogramma vol bluegrass, country, funk en rock ’n roll muzikanten, maakt de Eusebiuskerk de ideale plek om het laatste weekend van februari heerlijk bierig door te komen.

Aanwezige brouwerijen

Zo’n 23 brouwerijen zullen tijdens MOUT hun lekkerste en BRLO, Rock City Brewing, Hooglander Bier, Brouwerij ’t Verzet, Oersoep, Brouwerij De Blauwe IJsbeer, Brouwerij de Molen, Bird Brewery, Brouwerij Het Hert, Scheldebrouwerij, Oldskool Brewery, Brouwerij CC, Bax Bier, Muifelbrouwerij, Nevel Artisan Ales, Kompaan Bier, Brouwerij Het Roze Varken, Brouwerij de Natte Gijt, Lux Brewery, Brouwerij Frankendael, Bierbrouwerij Wentersch, Gebrouwen door vrouwen, en Jan Limoen – De Hollandse Limoncello.

Entree Mout

Dit bierfestival bezoeken kost €3 + €2 borg. Je ontvangt dan een glas en programmaboekje. Wil je een uitgebreider pakket dan kun je voor €20 (incl. €2 borg) 5 munten, een proefglas en programmaboekje koken. Tickets koop je hier. Vrijdag 23 februari ben je van 16:00u tot 00:00u van harte welkom. Zaterdag 24 februari openen de deuren van de Eusebiuskerk om 13:00 en zondag 25 februari kun je je van 13:00u tot 22:00u ook nog volop vermaken!