Lowlander lanceert alcoholarme Botanical Infusions

11 augustus 2018 om 08:00

De Amsterdamse brouwerij Lowlander Beer maakt een nieuwe stap in haar botanische bieravontuur. Zij lanceren namelijk een nieuwe serie “bieren”. En niet zomaar een serie, maar laag alcoholische Botanical Infusions! Deze smaakvolle drankjes zijn een mix van botanicals, thee en bier die fruit, kruiden en specerijen in de hoofdrol zetten.

Nieuwe stap in de bierreis

Zo’n 2,5 jaar geleden startte Lowlander Beer met het brouwen en verkopen van botanisch gebrouwen bier. Dat betekent dat zij uitsluitend bieren brouwen met producten van plantaardige oorsprong. De brouwerij is geïnspireerd door de handelsgeest en ontdekkingsreizen van de “Lowlanders” en het gebruik van botanicals in gin en jenever. Met meer distributie naar meer dan 1500 punten in heel Europa en heel wat awards op hun naam, hebben zij een geheel eigen plekje weten te veroveren in de goedgevulde bierwereld. Voor Lowlander is de introductie van de 2,5% alc. Botanical Infusions een logische volgende stap in hun bierreis.

Het is niet wat je eruit haalt..

Chief Botanical Officer Frederik Kampman zegt daarover: “Bij Lowlander geloven we dat een lager alcoholpercentage – waardoor consumenten de controle over hun drukke leven kunnen houden – niet betekent dat je een compromis moet sluiten op smaak. Dus ik dacht: wat nu als de botanische ingrediënten zoals natuurlijke kruiden, specerijen en fruit echt de hoofdrol krijgen en het bier ondersteunend maken? Naar mijn mening moet je niet focussen op wat je eruit haalt – het alcoholpercentage – maar op wat je erin stopt. Zo besefte ik dat we een laag alcoholisch bier kunnen brouwen zonder compromis, met meer smaak dan je verwacht.”

Kruiden, specerijen en vers fruit krijgen de hoofdrol in Lowlanders nieuwe Botanical Infusions. Gember, yuzu, kaffir lime blaadjes en grapefruit; alleen de allerbeste botanische ingrediënten zijn gebruikt en geïnfuseerd met natuurlijke theeën en bier. Het resultaat is een licht alcoholische drank bomvol smaak.

Ginger & Kaffir LimeBotanical flesjes

De Ginger & Kaffir Lime is een botanisch gebrouwen infusie van gember, kaffir lime (citrus), cardamom, Darjeeling thee en tarwebier. Het is een pittige en aromatisch hybride geworden, met verfrissende citrus tonen.

Yuzu & Grapefruit

Deze Botanical Infusion is gebrouwen met yuzu – een citrusvrucht uit het verre oosten – grapefruit, Earl Grey thee en Gose bier. Deze variant is licht & verfrissend, met sprankelende citrustonen. 

”De timing voor de introductie van onze Botanical Infusions kan bijna niet beter”, sluit Frederik af. “Je merkt dat het bierlandschap verandert en met onze Botanical Infusions bieden we de verfrissing van bier, gecombineerd met de volle smaak van niet alcoholische, ambachtelijke softdrinks.” De nieuwe Botanical Infusion zijn vanaf nu verkrijgbaar in horeca & retail in de Lage landen.