Krijg nou toch de parapluvius!

21 juli 2018 om 08:00

Wat zeg je me nou? Parapluvius? Jazeker. Dit is namelijk het nieuwste bier van de Nijmeegse bierbrouwerij de Hemel. Zet de naam je al aan het denken? Dan ben je op het juiste pad als dit je aan regen doet denken!

Brouwen met regenwater

Parapluvius is namelijk gebrouwen met regenwater in plaats van kraanwater. In samenwerking met Rainbeer en Green Capital Challenges heeft Brouwerij de Hemel dit bier ontwikkeld. Naast het lessen van de dorst, willen zij men ook bewuster maken van de overlast die regenwater kan veroorzaken. Een duidelijk boodschap dus!

Voor de stad Nijmegen staat het plan om in 2050 volledig klimaatbestendig te zijn. Dat betekent dat zij op dat moment met langdurige regenval, piekbuien en de bijkomende wateroverlast om kunnen gaan. Momenteel verdwijnt dit voor het grootste deel in het riool, maar dat kan ook anders. Minder belasting voor het riool en meer water om mee te brouwen. Win-win!

Samenwerken

De drie samenwerkende partijen hebben elk hun eigen kwaliteiten, waarmee zij elkaar bijzonder goed aanvullen. Rainbeer is een van oorsprong Amsterdams bedrijf dat zich gespecialiseerd in regenwaterzuivering ter behoeve van bierbrouwen. De brouwers van De Hemel storten zich met dit water op het brouwen van het bier. En Green Capital Nijmegen ondersteunt hen weer met de kennis van watermanagement en maakt gebruik van de verschillende kanalen die beschikbaar zijn om zo veel mogelijk mensen te bereiken met de boodschap.

ParapluviusParapluvius

“Met ons nieuwe bier Parapluvius, willen we de drinker op een ontspannen manier aan het denken zetten. Lekker ongedwongen, maar toch een duidelijke boodschap communiceren”, aldus de brouwer. Het is een fijn doordrinkbaar bier geworden. Een blond tarwebier met 5,5% alcohol en lekkere frisse en licht kruidige smaak. Het doet je zelfs denken aan zoethout en sinaasappel. 

De naam van het bier is overigens niet door de brouwers zelf bedacht. Hiervoor hebben zij een prijsvraag uitgezet. De winnaar werd tijdens de presentatie, heel toepasselijk, in het zonnetje gezet met een vers getapt glas bier.

Heb jij Parapluvius al geproefd? Als gediplomeerd Bierista geef je hier je mening!