Kaapse Brouwers brouwt pils voor IFFR

9 augustus 2018 om 08:00

23 januari tot en met 9 februari 2019 staat onze havenstad compleet in het teken van Film & Cultuur voor IFFR. Tijdens het International Film Festival Rotterdam komen film- en cultuurliefhebbers uit de hele wereld bij elkaar om te genieten van nieuwe films en experimenten. En laat dat nu perfect in het straatje van de Kaapse Brouwers passen!

Kaapse Tijger

IFFR is voor komend jaar een nieuwe samenwerking aangegaan. En wel met de bierbrouwers op de Rotterdamse Kaap. Zij brouwen speciaal voor het festival de Kaapse Tijger. Dit speciaal ontwikkelde pilsje krijgt op het festival een prominente plek in het horeca aanbod.

Kaapse Brouwers is opgericht op Katendrecht, ook wel de Kaap genoemd, en heeft sinds 2017 ook een locatie aan de Mauritsweg genaamd Kaapse Maria. De brouwerij doet de turbulente tijden van zeelui en jazz herleven met gedurfde recepten, smaakexperimenten en ouderwetse bieren in een Rotterdams jasje.

Perfecte match met IFFR

Voor Susan Gloudemans, hoofd development IFFR was de link IFFR-Kaapse Brouwers een inkoppertje: “Natuurlijk zijn beide partijen door en door Rotterdams, maar ze delen ook een non-conformistische houding, durf, oog voor kwaliteit en een voorkeur voor experiment.”

Tsjomme Zijlstra, medeoprichter van Kaapse Brouwers voegt toe: “We zijn zeer verheugd met dit nieuwe partnership. Via het festival kunnen we onze bijzondere bierselectie introduceren bij een groot, divers en internationaal publiek.”