Nieuw van Jopen Bier: ‘Is That CEDAR Spelt Ryeght?’

2 februari 2018 om 17:00

Brouwerij Jopen Bier uit Haarlem heeft een nieuw Limited Edition bier uitgebracht: Is That CEDAR Spelt Ryeght? Voor dit bier hebben zij tijdens het lageren cederhout aan het bier toegevoegd!

Ontdekkingsreis

Dit nieuwe bier is een vervolg op het begin van een nieuwe ontdekkingsreis voor Jopen Bier. Deze ontdekkingsreis begon met Is That Spelt Right? Deze Imperial Porter is gebrouwen met speltmout, roggemout en Engelse hoppen. Dit resulteerde in een zeer volmondige Porter met tonen van chocolade en een stevige hopbitterheid.

“Wat als je tijdens het lageren van de Imperial Porter cederhout toevoegt?”, dachten de brouwers van Jopen Bier. Cederhout staat er namelijk om bekend dat het veel aroma’s loslaat en de smaak van een bier verrijkt. Door dit toe te voegen tijdens het lageren is de Imperial Porter Is That Spelt Ryeght getransformeerd in een nieuw, uniek exemplaar.

Is That CEDAR Spelt Ryeght?

De naam is een verwijzing naar de punctualiteit van de Engelsen, de brouwgranen spelt en rogge (rye), en natuurlijk de toevoeging van cederhout. In de smaak voert cederhout de boventoon. Dit vloeit over naar een anijsachtige, kruidige smaak door de roggemout met aroma’s van cederhout, esters en karamel. Bovendien is het bier licht fruitig door het alcoholpercentage van 9%. In de afdronk proef je chocolade, hinten van anijs en kokos.

Limited Edition

De bieren uit de lijn ‘Rare Creatures’ zijn zoals Jopen Bier zelf zegt “Super Limited”. De bieren in deze lijn zijn zeldzaam, uniek, experimenteel en ook dit bier is weer in beperkte oplage gebrouwen. Bestel Is That CEDAR Spelt Ryeght? via de website van Jopen Bier en geef jouw mening over de Limited Edition Is That CEDAR Spelt Ryeght?