Hoge verwachtingen 3e Noordelijk Lentebieren Festival

2 maart 2015 om 10:09

In samenwerking met Stadsschouwburg De Harmonie wordt op zaterdag 14 maart voor de derde keer het Noordelijk Lentebieren Festival  gehouden. De variëteit is groot. In totaal zijn ongeveer veertig bieren verkrijgbaar, van IPA’s tot quadrupels.

Ten opzichte van vorig jaar hebben zich veel nieuwe brouwerijen gemeld. Voor de vaste festivalgangers is er dus voldoende nieuws te ontdekken. Dit zijn brouwerijen die in ieder geval hun opwachting maken:

Brouwerij Brandsma  (Augustinusga)
Grutte Pier (Leeuwarden)
Kleine Beer (Lemmer)
Attemer Bier (Hattem)
Bax Bier (Groningen)
Bierderie (Wormerveer)
Ducaat (Zeewolde)
Eanske (Enschede)
De Eem (Amersfoort)
Epe Bier Collectief (Epe)
Gulzige Gans (Coevorden)
Maallust (Veenhuizen)
Mommeriete (Gramsbergen)
Texelse bierbrouwerij (Oudeschild)
Wildevanker brouwerij (Wildervank)

De bezoekers ontvangen na het betalen van 5 euro entree een informatieboekje met daarin de gegevens van de aanwezige brouwerijen en de door hen meegenomen bieren. Aan de hand van de in het boekje vermelde info maken de ervaren festivalgangers een keus en noteren hun bevindingen in  het boekje. Een festivalglas is verkrijgbaar voor twee euro. Dit is statiegeld. Bij inlevering krijg je de twee euro weer terug.

Het derde Noordelijk Lentebieren Festival heeft plaats van 14.00 tot 23.00 uur in de Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. Deze locatie is op nog geen tien minuten lopen van het NS-station. Munten kosten 1,75 per stuk; 6 voor 10 euro. Leden van bierconsumentenvereniging PINT ontvangen 1 munt gratis.