Elvis Juice blijft gewoon ‘The King’ van Brewdog

7 februari 2018 om 08:00

De rechter heeft na hoger beroep besloten dat Brewdog haar bier Elvis Juice geen andere naam hoeft te geven. De ambachtelijke brouwerij uit Schotland werd eerder aangeklaagd omdat deze naam zou impliceren dat het om een bier van ‘The King’ zelve zou gaan.

Brewdog

In 2016 werd de Schotse bierbrouwerij Brewdog aangeklaagd door het Amerikaanse ABG, Authentic Brands Group. Dit bureau heeft de leiding over Elvis Presley’s naam en officiële aangelegenheden. ABG is van mening dat de naam van het in 2015 gelanceerde bier ‘Elvis Juice’ te sterk zou impliceren dat dit een bier afkomstig van The King Of Rock ‘nd Roll himself zou zijn.

Elvis Juice

Nadat ABG hen een brief stuurde met het verzoek de naam te veranderen, stelden oprichters James Watt en Martin Dickie nog voor hun voornamen naar Elvis te veranderen maar dat mocht niet baten. Op deze manier wilden zij het gebrek aan exclusiviteit van de naam Elvis aangeven. Juli 2017 werd er besloten dat Brewdog de naam toch moest aanpassen zodat drinkers niet dachten dat het een officieel Elvis product was.

Bierige overwinning

Maar na hoger beroep heeft de rechter afgelopen januari toch besloten dat Brewdog deze IPA gewoon als Elvis Juice mag blijven verkopen. De uitspraak van de rechter klonk als volgt: “Simpel gezegd, het gemeenschappelijke element van Elvis is op zich niet voldoende om consumenten te laten denken dat er een verband bestaat tussen het merk Elvis en Brewdog Elvis Juice.”

Om deze overwinning te vieren trakteerde Brewdog vorig weekend iedere bezoeker die verkleed als Elvis bier kwam drinken in een van de Brewdog bars, op gratis bier!

[Afbeelding: Brewdog]