Een nieuwe directeur voor de Dommelsche Bierbrouwerij!

3 september 2018 om 08:30

Vanaf deze maand wordt de Dommelsche Bierbrouwerij in Dommelen aangestuurd door een nieuwe leid(st)er! Olivier Declercq heeft zijn plek als directeur namelijk vanaf 1 september doorgegeven aan Lieselotte Kruf. Lieselotte is met deze overstap één van de eerste vrouwelijke brouwerijdirecteuren van Nederland!

Dommelsch bier

Aan de Dommel in Dommelen wordt als sinds 1744 bier gebrouwen. Ondertussen in de Dommelsche Bierbrouwerij met 190 werknemers één van de grootste werkgevers in de gemeente Valkenswaard. Sinds 1968 zijn zij onderdeel van AB InBev samen met bijvoorbeeld Jupiler en Hertog Jan. In de Dommelsche Bierbrouwerij worden naast Dommelsch ook Hertog Jan Pilsener en soms andere bieren van AB InBev gebrouwen en afgevuld. Het is de enige plek ter wereld waar ‘Perfect Draft’ biervaatjes worden afgevuld, die vervolgens wereldwijd worden geëxporteerd.

Wist je dat de Dommelsche Bierbrouwerij deels zelfvoorzienend is? Zij produceren biogas vanuit afvalwater en reduceerden op deze manier het waterverbruik en de COZ-uitstoot met ruim 20%.

Nieuwe directeur

In de afgelopen jaren heeft het bestuur logischerwijs al een heel aantal nieuwe gezichten mogen verwelkomen. En dat is ook nu het geval! De 33-jarige Lieselotte Kruf startte namelijk per 1 september als directeur van de Dommelsche Bierbrouwerij in Dommelen. Zoals gezegd volgt zij Olivier Declercq op, die per 1 september start als Europees directeur Logistieke Support bij AB InBev in Leuven. 

Dommelsch directeur

Lieselotte Kruf werkt al zo’n 9 jaar bij AB InBev en vervulde voorheen diverse brouwerij- en financiële managementfuncties in Leuven en West-Europa. Tot 1 september werkte ze als verpakkingsmanager in de Stella Artois Brouwerij. Lieselotte is met deze overstap één van de eerste vrouwelijke brouwerijdirecteuren van Nederland!

Lieselotte heeft daar natuurlijk wel iets over te zeggen: “Ik ben enorm trots in september te starten in Dommelen. Wat me is opgevallen tijdens eerdere samenwerking met de brouwerij in Dommelen is de enorme passie en trots waarmee de 190 collega’s dagelijks onze bieren brouwen, verpakken en vervoeren. Qua water- en energiegebruik, recyclingspercentages en door biogas op te wekken uit afvalwater, wordt de brouwerij nu al internationaal gezien als duurzame koploper gezien in de brouwerijwereld. Mijn ambitie is de koploperspositie van de Dommelsche Bierbrouwerij verder uit te bouwen”.

Wij wensen Lieselotte en het team van Bierbrouwerij Dommelsch natuurlijk heel veel succes en plezier!