Stap op buslijn 076 en je komt langs meer dan vijftig brouwerijen!

23 maart 2018 om 08:00

In het weekend van 6 april rijdt rijdt er in Breda een tijdelijke nieuwe ‘buslijn’ rond. Tijdens het Hop on Hop off festival kun je gebruik maken van buslijn 076 om bij één van 12 haltes uit te stappen en zo wel 50 brouwerijen te passeren. 

Buslijn 076

Het nieuwe Hop on Hop off festival wordt naar eigen zeggen het grootste overdekte bier- en foodtruck festival van de Benelux. In de kunstijsbaan in Breda wordt er op 6, 7 en april op maar liefst zestienduizend vierkante meter er alles aan gedaan om de bezoekers van het festival een zo gaaf mogelijke ervaring te bieden. Daarom kun je op de vierhonderdmeterbaan (dat weekend zonder ijs) op de bus stappen of gebruik van één van de twee riksja’s die op je staan te wachten.

Bijzondere bieren

De brouwerijen op het festival komen uit alle hoeken van Nederland maar ook internationale brouwerijen uit België en Italië presenteren hier hun bieren. Een flink aantal van de 50 aanwezige brouwerijen heeft al laten weten met een speciale batch naar het festival te komen. Zo brengt de lokale brouwerij Halve Tamme uit Zevenbergen een bier van 21% mee.

Ook de hongerige mens komt op dit festival niets te kort. Je vindt hier namelijk meer dan 30 verschillende foodtrucks. Er is voor ieder wat wils. Van worstjes bij Monsieur Saucisson, tot Hupsaté, Pofferdikkie en Try Thai.

Van alle gemakken voorzien

In de binnenbocht aan beide zijden van de ijsbaan staan podia waar verschillende optredens van bands en singer- songwriters gepland staan. En dan is er nog de hippiemarkt waar behalve hebbedingetjes voor de mannen ook een barbier en de vrouwen een manicure te vinden is. Om even bij te komen kun je plaatsnemen op de kleden en zitjes, die voor een café-achtige sfeer zorgen.

De toegang tot het festival is gratis. Om bier te proeven moet je wel een startpakket á €15,- kopen. Daarin zit een proefglas van vijftien centiliter, drie muntjes en het festivalboekje waarin je aan kunt kruisen welke bieren je al geproefd hebt. Wie alleen wil eten of geen bier wil drinken, zijn er losse muntjes a €2,50 verkrijgbaar. Via Facebook blijf je op de hoogte van dit evenement!