B(r)ouw mee aan de toekomst van Brouwerij Frontaal!

29 augustus 2018 om 08:00

Brouwerij Frontaal groeit als hop! Daarom verhuizen zij naar de oude snoepfabriek De Faam in Breda. Daar gaan zij een kanjer van een brouwerij mét proeflokaal bouwen! Om die plannen te realiseren starten zij woensdag 29 augustus met een crowdfunding. Maar niet zomaar een crowdfunding, je koopt namelijk heuse aandelen in de brouwerij!

Frontaal uit Breda

Je kent de brouwerij uit Breda misschien wel van hun befaamde Frontaal Juice Punch. Dit bier wordt regelmatig opnieuw, naar oud of nieuw recept, gebrouwen en is vaak al uitverkocht voordat hij überhaupt afgevuld is. Daarnaast maakte de brouwerij ook al snel naam door het organiseren van Brewda, hét Bredaas bierfestival. 

Drie jaar geleden werd brouwerij Frontaal opgericht door Roel Buckens. Ieder jaar opnieuw werd de omzet verdrievoudigd. Zo begon de productie met 63 hectoliter in het eerste jaar, was dat in 2016 reeds 132 hectoliter en werd er in 2017 496 hectoliter bier gebrouwen. Voor 2018 wordt de hoeveelheid geschat op 1500 hectoliter. Dat is nog eens een behoorlijke groei te noemen!

Investeer in de toekomst

Niet gek dus dat de brouwerij uit haar huidige voegen barst. Hoog tijd voor een nieuwe locatie! Brouwerij Frontaal zoekt een totale investering van €500.000, met uitloop naar €800.000. Dit geld wordt geïnvesteerd in de uitbreiding van de brouwerij, de aanschaf van een blikkenlijn, de renovatie van de Faam en de bouw van het nieuwe proefokaal. Dit wordt gedaan middels een aandelenparticipatie, waarbij één aandeel een waarde van € 50,00 vertegenwoordigt.

Grootse plannen

In de prospectus van de brouwerij zijn de plannen te lezen. Deze download je via hun website. We ontdekken al snel dat de brouwcapaciteit wordt opgeschaald om zo aan de vraag naar Frontaal bieren te kunnen voldoen. De plannen zijn om de productie te verachtvoudigen tot 7200 hectoliter per jaar. Daarnaast komt er een testbrouwerij waar alleen wordt geproduceerd voor het proeflokaal. Zo kunnen bezoekers de nieuwste brouwsels testen en voorzien van een beoordeling. In De Faam is genoeg ruimte om de komende jaren vooruit te kunnen. Wat er nog meer op de planning staat?

  • – Meer bieren van gemengde gisting
  • – Eigen blikkenlijn in vast assortiment
  • – Barrelroom vol houten vaten ter rijping
  • – Koffiebranderij voor brouwerij en proeflokaal

Claim jouw aandeel!

Het aanbod start op woensdag 29 augustus 2018 en sluit op 20 november 2018. Met een aandeel in handen word je dus mede-eigenaar van één van de hardstgroeiende en meest innovatieve brouwerijen van Nederland. Dat is toch gaaf! Je b(r)ouwt zo eigenhandig mee aan de toekomst van Frontaal! Ga naar de pagina op CrowdAboutNow om jouw aandeel te claimen!