‘De Brewpub’ opent deze zomer in Amsterdam Oost

18 januari 2018 om 08:00

De Amsterdamse brouwerij Bruut Bier en Bar Joost, ook uit de hoofdstad, openen komende zomer hun eigen duurzame bierbrouwerij in Amsterdam Oost. Het streven is de deuren in juli te kunnen openen.

De Brewpub

De microbrouwerij krijgt als naam ‘de Brewpub’ en wordt een combinatie van een brouwerij en een café. Er worden kleine batches bijzondere bieren gebrouwen worden en bijpassende snacks staan klaar. Ook komt er een terras en een podium voor bandjes, schrijvers en dichters. Sander van Engelen van Bruut Bier is dolenthousiast en zegt dat we betreft bier kunnen rekenen op experimentele smaken. Hij zegt daarover tegen het Parool: “We lappen de traditionele regels van het brouwen aan ons laars. Nieuwe hopsoorten, nieuwe manieren van brouwen en vooral een hoop nieuwe smaken.” Ook als je niet van bier houdt, kom je hier goed weg. Er is ook een kleine selectie aan sterke drank en wijn.

Huisje Insulinde

De komst van de Brewpub is onderdeel van de grote vernieuwingen die plaatsvinden in het Cruquiusgebied. Naast de brewpub openen de eigenaren van Wilde Zwijnen uit Oost een nieuw restaurant. De Brewpub vestigt zich in het voormalige Huisje Insulinde, dat een eeuw geleden nog het hoofdkantoor was van de NV Oliefabrieken. Een mooie industriële plek met veel glas, staal en beton. Vroeger is dit ook een woning is geweest waardoor het toch ook een huiselijke sfeer heeft.

[Afbeelding: De Brewpub Amsterdam Oost]