De Brand Bierbrouwwedstrijd draait dit keer om Gose!

21 februari 2018 om 08:00

Bierbrouwerij Brand en bierconsumentenverening PINT gaan tijdens de zevende editie van de Brand Bierbrouwwedstrijd op zoek naar de beste Gose. Thuisbrouwers kunnen zich nu aanmelden!

Zevende editie

Deze zevende editie van de Brand Bierbrouwwedstrijd voor enthousiaste thuisbrouwers uit Nederland staat dus in het teken van perfecte Gose. De winnaar van deze wedstrijd krijgt de unieke kans om met de meesterbrouwers van Brand zijn of haar Gose te brouwen in de Bierbrouwerij in Wijlre.

Perfecte balans

Gose, een Tarwebier, is fris en heeft een mooie balans tussen een milde zurigheid en een fruitig hopkarakter met een medium body. Het lagere alcoholgehalte van 3,6 tot 4,8% maakt de Gose een toegankelijk bier. De uitdaging voor de thuisbrouwers is het vinden van de optimale balans tussen de milde zurigheid, het fruitige hopkarakter en het lagere alcoholgehalte. Bij de beoordeling zal de frisheid en deze balans een belangrijke rol spelen.

De Brand Bierbrouwwedstrijd

Vorig jaar werd uit een recordaantal van maar liefst 287 inzendingen Jeroen Free voor de tweede keer uitgeroepen tot winnaar van de Brand Bierbrouwwedstrijd met zijn Session IPA. In 2014 won Jeroen ook al met zijn IPA. De Brand Session IPA is sinds februari verkrijgbaar bij supermarkten, slijterijen en in de horeca.

Net zoals thuisbrouwers, omarmt de Brand Bierbrouwerij het brouwen van speciaalbieren. Uit de gezamenlijke passie voor de ambacht van het brouwen ontstond deze bierbrouwwedstrijd. De winnaar van deze wedstrijd mag dus in Wijlre, samen met de meesterbrouwer van Brand, zijn of haar bier brouwen. Voorgaande jaren waren dat Marc Vriens met de Pilsener, Jacques Bertens met de Zwaar Blond, Jeroen Free met de IPA en Session IPA, Bart Engel met de Saison en Dennis Pancras en Niels Bosman met de Porter.

Inschrijven voor de Brand Bierbrouwwedstrijd kan hier tot en met 9 mei 2018 (minimum leeftijd is 18 jaar en woonachtig in Nederland is een voorwaarde). Op de website van PINT staat uitgebreid beschreven waaraan de Gose moet voldoen.