Eén druk op de knop ‘Ga eens bier halen’…

14 november 2017 om 10:00

Romias in het Overijsselse Enter heeft heel wat handige jongens in huis, die dag in dag uit bezig zijn met robotarmen en het programmeren van machinebesturing. In 2014 ontstond het idee deze kennis en kundigheid in te zetten om een heuse bierrobot te maken. Ondertussen staat Romias, producent van automatiseringssystemen, op beurzen met deze Bierbot!

Door Frouke van Loo

Bierbot

Voorafgaand aan een barbecue dachten de mannen van Romias: “Laten we eens iets leuks doen voor dat barbecuefeestje..”, en ze gingen aan de slag met twee robotarmen. Eigenlijk hadden ze gewoon geen zin hun eigen bier te halen, en waarom zou je moeilijk doen als het makkelijk kan?! Zodoende was de bierbot geboren.

Afgelopen jaar ging een video van deze geautomatiseerde barmen behoorlijk viral, wat bij Romias voor nogal wat verbazing zorgde aangezien de beelden afkomstig waren uit 2015. “De Bierbot is ondertussen volwassener geworden”, aldus de maker. Dumpert had deze video toentertijd online gezet en ging eens langs in Enter om de evolutie van de Bierbot van dichtbij te bewonderen.

‘Ga eens bier halen’

Met één druk op de knop gaat de robot van start en wordt een biertje recht voor je neus ingeschonken en aan je overhandigd. Het gaat misschien nog niet zo snel als iedereen zou willen, maar het werkt wel! De presentator in de video noemt het een “Nogal glorieuze bedoeling!”, en daar zijn we het toch allemaal uiteindelijk wel mee eens!