Bier van de Week | Noordkaap Blond van Rock City Beers

25 juni 2018 om 09:09

De Amersfoortste bierbrouwerij Rock City Beers brengt een nieuw bier uit. En niet zomaar een bier… Noordkaap Blond is exclusief gebrouwen voor het Noordkaap-project van Stichting ‘Geef Om Kinderen’. Een bier met een doel, dat verdient een plekje in de spotlight als ‘Bier van de Week’!

Meer dan 3000 kilometer fietsen

Zaterdag 30 juni komt de groep fietsers van Stichting Geef Om Kinderen weer aan in Amersfoort. De groep bikkels heeft er dan een tocht van meer dan 3000 kilometer, van de Noordkaap in Noorwegen tot aan Leerhotel Het Klooster in Amersfoort, op zitten. Stichting Geef om Kinderen helpen kinderen in hun ontwikkeling, daar waar die hulp ook echt heel hard nodig is. 

Dit jaar heeft de stichting er voor gekozen de inzet te wijden aan kinderen met een aangeboren hartafwijking, een stofwisselingsziekte en kinderen die lijden aan kanker. Het project dat daar aangekoppeld is, is deze Noordkaap fietschallenge. “Een serieus zware opgave om te volbrengen maar staat in schril contrast met de uitdagingen waar de zieke kinderen en hun families dagelijks mee om moeten gaan”, aldus de organisatie.

Bier met een doel

Rock City Brewing draagt graag een steentje bij aan dit mooie initiatief. De Amersfoortse bierbrouwerij van Wiebe Groeneveld en de broers Koen en Walter Overheem brengt daarom een nieuw bier uit. De volledig opbrengst van dit bier gaat naar de Stichting Geef om Kinderen.

Het stoere blonde bier, de Noordkaap Blond, is exclusief voor dit project gebouwen en is dus gelimiteerd verkrijgbaar. Het is een smaakvol bier geworden, gebrouwen met een vleugje koriander en sinaasappelschil op basis van tarwemout. 

Goudkleurig en licht mistig in zicht. De gebruikte Styrian- en Saaz hoppen maken dit tot een compleet, vol bier. Zacht, fruitig en zoet van smaak. De lichte geur van koriander komt tijdens het walsen al snel naar boven, citrusaroma’s hebben de overhand. Het is voor de liefhebber dan ook echt even genieten. En de zoet, moutige afdronk blijft ook nog even hangen. En zeg nou zelf… Het smaakt toch nog beter als je weet dat je een goed doel steunt?

Bestellen

Het bier is per doos van 24 flesjes te bestellen en dat doe je hier. Geef je bestelling door en dan kun je betalen en afhalen op 30 juni tijdens de ontvangst van de fietsploeg bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort. In overleg is je bestelling eerder op te halen in Soest.