Bier & spijs in de culinaire spotlight bij Bar Alt Amsterdam

22 februari 2018 om 08:00

We moeten nog heel even geduld hebben maar medio mei 2018 openen aan het Stadionplein in Amsterdam deuren naar een heus bier & foodwalhalla. Bar Alt is een gastronomisch restaurant dat uitgezonderd bier gaat combineren met spijs. De ondernemers achter Restaurant Jacobsz en brouwerij Two Chefs Brewing slaan hiervoor de handen ineen.

Bier in de hoofdrol

We zijn binnenkort dus weer een gastronomisch pareltje rijker, en wat voor één. Een restaurant met alleen speciale bieren in de hoofdrol bestaat nog niet in Nederland. We kennen dit concept hier vooral in combinatie met wijn. Bier is eigenlijk veel leuker om me te combineren door het veel bredere smaakplater dan wijn. De basissmaken in bier zijn namelijk zoet, zuur, bitter, zout en zelfs umami oftewel kruidigheid. Wijn bevat altijd zuren terwijl je met bier dus vele kanten op kunt.

Bar Alt

Het restaurant is vernoemd naar een favoriet bier van de ondernemers, Altbier. Altbier is een bovengistend bier dat vooral in de omgeving van Düsseldorf veel wordt gedronken. Dit bier krijgt dan ook een prominente plek naast de ruim 20 bieren die op de tap gevoerd worden. Two Chefs Brewing brouwt ook een aantal bieren speciaal voor Bar Alt.

Ook zijn er contacten gelegd om hele bijzondere bieren te kunnen importeren die in Nederland niet, of nog niet, verkrijgbaar zijn. Je bent hier dus altijd op het juiste adres voor een bijzonder bierige ervaring. De gerechten op de kaart worden ook allemaal voorzien van een eigen bierpairing en worden regelmatig verrijkt met speciale menu’s waarbij de koks all the wat kunnen gaan.

Opening

De ondernemers worden geïnspireerd door zaken als als Tørst in New York of Barr in Kopenhagen. En mocht een gast echt niet van bier houden of even gewoon even geen zin hebben dan zijn er toch altijd een aantal bijzondere natuurwijnen verkrijgbaar, ookal is er geen wijnkaart.

Bar Alt opent in mei aan het Stadionplein in Amsterdam. Rick Swinkels van restaurant Jacobsz (15,5 punten in de GaultMillau-gids en opgenomen in de lijst van beste prijs-plezierrestaurants) in Amsterdam zal samen met Thomas Kooijman de leiding over de keuken nemen en Julian van Woesik sluit aan als sommelier. Wij kunnen nu al niet wachten tot dit pareltje haar deuren opent!