AB InBev gaat weer Belle-Vue Geuze en Kriek brouwen

19 juni 2018 om 08:00

Biergigant AB InBev gaat met brouwerij Belle-Vue opnieuw Geuze- en Kriekbieren brouwen in Sint-Pieters-Leeuw. Op deze manier wilt de bierbrouwer terug naar de traditie en voldoen aan de vraag naar meer authentieke producten. De productie wordt flink opgeschroefd!

Sélection Lambic

In 1999 werd de productie van de Belle-Vue Geuze en Kriek stopgezet. Deze twee bieren uit de Sélection Lambic worden vanaf juli dit jaar weer op de markt gebracht. Juli voor de Kriek, november voor de Geuze. Die laatste moet natuurlijk nog even rijpen. In het eerste jaar wordt er zo’n 250 hectoliter van deze bieren gebrouwen in Sint-Pieters-Leeuw.

Geuze is maar een kleine tak voor AB InBev. Maar met de groeiende vraag naar authenticiteit en ambachtelijkheid, wel een heel interessante tak. Het is voor de consument tegenwoordig belangrijk te weten waar, hoe en waarom een product wordt uitgebracht en daarom is dit voor AB InBev een mooie kans het imago te versterken. 

Authenticiteit

Het oude Geuzebier is door de Europese Commissie beschermd met het label ‘Gegarandeerd traditionele specialiteit’. Dat wil zeggen dat het bier op traditionele wijze is geproduceerd. ”Met de heruitgave van deze twee traditionele producten speelt AB InBev in op de vraag van de consument die op zoek is naar authenticiteit en bijzondere smaken”, aldus Belgisch ‘high end-manager’ Maurane Témot.

De bieren zijn in Brussel en omgeving vanaf de lancering verkrijgbaar. In Nederland moeten we nog even geduld hebben tot de productie stijgt.