HELP! Drink bier, steun de brouwers

Hartverwarmend zijn alle acties die spontaan ontstaan om onder meer horeca-ondernemers en brouwers te helpen in deze bizarre en onzekere tijd. Natuurlijk blijft de boodschap om verstandig om te gaan met alcohol. Maar uit naam van de brouwers, drink bier en koop zeker nu wat flessen - of dozen - extra. Wij geven je graag suggesties hoe je brouwers kunt steunen!

Bronckhorster Brewing Company

Bij Bronckhorster Brewing Company hebben ze brouwer Steve onder druk gezet. Algemeen bekend is dat hij een geheime schatkamer heeft, waar hij de meest bijzondere bieren bewaart. Nu is de schuilplaats - met een beetje hulp van Steve zelf - ontdekt. De bieren uit Steve's Stash worden nu aangeboden in de webshop. Wees er wel snel bij, want een van de pakketten is reeds uitverkocht. Ook biedt de brouwerij waardebonnen aan. Een goed moment om deze nu aan te schaffen! Bronckhorster heeft vele prijswinnende bieren in het assortiment. Aanraders zijn onder meer de Bronckhorster Nightporter, Hoptimist en de Bronckhorster Angus Tripel. De community met duizenden Bierista waarderen deze bieren met respectievelijk een 7,4, een 8,4 en 8,7!

Brouwerij KraftBier

Zolang de sluiting van de horeca duurt houdt KraftBier op elke vrijdagmiddag om 16 uur een virtule vrijdagmiddagborrel in de pop-up Kraft Kroeg. Via de social-kanalen van deze brouwerij wordt er vrijdagmiddag een link verspreid, waarmee je de kroeg in kunt. Natuurlijk is het de bedoeling dat je zelf meeproeft. Zorg dus dat je pakketje met de Kraft bieren in huis hebt. Alles over Pop up Kraft Kroeg kun je hier lezen.

Stadsbrouwerij 013

Stasbrouwerij 013 houdt zondag 22 maart een online proeverij. Je kunt vooraf een bierpakket aanschaffen bij diverse adressen. Een overzicht vind je hier. Natuurlijk schaf jij ook een pakket aan, want kijken naar een online proeverij zonder zelf een glas bier voor je te hebben is natuurlijk een kwelling. Support ook deze lokale brouwerij, koop je pakket en ga zondag lekker voor je scherm zitten en geniet van al het moois dat deze Tilburgse brouwer te bieden heeft. Cheers alvast!

Stadsbrouwerij Cambrinus

Stadsbrouwerij Cambrinus moet ook de deuren dicht houden tot in ieder geval 6 april. Eigenaar Gerrit Wolf heeft daarom besloten zijn bieren te gaan bottelen. Nooit eerder waren zijn fameuze bieren op fles verkrijgbaar. Nu heb je dus de kans om bijzondere flessen te bestellen. Dat doe je op de speciale bestelpagina. De bieren worden bij je thuisbezorgd als je in Zutphen, Warnsveld, Eefde, Gorssel of Epse woont.

Beerwulf

Ook de online bierwinkel Beerwulf ondersteunt de brouwers. Dat gebeurt op een zeer onbaatzuchtige manier. Natuurlijk verkoopt Beerwulf een uitgebreid assortiment bieren van brouwers die wel wat hulp kunnen gebruiken. Op deze pagina raadt Beerwulf aan om rechtstreeks bij de brouwers te kopen, zodat de hulp ook gelijk op de plek terecht komt waar deze het hardst nodig is. Hulde!
Bij Brouwerij Frontaal hebben ze deze week ook de bakens verzet. Vrijwel alle pijlen werden op online gezet en dat leverde ontzettend veel bestellingen op. Roel en zijn team konden aan de bak, zoals je op onderstaande foto kunt zien. Blijf bieren bestellen bij de prachtige brouwerij in Breda. Je kunt ook tot en met zondag de bottleshop bezoeken. Er mogen niet meer dan twee mensen tegelijk naar binnen. Maak je keuze in de webshop! De Frontaal Rhodesian is een aanrader als je niet schrikt van een bier van 11,3%. Bierista geven dit bier een 9,0! Andere aanraders zijn Frontaal Author en de Frontaal Bulldog.

(tekst gaat verder onder de foto)
Brouwerij Frontaal
Ook bij Davo Bieren in Deventer en Arnhem hebben maatregelen getroffen om de fans thuis te voorzien van bier. "Wij leveren binnen Deventer en omgeving, én op woensdag in Arnhem gratis bieren uit aan huis bij mensen. Bestellen en betalen kan via de nieuwe webshop. Verder is de winkel bij ons proeflokaal in Deventer 7 dagen per week geopend van 12 tot 18u om (koude) bieren te halen voor thuis.", aldus Gert-Jan van Davo Bieren. Zo kun je onder meer de Migaloo White Whale aanschaffen. Dit verantwoorde bier krijgt een 7,8 van Bierista's en is dus echt een aanrader. Dat geldt overigens ook voor bijvoorbeeld de Davo Surf Ale en de Davo Tripel.

De Drinkhut

De Drinkhut (twee winkels in Noord-Holland) is ook begaan met het lot van de brouwers. Zij supporten onder meer door gratis bezorging aan te bieden. Kijk voor de spelregels even op de Facebook-pagina of ga direct naar de webshop van de Drinkhut.
Kompaan is een brouwerij in Den Haag. De brouwerij met taproom is gevestigd in de Binckhorsthaven. Zeker een adresje om te bezoeken, straks als het weer kan. Steun deze brouwerij door de speciale Rescue Bottle te bestellen. Door deze Imperial Saison massaal te kopen, steun je deze Haagse brouwerij. Kompanen Jasper en Jeroen, oprichters van de brouwerij, lichten het verder toe op de site van Kompaan.
Muifel Brouwerij begon als huurbrouwerij, maar de trotse eigenaar Martin Ostendorf roert tegenwoordig in zijn eigen ketels in Oss. Ook deze brouwerij loopt momenteel ontzettend veel omzet mis. Op de website van Muifel kun je een crisispakket kopen van € 15 of van € 30. Zeker doen! En geeft er gerust ook een paar cadeau, want de bieren van Muifel vallen altijd in de smaak. Niet voor niets vindt je de Zuster Agatha in je 'huiswerk-pakket' als je de Bierista Bieropleiding bestelt. Dit verwarmende bier krijgt een 7,4 gemiddeld van de Bierista's. Gauw naar de webshop van Muifel.
vandeStreek bier was deze week een van de eerste brouwerijen, die met een creatief idee kwam. De brouwerij houdt op zaterdag een virtuele rondleiding door de brouwerij. Die kun je via de Facebook-site van de brouwerij bijwonen. Het wordt nog leuker als je het proefpakket bestelt. Ronald en Sander van de Streek proeven zaterdag dan live samen met jou de bieren uit het pakket. De bieren bestellen doe je hier.

Uiltje Brewing Company

Het team van Uiltje Brewing Company heeft aan vindingrijkheid geen gebrek. Op vrijdag 20 maart houden ze bij de brouwerij in Haarlem een Fresh & Fast Craft Beer Drive Through. Je rijdt langs de brouwerij en je laadt je auto - aanhanger mag ook - vol met dozen van deze hoppige lekkernijen.

Van Moll

Bij de brewpub van Van Moll in Eindhoven kun je dagelijks tussen 16.00 en 19.00 uur terecht aan de Take Away Bar. Je kunt hier je bestelling ophalen. Wil je er liever niet uit, dan kun je je doosjes ook laten bezorgen. Mooi is de redenering van Van Moll op de Facebook-pagina. Bier: wij hebben het en jullie drinken het graag! Die Take Away Bar is zogezien uitermate oplossingsgericht. Of je nu de alcoholarme Wanderlust bestelt of de inktzwarte Ons Blackie (door Bierista's gewaardeerd met een 7,4), het is ons om het even, als je maar bestelt!

Brouwerij Noordt

In de oude brandweerkazerne aan de Zaagmolenweg in Rotterdam brouwt Peter Rouwen met zijn team bieren, die regelmatig worden behangen met eremetaal tijdens nationale en internationale bierconcoursen. Hartstikke mooi natuurlijk, die waardering. Toch kan ook deze succesvolle brouwerij nu best wat ondersteuning gebruiken. Brouwerij Noordt is begonnen met het bezorgen van sixpacks en dozen bier. Voor een zuiver Rotterdamse tongval drink je de bieren gebrouwen met zuiver Rotterdams water; die van Brouwerij Noordt dus. Meer informatie over het bestellen van de sixpacks en dozen vind je op de Facebook-pagina.
Hamsterdam, een briljant woordgrap voor de actie van Bruut en Brouwerij De School. We kregen er een grote glimlach van op ons gezicht. Je kunt zelf een pakket bestellen of je bestelt het Hamsterdam-pakket met bieren van beide brouwerijen. Daarna wordt jouw bestelling veilig bij je thuisbezorgd. Je moet wel in Amsterdam of nabije omgeving wonen. Je leest er alles over op deze Facebook-pagina. En bestel gelijk, want al die mooie verse bieren wil je niet laten verpieteren!
Walhalla Craft Beer heeft een speciale webshop geopend, waar hele series mooie bieren worden aangeboden. Hier kan iedere bierliefhebber wel iets van zijn gading vinden. Gegarandeerd. Als je een pakket hebt besteld, doe er dan ook een tegoedbon bij. Dan heb je straks als het proeflokaal weer open is, een goede reden om bij deze brouwer nog een biertje te gaan drinken.

Brouwerij Praght

Brouwerij Praght biedt via Facebook een proeverij aan voor bij jou thuis. Bestel lekkere hapjes en de bieren van Brouwerij Praght en je kunt avonden lang proeven, ontdekken en lekkere combinaties maken. Woon je in Dronten dan komen de medewerkers van de brouwerij de bieren bij je brengen.

BeerGeeks

De Facebook-groep BeerGeeks is een actie gestart onder de naam DAT. Dit staat voor Drinking Apart Together. De komende drie weken wordt er dagelijks een bier aangeprezen, dat 's avonds gedronken en besproken wordt binnen deze groep.
Goat-on-wheels is de naam van de actie van Brouwerij De Natte Gijt. Je bestelt nu heel eenvoudig je favoriete Gijtjes. Zie hiervoor de Facebook-pagina van de brouwerij. Minimaal zes; beter is twaalf of meer, want dan worden ze gratis bezorgd. Moet je wel in de omgeving van Weert, Nederweert, Stamproy wonen. Bestellen gaat heel simpel via de mail. De namen en de labels zijn al meer dan de moeite waard. Om over de smaak maar te zwijgen. Haal die Gijtjes!
Check toch eens even wat er allemaal voor mooie bieren en merchandise er in de webshop staan van Nevel Artisan Ales. De brouwerij maakt zeer bijzondere bieren, vaak met niet alledaagse ingrediënten. Ook deze Nijmeegse brouwerij kan wel even een steuntje in de rug gebruiken. Ze hebben speciaal voor jou een Thuiszitters Survival Kit samengesteld. We kunnen nog vermelden dat je op de homepage van de brouwerij een actiecode vindt, waarmee je 10% korting kunt krijgen. Je hoeft die code natuurlijk niet te gebruiken, net even een extra steuntje. Altijd goed om zo'n survival Kit in huis te hebben!
Brouwerij D'n Drul uit Groesbeek is super actief en timmert lekker aan de weg. En dan krijg je ineens met zo'n crisis te maken. Vreselijk natuurlijk. De ondernemersgeest zal ook hier zegevieren. Een beetje hulp kunnen ze wel gebruiken. Dus ga naar de Facebook-pagina en haal die bieren in huis en bestel waardebonnen. Zo waardebon is altijd handig om in huis te hebben, want wie zit er nou nooit om een aardigheidje voor vriend, familie of collega verlegen? En van bier houdt toch iedereen?!
Drink ons magazijn leeg en help ons door deze donkere lentedagen heen! Deze dringende oproep doet. Het Brouwdok in Harlingen biedt donderdag, vrijdag en zaterdag een drive-by service aan voor particulieren. Buitendijks gebrouwen, zeewaardige bieren! Als je zo'n slogan hoort, dan krijg je toch dorst?! Aarzel niet en koop dat magazijn leeg de komende dagen. Alles over de actie vind je hier op de website van Het Brouwdok.

Broer & Zus

Brouwerij en Proeflokaal Broer & Zus kondigt het volgende aan 'Bijzondere tijden vragen om bijzondere flessen'. Het proeflokaal in Beverwijk bezorgt hapjes en nu ook bieren. De bieren komen vers van tap en worden in flessen vann 75 cl afgevuld, die je thuis in de regio Beverwijk kunt laten bezorgen. De keuze is reuze. Je vindt er vast en zeker bieren bij die bij jou het water in de mond laten lopen. Check de Broer & Zus Facebook-pagina maar eens.

De acties schieten inmiddels als paddenstoelen uit de grond. Heel mooi natuurlijk! Wij verzamelen zoveel mogelijk brede initiatieven in dit artikel, waarmee jij als bierliefhebber brouwers en horeca kunt helpen. Mis je een actie? Mail dan svp even naar info@bierista.nl.