Brouwerij Walhalla Craft Beer

De Amsterdamse bierbrouwerij Walhalla is in 2015 opgericht door Aart van Bergen. Aart begon zijn biercarrière als thuisbrouwer en had al snel ambitie om als professioneel brouwer aan de slag te gaan. De Walhalla-bieren maakten naam door toonaangevende prijzen te behalen tijdens de verkiezing Lekkerste Bockbier van Nederland en tijdens de Brussels Beer Challenge.

De bieren zijn veel vernoemd naar mytische figuren. Zoals zij zelf zeggen brouwen zij dan ook ‘de lievelingsbieren van de goden’. Bieren zoals wij ze hier op aarde ook het liefst drinken: krachtig, spannend en altijd dorstlessend. Zeer opvallend zijn ook de labels. Het artwork voor deze opvallende etiketten werd verzorgd door Vincent Sapthu.

In april 2018 wordt de taproom en nieuwe brouwerij van Walhalla officieel geopend aan de Spijkerkade in Amsterdam Noord. Na een succesvolle crowdfunding wordt de droom van oprichter Aart werkelijkheid.

Onze topbieren

9,5

Walhalla Nanouq

Walhalla Craft Beer

Walhalla Nanouq is een Winterbier van Walhalla Brewing in Amsterdam. Deze Brown Ale is verwarmend en hoppig met stevige tonen van karamelmout. Je ontdekt al snel hinten van sinaasappel toetsen. De Nanouq is een fruitig Winterbier met een vrij lange fruitige afdronk en een licht bittertje.

Donkere bieren

Aroma
Zoet
Bitter

9,2

Kaldi Coffee Oatmeal Stout

Walhalla Craft Beer

Kaldi Coffee Oatmeal Stout is een havermout Stout. Het bier is gelagerd op Ethiopische Kayon Mountain koffiebonen wat het bier de kenmerkende geuren smaken geeft. Kaldi Coffee Stout is vernoemd naar de bekende geitenherder die het verkwikkende effect van koffiebessen op zijn geiten herkende.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,9

Walhalla 5 Year Anniversary Sigrun

Walhalla Craft Beer

Walhalla 5 Year Anniversary Sigrun is een DDH Session IPA. Één van de vijf Walhalla bieren ter ere van het vijfjarig jubileum!

American IPA - India Pale Ale

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,8

Walhalla Daemon #9 Belphegor Smoked Imperial Stout

Walhalla Craft Beer

Walhalla Daemon #9 Belphegor Smoked Imperial Stout is een donker bier met zeer intense smaken. In het bier proef je heftige smaken van chocolade-, rook-, laurier- en koffie.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,7

Walhalla 5 Year Anniversary Azizos

Walhalla Craft Beer

Walhalla 5 Year Anniversary Azizos is een Simcoe DDH IPA. Een van de vijf bieren om te vieren dat Walhalla 5 jaar bestaat.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Walhalla Izanami Sorachi Ace Stout

Walhalla Craft Beer

Walhalla Izanami Sorachi Ace Stout is een Solid Stout gebrouwen met English Crystal en Roast malts. De Japanse hop Sorachi Ace geeft unieke aroma's van kokos en citroengras.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Bitter

8,0

Azeban Rye Pale Ale

Walhalla Craft Beer

Azeban Rye Pale Ale is een American Pale Ale gebrouwen met rogge. Het koperkleurige bier bevat pittige tonen en harsachtige geuren. Een echt smaakmaker!

American Pale Ale

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

Walhalla Elixer VIII

Walhalla Craft Beer

Walhalla Elixer VIII is een New England IPA. Deze NEIPA is bereid met gemoute haver, haver vlokken, gemoute gerst en gemoute tarwe.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Beer Geeks halen ruim 106.000 euro op voor ALS

Dit weekend werd de actie Beer Geeks Beat ALS afgesloten. De actie werd dit jaar afgesloten in de brouwerij van vandeStreek Bier in Utrecht.

Verder lezen