Brouwerij Walhalla Craft Beer

De Amsterdamse bierbrouwerij Walhalla is in 2015 opgericht door Aart van Bergen. Aart begon zijn biercarrière als thuisbrouwer en had al snel ambitie om als professioneel brouwer aan de slag te gaan. De Walhalla-bieren maakten naam door toonaangevende prijzen te behalen tijdens de verkiezing Lekkerste Bockbier van Nederland en tijdens de Brussels Beer Challenge.

De bieren zijn veel vernoemd naar mytische figuren. Zoals zij zelf zeggen brouwen zij dan ook ‘de lievelingsbieren van de goden’. Bieren zoals wij ze hier op aarde ook het liefst drinken: krachtig, spannend en altijd dorstlessend. Zeer opvallend zijn ook de labels. Het artwork voor deze opvallende etiketten werd verzorgd door Vincent Sapthu.

In april 2018 wordt de taproom en nieuwe brouwerij van Walhalla officieel geopend aan de Spijkerkade in Amsterdam Noord. Na een succesvolle crowdfunding wordt de droom van oprichter Aart werkelijkheid.

Onze topbieren

9,5

Walhalla Nanouq

Walhalla Craft Beer

Walhalla Nanouq is een Winterbier van Walhalla Brewing in Amsterdam. Deze Brown Ale is verwarmend en hoppig met stevige tonen van karamelmout. Je ontdekt al snel hinten van sinaasappel toetsen. De Nanouq is een fruitig Winterbier met een vrij lange fruitige afdronk en een licht bittertje.

Donkere bieren

Aroma
Zoet
Bitter

9,2

Kaldi Coffee Oatmeal Stout

Walhalla Craft Beer

Kaldi Coffee Oatmeal Stout is een havermout Stout. Het bier is gelagerd op Ethiopische Kayon Mountain koffiebonen wat het bier de kenmerkende geuren smaken geeft. Kaldi Coffee Stout is vernoemd naar de bekende geitenherder die het verkwikkende effect van koffiebessen op zijn geiten herkende.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Azeban Rye Pale Ale

Walhalla Craft Beer

Azeban Rye Pale Ale is een American Pale Ale gebrouwen met rogge. Het koperkleurige bier bevat pittige tonen en harsachtige geuren. Een echt smaakmaker!

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

Walhalla Elixer

Walhalla Craft Beer

Elixer van Walhalla is een New England IPA. Dit mistige bier is afgevuld in blik. Licht bitter, verfrissend zoet en moutig. Het bier is gedryhopped met Chinook, Centennial en Mosaic hop. Vers het lekkerst!

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Nieuw
7,5

Walhalla Nabu Mango IPA

Walhalla Craft Beer

Walhalla Nabu Mango IPA is een Mango IPA. Een superfruitig bier met Citra & El Doradio hop. Een troebel bier met een bittere afdronk.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Beste Bier
7,4

Walhalla Osiris Farmhouse Ale

Walhalla Craft Beer

Walhalla Osiris Farmhouse Ale is een zeer fruitige Saison vol met abrikozen en limoen. Een heerlijke frisse doordrinker, maar pas op: Osiris kan met zijn 7% alcohol voor verrassingen zorgen.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

Walhalla Loki Golden IPA

Walhalla Craft Beer

Walhalla Loki Golden IPA is een Session India Pale Ale. Volle smaken en een fijn bittertje maken dit tot een Soepel & Subtiel bier. In de Noordse mythologie is Loki de god van leugens en bedrog, maar dit bier liegt er niet om! Loki is fris en fruitig met een medium bittere afdronk en zeer smakelijk voor op het terras of gewoon in goed gezelschap!

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

Walhalla Juno

Walhalla Craft Beer

Walhalla Juno is een blond bier met een fris en fruitig karakter. Hallertauer Blanc en Huell Melon-hop geven het bier een subtiel fruitig aroma. De Walhalla Juno heeft slechts 4,5 alcohol, is dorstlessend en eindigt in een licht bittere en droge afdronk.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle