Walhalla craft beer

Brouwerij Walhalla Craft Beer

De Amsterdamse bierbrouwerij Walhalla is in 2015 opgericht door Aart van Bergen. Aart begon zijn biercarrière als thuisbrouwer en had al snel ambitie om als professioneel brouwer aan de slag te gaan. De Walhalla-bieren maakten naam door toonaangevende prijzen te behalen tijdens de verkiezing Lekkerste Bockbier van Nederland en tijdens de Brussels Beer Challenge.

De bieren zijn veel vernoemd naar mytische figuren. Zoals zij zelf zeggen brouwen zij dan ook ‘de lievelingsbieren van de goden’. Bieren zoals wij ze hier op aarde ook het liefst drinken: krachtig, spannend en altijd dorstlessend. Zeer opvallend zijn ook de labels. Het artwork voor deze opvallende etiketten werd verzorgd door Vincent Sapthu.

In april 2018 wordt de taproom en nieuwe brouwerij van Walhalla officieel geopend aan de Spijkerkade in Amsterdam Noord. Na een succesvolle crowdfunding wordt de droom van oprichter Aart werkelijkheid.

Onze topbieren

Beste Bier
7,5

Walhalla Osiris Farmhouse Ale

Walhalla Craft Beer

Walhalla Osiris Farmhouse Ale is een zeer fruitige Saison vol met abrikozen en limoen. Een heerlijke frisse doordrinker, maar pas op: Osiris kan met zijn 7% alcohol voor verrassingen zorgen.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

Walhalla Loki Golden IPA

Walhalla Craft Beer

Walhalla Loki Golden IPA is een Session India Pale Ale. Volle smaken en een fijn bittertje maken dit tot een Soepel & Subtiel bier. In de Noordse mythologie is Loki de god van leugens en bedrog, maar dit bier liegt er niet om! Loki is fris en fruitig met een medium bittere afdronk en zeer smakelijk voor op het terras of gewoon in goed gezelschap!

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,1

Walhalla Wuldor UK Barley Wine

Walhalla Craft Beer

Walhalla Wuldor UK Barley Wine is een krachtpatser. Met 9,8% kan-ie je zo maar van de wijs brengen. Gebrouwen met Engelse mout brengt Wuldor aroma's van toffee, walnoot en marmalade.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

Walhalla Minerva

Walhalla Craft Beer

Walhalla Minerva is een zeer verfrissend Witbier. Dit Witbier is met verschillende graansoorten gebrouwen. Een bleke gele kleur en een stevige witte schuimkraag. Het gebruikte citroensap zorgt voor een zeer verfrissende citrussmaak. Een echte smaakvolle dorstlesser met relatief weinig alcohol.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,5

Walhalla Shakti Double IPA

Walhalla Craft Beer

Walhalla Shakti Double IPA heeft een extra lading hop gekregen. En dat is te proeven. Bijzondere fraaie hoparoma's en een flinke portie bitterheid maken dit tot een karaktervol bier. Hier ga je echt voor zitten.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,2

Walhalla Heimdall Imperial Rye Bock

Walhalla Craft Beer

Walhalla Heimdall Imperial Rye Bock is een sterk bockbier gebrouwen met klassieke Duitse hopsoorten. Het is een krachtig en moutig bier, zoals je van een Dubbelbock mag verwachten. Onder andere tonen van karamel en chocolade maken dit bier zeer toegankelijk. Tijdens de verkiezing Lekkerste Bockbier van Nederland 2016 werd de Walhalla Heimdall Imperial Rye Bock gekozen tot lekkerste zware bock.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Walhalla Ares American

Walhalla Craft Beer

Walhalla Ares American is een Amber Ale met herkenbare geuren van citrus, rood fruit en zoete karamel. Bitter en hoppig in de smaak en mooi in balans met de zoetheid van de karamel. De nasmaak is vrij bitter en blijft lang hangen.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +50 Biercoin

Walhalla Nanouq

Walhalla Craft Beer

Walhalla Nanouq is een Winterbier van Walhalla Brewing in Amsterdam. Deze Brown Ale is verwarmend en hoppig met stevige tonen van karamelmout. Je ontdekt al snel hinten van sinaasappel toetsen. De Nanouq is een fruitig Winterbier met een vrij lange fruitige afdronk en een licht bittertje.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +50 Biercoin

Toon alle