Brouwerij Bruut Bier

De Amsterdamse bierbrouwerij Bruut is opgericht in 2014. Je kunt ze kennen van bieren als Eigenweiss, Gajes, Lazarus en Saison Bruut bijvoorbeeld.

Alles draait hier om balans en niet zozeer om een grootschalige productie. Grenzeloos enthousiasme en passie voor speciaalbier staan voorop in de bedrijfsvoering van Bruut bier.

Duurzaamheid en aandacht, dat is volgens eigenaren Sander en Ward dé manier om goed bier te brouwen. Zij vinden dat bier de gelegenheid moet krijgen om op natuurlijke wijze te evolueren in smaak. Alle recepturen worden daarom zonder haast gebrouwen, zonder toevoegingen en met respect voor de natuurlijke rijpings- en verouderingsprocessen. Daarnaast brouwen zij het liefst met biologisch geteelde granen die zoveel mogelijk van agrariërs uit de nabije omgeving gekocht worden. De brouwerij in Amsterdam voorziet in de toekomst ook in eigen energie, opgewekt op eigen dak of elders, en zal nagenoeg geen emissie noch afval kennen.

De ondernemers staan in de startblokken en zijn druk bezig met de voorbereidingen om zich te vestigen als duurzaam opererende nanobrouwerij in het hart van het Cruquiuseiland. Hier wordt Huisje Insulinde, dat ooit dienstdeed als hoofdkantoor van de voormalige Oliefabriek Insulinde, afgebroken en oude glorie opgebouwd. Bruut bier zal daar dan ook intrekken!

Onze topbieren

7,6

Bruut Gajes

Bruut Bier

Bruut Gajes is een mooi complex zwaar Blond bier. Niet voor niets werd Gajes gekozen tot het Beste Bier van Nederland tijdens de Dutch Beer Challenge 2016. Met deze Blond wil je graag je dag besluiten.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Bruut Wazig

Bruut Bier

Bruut Wazig is een bier geladen met hop. De grote hoeveelheden hop geven aroma's van citrusfruit en een stevig bittere afdronk. Deze India Pale Ale is een prima begeleider van uiteenlopende maaltijd en een aanrader voor bierdrinkers die wel van een pittig bier houden.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Bruut Stennis

Bruut Bier

Bruut Stennis noemen de brouwers zelf een bovengistend pils. Het is een blond bier met zeer krachtige hoparoma's. Dit is een dorstlessend bier met karakter.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

Bruut Eigenweiss

Bruut Bier

Bruut Eigenweiss is een witbier vol fruitige frisheid. Tijdens het brouwen werd limoen, sereh en koriander toegevoegd. Dat zorgt voor de Bruut-twist.

Witbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,2

Bruut Saison

Bruut Bier

Bruut Saison is een - zoals de brouwers het zelf noemen - ongepolijst speciaalbier. Bruut brouwt altijd bieren met een eigen stijl en die stijl sluit aan bij de smaak van veel liefhebbers van speciaalbier. Deze fruitige Saison met een droge afdronk is hier een schoolvoorbeeld van, hij is gebrouwen naar Belgisch voorbeeld maar met een Bruut-twist. Het is een vrij droog en bitter bier gebrouwen met Europese hoppen en funky gist. Fris en dorstlessend als deze Saison is, is hij een mooi voorbeeld in de smaakcategorie Fris & Fruitig.

Saison

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

Bruut Soelaas

Bruut Bier

Bruut Soelaas is een stevig, zwaar Blond bier. Het heeft kenmerken van mout, hop en de gist voegt daar fruitige aroma's aan toe.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,9

Bruut Vogt

Bruut Bier

Bruut Vogt is een klassieke Engelse bitter met slechts 4,5% alcohol. Zeer smaakvol en mooi in balans.

Amber

Aroma
Zoet
Bitter

Bruut FIER.3

Bruut Bier

Bruut FIER.3 van Bruut bier is een en ongefilterde session pale ale. Soepel, fris en fruitig van smaak. Het bier is ongefilter en dus troebel in zicht met een lichte amber kleur. In de smaak lekker fris met mooie fruittonen. De afdronk is vrij strak. Een heel smaakvol bier met een redelijk laag alcoholpercentage.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25

Toon alle