7,2

Bruut Soelaas

Bruut Bier (12)

Bruut Soelaas is een stevig, zwaar Blond bier. Het heeft kenmerken van mout, hop en de gist voegt daar fruitige aroma's aan toe.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
7.0%
Categorie
Blond en Krachtig
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Bij het eten
Gisting
Bovengistend
Hopsoorten
Styrian Goldings, East Kent Goldings, Saaz
Overige
Suiker

Mijn bieren

7,2

Het oordeel van de Bierista's

Bruut Soelaas is beoordeeld met een gemiddelde van 7,2 door onze Bierista's

7,3

Smaak

7,8

Zicht

7,0

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,0

"Volgens de brouwer maakt hij ongepolijste bieren. En deze Soelaas is een sterke blonde staat er op het etiket. Ik heb er een dubbel gevoel over. Enerzijds is dit een prima gebrouwen bier. De kwaliteit is goed, geen brouwfouten, van geur tot eindsmaak simpelweg in orde. Maar ga ik er hier nog één van bestellen? Ik weet het nog zo niet. Het is niet zo spannend en wellicht wil ik daarna wat anders? Ik vind de inhoud wel een mooi bewijs van het feit dat de algemene kwaliteit van de Nederlandse speciaalbieren toeneemt, maar ook dat de markt nu wel een beetje verzadigd raakt met medium bodied blonde bieren. Sorry Bruut. "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,0 Zicht Ja top! Goudgeel, mooie schuimkraag, koolzuurpareling

7,0 Neus Weinig. Beetje gistig in de verte.

7,4 Smaak Tja, weinig onderscheidende elementen. Licht zuurtje, dat wel.

7,5

"Lekker, sterk blond. Matige schuimkraag. Het geheel geeft dit bier ruim voldoende."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Goudgeel, lichtbruisend, helder.

7,0 Neus Lichte geur van citrus, zacht steenfruit.

7,5 Smaak Citrus, steenfruit. Licht bittertje in afdronk.

Spijssuggestie borrelplank, kip. pizza.

7,0

"Stevig blond bier. Lichtfruitig"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,0 Zicht Goudgeel en lichttroebel met mooi schuim

7,0 Neus Lichtfruitig

7,0 Smaak Stevig blond bier met lichtfruitige smaak. Prikkelend op de tong en verder weinig verrassend

Bier in de boom?

Nu de Goedheiligman op korte termijn terug gaat naar de Spaanse zon, gaan er steeds meer kerstbomen versierd worden in de Nederlandse huiskamers. En hoe mooi zou het zijn als daar dit jaar ook kerstverbiering in te vinden is?

Verder lezen

Stout: het zwarte goud

Het is vandaag Black Friday: de dag waarop we dingen kopen, waarvan we gisteren nog niet wisten dat we ze nodig hadden en ons morgen alweer afvragen waarom we ze gekocht hebben. Een dag die je prima kunt overslaan, dus. Om echter wél lekker in thema te blijven, schrijven we vandaag over één van de bekendste zwarte bierstijlen: Stout.

Verder lezen

3 Bierstijlen die perfect bij de winter passen

Korte dagen, gladde wegen en dikke jassen. Je moet ervan houden, de winter. Hoe dan ook, hij komt eraan. Gelukkig kent het ook heel veel mooie aspecten. Veel eten, gezelligheid, misschien wel een mooie winterdecor en... Winterse bieren. We zetten drie winterse bierstijlen op een rijtje.

Verder lezen

Hij komt, hij komt... Maar wat neemt 'ie mee?

Afgelopen maandag is het Sinterklaasjournaal begonnen en morgen (zaterdag) komt 'ie het land alweer binnen: de Goedheiligman, beter bekend onder zijn echte naam Sint-Nicolaas of voor intimi Sinterklaas. Een prachtige periode waarin kinderen in de watten gelegd worden, maar verdienen papa en mama niet ook een mooi cadeau? Wij zetten drie cadeautips op een rij!https://www.bierista.nl/bias/articles/2086/edit#tab_blocks

Verder lezen