Bruut Bier (12)
Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.
Verder lezen'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.
Verder lezenVoor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen.
Verder lezenWil je jouw kennis en enthousiasme over speciaal bier graag delen en tegelijkertijd wat bijverdienen? Lees dan gauw verder. Rabauw is namelijk op zoek naar een Bierista die in haar Brewpub in Eindhoven proeverijen en rondleidingen wil verzorgen.
Verder lezen
"Volgens de brouwer maakt hij ongepolijste bieren. En deze Soelaas is een sterke blonde staat er op het etiket. Ik heb er een dubbel gevoel over. Enerzijds is dit een prima gebrouwen bier. De kwaliteit is goed, geen brouwfouten, van geur tot eindsmaak simpelweg in orde. Maar ga ik er hier nog één van bestellen? Ik weet het nog zo niet. Het is niet zo spannend en wellicht wil ik daarna wat anders? Ik vind de inhoud wel een mooi bewijs van het feit dat de algemene kwaliteit van de Nederlandse speciaalbieren toeneemt, maar ook dat de markt nu wel een beetje verzadigd raakt met medium bodied blonde bieren. Sorry Bruut. "
Sander van Werkhoven