Bruut Bier (12)
Nu de Goedheiligman op korte termijn terug gaat naar de Spaanse zon, gaan er steeds meer kerstbomen versierd worden in de Nederlandse huiskamers. En hoe mooi zou het zijn als daar dit jaar ook kerstverbiering in te vinden is?
Verder lezenHet is vandaag Black Friday: de dag waarop we dingen kopen, waarvan we gisteren nog niet wisten dat we ze nodig hadden en ons morgen alweer afvragen waarom we ze gekocht hebben. Een dag die je prima kunt overslaan, dus. Om echter wél lekker in thema te blijven, schrijven we vandaag over één van de bekendste zwarte bierstijlen: Stout.
Verder lezenKorte dagen, gladde wegen en dikke jassen. Je moet ervan houden, de winter. Hoe dan ook, hij komt eraan. Gelukkig kent het ook heel veel mooie aspecten. Veel eten, gezelligheid, misschien wel een mooie winterdecor en... Winterse bieren. We zetten drie winterse bierstijlen op een rijtje.
Verder lezenAfgelopen maandag is het Sinterklaasjournaal begonnen en morgen (zaterdag) komt 'ie het land alweer binnen: de Goedheiligman, beter bekend onder zijn echte naam Sint-Nicolaas of voor intimi Sinterklaas. Een prachtige periode waarin kinderen in de watten gelegd worden, maar verdienen papa en mama niet ook een mooi cadeau? Wij zetten drie cadeautips op een rij!https://www.bierista.nl/bias/articles/2086/edit#tab_blocks
Verder lezen
"Volgens de brouwer maakt hij ongepolijste bieren. En deze Soelaas is een sterke blonde staat er op het etiket. Ik heb er een dubbel gevoel over. Enerzijds is dit een prima gebrouwen bier. De kwaliteit is goed, geen brouwfouten, van geur tot eindsmaak simpelweg in orde. Maar ga ik er hier nog één van bestellen? Ik weet het nog zo niet. Het is niet zo spannend en wellicht wil ik daarna wat anders? Ik vind de inhoud wel een mooi bewijs van het feit dat de algemene kwaliteit van de Nederlandse speciaalbieren toeneemt, maar ook dat de markt nu wel een beetje verzadigd raakt met medium bodied blonde bieren. Sorry Bruut. "
Sander van Werkhoven