Brouwerij Bronckhorster Brewing Company

Bronckhorster bierbrouwer uit te gemeente Bronckhorst is opgericht in 2005. Hoge kwaliteit en gebalanceerde recepten. Met als kers op de taart de Nightporter die in 2014 bekroond werd. ‘Winners never quit and quitters never win’: het levensmotto van Steve Gammage. Als hij eenmaal iets in zijn hoofd heeft gezet, zal het gebeuren ook. Liefde op het eerste gezicht… Bekende Bronckhorster bieren zijn: Bronckhorster Angus Triple, 8.7%, tripel Bronckhorster Blond, 6.5%, speciaalbier Bronckhorster Dubbelbock, 6.5%, bok Bronckhorster Lentebier, 7.5%, meibok Bronckhorster Nightporter, 8.0%, porter Bronckhorster Winterbok, 8.5%, winterbier Bronckhorster Eigen Weiss, 4.6%, tarwebier Bronckhorster Hooge Heeren Pils, pils Bronckhorster IJsselbock, 6.5%, bok B(r)ok in de Keel, bok 't Klinkertje, 5.5%, speciaalbier, blond Royal Rha IPA, 6.0%, india pale ale Bronckhorster Scrooge Dubbel, 6.9%, speciaalbier, dubbel Winter Scrooge, 8.5%, winterbier Summersmile, zomerbier Terra Incognita Barrel Aged, 12.0%, barley wine

Bieren (25)

Sorteer op
  Score Category Naam
Bierflesje

Bronckhorster Terra Incognita

8,5
Bronckhorster Terra Incognita is een bijzondere Quadrupel. Het bier heeft de zoetheid die je bij deze bierstijl mag verwachten, maar tegelijkertijd een bijzondere kruidigheid. Dit is een bier waaraan je blijft ruiken en waarvan je blijft nippen. En elke keer weer ontdek je nieuwe aroma's.
Bronckhorster nightporter

Bronckhorster Nightporter

8,4
Bronckhorster Nightporter heeft de Bronckhorster Brewing Company wereldwijd op de kaart gezet. Bierliefhebbers van over de hele wereld smullen van deze zeer donkere, bittere strong porter vol koffie, mokka en chocolade. Hier moet je de tijd voor nemen, kijken, ruiken, proeven en opnieuw. Bronckhorster Nightporter sleepte talloze prijzen in de wacht over de hele wereld. Goud was er twee jaar achtereen op de Brussels Beer Challenge, goud was er tijdens de Dublin Craft Beer Cup en tijdens de World Beer Awards werd de Nightporter verkozen tot de allerbeste porter van heel Europa.
Bronckhorster ijsselbock

Bronckhorster IJsselbock

7,8
Bronckhorster IJsselbock is vernoemd naar de IJssel, de rivier die op een steenworp afstand van de brouwerij in Rha ligt. Dit bockbier werd oorspronkelijk als bovengistend gebrouwen. Sinds 2016 is het recept aangepast en is het een ondergistend bockbier geworden. Hierdoor zijn de weelderige fruitige aroma's ingewisseld voor cleane mouttonen vol karamel. De Bronckhorster IJsselbock werd meerdere keren onderscheiden. Zo haalde het de afgelopen jaren goud en zilver tijdens de verkiezing Lekkerste Bockbier van Nederland.
Bronckhorster hop into spring

Bronckhorster Hop into Spring

7,3
Bronckhorster Hop into Spring is een seizoensbier gebrouwen door Steve Gammage van de Bronckhorster Brewing Company. Het is een krachtig en tegelijkertijd zeer elegant bier. Fruitige tonen overheersen in dit frisse voorjaarsbier.
Bronckhorster saison nouvelle

Bronckhorster Saison Nouvelle

7,0
Bronckhorster Saison Nouvelle is een fris en fruitig speciaalbier met een droge afdronk. Dit bovengistende bier won een bronzen medaille tijdens de Dublin Craft Beer Cup in 2015 én in 2016.
Bronckhorster slimme rakker

Bronckhorster Slimme Rhakker

6,0
Een alcoholarm bier, maar dan één die wel echt naar bier smaakt. Brouwmeester Steve Gammage heeft met dit unieke recept bierliefhebbers verbaasd. Het is dus wel mogelijk om een echt bier met pittig karakter te brouwen met slechts de helft aan alcohol.
Bronckhorster eigenweiss

Bronckhorster Eigenweiss

5,5
Deze verfrissende Weizen kreeg de naam Eigenweiss mee. Waarnaar de naam verwijst wil brouwmeester Steve Gammage niet kwijt. Waarschijnlijk heeft het betrekking op zichzelf, want als het op receptuur aankomt kiest hij altijd zijn eigen weg. En daarmee is hij al jaren erg succesvol, mede dankzij deze zeer doordrinkbare frisse, fruitige Eigenweiss.
Bronckhorster dubbel coop

Bronckhorster Dubbel Coop

5,5
Bronckhorster Dubbel Coop is speciaal gebrouwen voor Coop Supermarkt. Dit bier heeft alles wat je van een Dubbel mag verwachten. Tonen van gebrande mout, toast, karamel en een licht bittertje in de afdronk.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket