Brouwerij Bronckhorster Brewing Company

Bronckhorster Brewing Company is een bierbrouwerij in het Gelderse dorpje Rha, in de gemeente Bronckhorst. De brouwerij is in 2005 opgericht door Engelsman Steve Gammage. "Winners never quit and quitters never win", is zijn levensmotto. Als Steve eenmaal iets in zijn hoofd heeft, zal het gebeuren ook. En zo begint ook het verhaal van deze brouwerij.

De beeldschone Achterhoekse Yvonne was liefde op het eerste gezicht. Zonder deze ontmoeting was Steve waarschijnlijk nooit in Nederland verzeild geraakt. En wat een gemis zou dat geweest zijn. Steve begon in Nederland met een schildersbedrijf. Ondanks het feit dat dit bedrijf zeer succesvol was, gooide hij het in 2005 over een totaal andere boeg. Bier was al jaren zijn passie en hij besloot het schildersbedrijf te verkopen en zijn hart te volgen.

Symbiose

De bieren van Bronckhorster Brewing Company zijn al jaren favoriet bij bierliefhebbers. In 2017 lanceerde Bronckhorster ook de bijzondere Symbiose; een mix tussen bier, wijn en champagne in samenwerking met brouwerij De Koperen Ster.

Bronckhorster IJsselbock

In 2017 werd de IJsselbock van Bronckhorster uitgekozen tot het beste Bockbier van Nederland! Dat was niet voor het eerst dat dit Bockbier een top drie klassering behaalde. Ook de Dubbelbock Bronckhorster Brok in de Keel scoort jaar na jaar hoog in deze verkiezing.

Groene Buizerd

Bronckhorster Brewing Company bouwt gestaag verder aan het bedrijf. Vader Steve, moeder Yvonne en zoon Raymon staan aan het roer van deze ambachtelijke brouwerij. Zij weten zich vergezeld door een team van jonge bevlogen gasten met een grote passie voor bier. Er wordt volop geschiedenis geschreven in het dorpje Rha - onderdeel van de gemeente Bronckhorst. De bieren worden regelmatig bekroond met prestigieuze prijzen en er ontstaan samenwerkingen die voor reuring zorgen. Mooi voorbeeld is de samenwerking met De Feestfabriek, het organisatiebureau van de Zwarte Cross. Gezamenlijk werd een cannabisbier op de markt gebracht onder de naam Groene Buizerd . Dat groene bier deed nogal wat stof opwaaien en werd mede daardoor een enorme verkoophit.

Onze topbieren

9,5

Bronckhorster Barrel-Aged series No. 23 (angus triple gouden carolus whisky BA)

Bronckhorster Brewing Company

Barrel-Aged series No. 23 (Angus Triple Gouden Carolus Whisky BA) is een Tripel. Het bier heeft gerijpt op Gouden Carolus Single Malt vaten.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Nieuw
9,3

Bronckhorster Barrel Aged Serie no.27

Bronckhorster Brewing Company

Bronckhorster Barrel Aged Serie no.27 is een Imperial Stout. De vatgerijpte versie van de Midnightporter. Het bier is 8 maanden gerijpt op Heaven Hill (Bourbon) vaten.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

9,1

Bronckhorster Barrel Aged Serie No 22 Midnightporter Heaven Hill Bourbon Barrel Aged

Bronckhorster Brewing Company

Bronckhorster Barrel Aged Serie No 22 Midnightporter Heaven Hill Bourbon Barrel Aged is een Imperial Stout. Een rijk bier met tonen als bourbon, vanille, koffie en chocolade.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

9,0

Symbiose Biere Blonde Brut

Bronckhorster Brewing Company

Symbiose Biere Blonde Brut is een samenwerking tussen Steve Gammage van Bronckhorster Brewing Company en Oliver Meckler van De Koperen Ster. Dit bier is het beste van bier, wijn en champagne. Deze special heeft een driedubbele vergisting ondergaan. Een rijk en complex aroma met een feestelijke sparkling die we kennen van champagnes.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,9

Bronckhorster Barrel Aged Serie No. 20 (BBC Four Macallan Barrel Aged)

Bronckhorster Brewing Company

Bronckhorster Barrel Aged Serie No. 20 (BBC Four Macallan Barrel Aged) is een Quadrupel. Het bier is gerijpt op Macallan Whisky en bevat aroma's van pruimen, vijgen, honing en toffee.

Zware bieren

Aroma
Zoet

8,9

Bronckhorster BBC Four No. 21

Bronckhorster Brewing Company

Bronckhorster BBC Four No. 21 is een rijke, volle Quadrupel met tonen als karamel, tropisch fruit en suikerriet. Het bier heeft 6 maanden liggen rijpen op Jamaicaanse Witte Rum vaten.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Bitter

8,8

Bronckhorster Brok in de Keel

Bronckhorster Brewing Company

Warm, krachtig en robuust, zo kun je de Brok in de Keel van Bronckhorster wel omschrijven. Mooie tonen van geroosterde mout, karamel en chocolade maken dit bier zeer aantrekkelijk. In 2013 werd dit bier tot een na lekkerste dubbelbockbier van Nederland gekozen. In 2018 werd dit bier gekozen tot lekkerste bockbier van Nederland.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,7

Bronckhorster The 5th Horseman

Bronckhorster Brewing Company

Bronckhorster The 5th Horseman Barrel Aged Serie no.13 is een Imperial Brown Ale als standaard bier. Dit bier heeft 7 maanden gerijpt op Martell Cognac vaten. Deze combinatie zorgt er voor dat de tonen van druiven, honing en karamel schitterend naar voren komen.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Nieuw: Bronckhorster Barrel Aged 27 & 28

Bij Bronckhorster Brewing Company hebben ze heel veel lekkers in het vat. En soms wordt zo'n vat afgevuld en kun deze uitzonderlijke bieren proeven.

Verder lezen

Bronckhorster Brouwerij van de maand

Bronckhorster Brewing Company is Brouwerij van de Maand bij Bierista. En daar hoort natuurlijk een supervoordelige bieraanbieding bij.

Verder lezen

Bierista Speedcourse | Bronckhorster Brewing Company

Verder lezen

NIEUW: Bronckhorster Next Generation No. 3 en Brain Gammage

Bronckhorster Brewing Company heeft twee nieuwe bieren: een Baltic Porter van 8,5% en een Double IPA met mandarijn en bloedsinaasappel.

Verder lezen