Brouwerij Bronckhorster Brewing Company

Bronckhorster Brewing Company is een bierbrouwerij in het Gelderse dorpje Rha, in de gemeente Bronckhorst. De brouwerij is in 2005 opgericht door Engelsman Steve Gammage. "Winners never quit and quitters never win", is zijn levensmotto. Als Steve eenmaal iets in zijn hoofd heeft, zal het gebeuren ook. En zo begint ook het verhaal van deze brouwerij.

De beeldschone Achterhoekse Yvonne was liefde op het eerste gezicht. Zonder deze ontmoeting was Steve waarschijnlijk nooit in Nederland verzeild geraakt. En wat een gemis zou dat geweest zijn. Steve begon in Nederland met een schildersbedrijf. Ondanks het feit dat dit bedrijf zeer succesvol was, gooide hij het in 2005 over een totaal andere boeg. Bier was al jaren zijn passie en hij besloot het schildersbedrijf te verkopen en zijn hart te volgen.

Symbiose

De bieren van Bronckhorster Brewing Company zijn al jaren favoriet bij bierliefhebbers. In 2017 lanceerde Bronckhorster ook de bijzondere Symbiose; een mix tussen bier, wijn en champagne in samenwerking met brouwerij De Koperen Ster.

Bronckhorster IJsselbock

In 2017 werd de IJsselbock van Bronckhorster uitgekozen tot het beste Bockbier van Nederland! Dat was niet voor het eerst dat dit Bockbier een top drie klassering behaalde. Ook de Dubbelbock Bronckhorster Brok in de Keel scoort jaar na jaar hoog in deze verkiezing.

Groene Buizerd

Bronckhorster Brewing Company bouwt gestaag verder aan het bedrijf. Vader Steve, moeder Yvonne en zoon Raymon staan aan het roer van deze ambachtelijke brouwerij. Zij weten zich vergezeld door een team van jonge bevlogen gasten met een grote passie voor bier. Er wordt volop geschiedenis geschreven in het dorpje Rha - onderdeel van de gemeente Bronckhorst. De bieren worden regelmatig bekroond met prestigieuze prijzen en er ontstaan samenwerkingen die voor reuring zorgen. Mooi voorbeeld is de samenwerking met De Feestfabriek, het organisatiebureau van de Zwarte Cross. Gezamenlijk werd een cannabisbier op de markt gebracht onder de naam Groene Buizerd . Dat groene bier deed nogal wat stof opwaaien en werd mede daardoor een enorme verkoophit.

Onze topbieren

10,0

Bronckhorster Barrel Aged Serie No.30

Bronckhorster Brewing Company

Bronckhorster Barrel Aged Serie No.30 is een Midnight Porter gerijpt op Woodford Reserve Bourbon. Het bier heeft een alcoholpercentage van 13,0%.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

9,2

Bronckhorster Barrel Aged Serie no.27

Bronckhorster Brewing Company

Bronckhorster Barrel Aged Serie no.27 is een Imperial Stout. De vatgerijpte versie van de Midnightporter. Het bier is 8 maanden gerijpt op Heaven Hill (Bourbon) vaten.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

9,0

Bronckhorster Barrel Aged Serie No 22 Midnightporter Heaven Hill Bourbon Barrel Aged

Bronckhorster Brewing Company

Bronckhorster Barrel Aged Serie No 22 Midnightporter Heaven Hill Bourbon Barrel Aged is een Imperial Stout. Een rijk bier met tonen als bourbon, vanille, koffie en chocolade.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

9,0

Bronckhorster Barrel-Aged series No. 23 (angus triple gouden carolus whisky BA)

Bronckhorster Brewing Company

Barrel-Aged series No. 23 (Angus Triple Gouden Carolus Whisky BA) is een Tripel. Het bier heeft gerijpt op Gouden Carolus Single Malt vaten.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

9,0

Symbiose Biere Blonde Brut

Bronckhorster Brewing Company

Symbiose Biere Blonde Brut is een samenwerking tussen Steve Gammage van Bronckhorster Brewing Company en Oliver Meckler van De Koperen Ster. Dit bier is het beste van bier, wijn en champagne. Deze special heeft een driedubbele vergisting ondergaan. Een rijk en complex aroma met een feestelijke sparkling die we kennen van champagnes.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,9

Bronckhorster Barrel Aged no.29

Bronckhorster Brewing Company

Bronckhorster Barrel Aged no.29 is een volle Imperial Red Ale. Het bier heeft 6 maanden gerijpt op Jamaicaanse Rum en Rye Bourbon vaten. Tonen van vanille, karamel en melasse met een hoppige afdronk.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,9

Bronckhorster Barrel Aged Serie No. 20 (BBC Four Macallan Barrel Aged)

Bronckhorster Brewing Company

Bronckhorster Barrel Aged Serie No. 20 (BBC Four Macallan Barrel Aged) is een Quadrupel. Het bier is gerijpt op Macallan Whisky en bevat aroma's van pruimen, vijgen, honing en toffee.

Zware bieren

Aroma
Zoet

8,9

Bronckhorster BBC Four No. 21

Bronckhorster Brewing Company

Bronckhorster BBC Four No. 21 is een rijke, volle Quadrupel met tonen als karamel, tropisch fruit en suikerriet. Het bier heeft 6 maanden liggen rijpen op Jamaicaanse Witte Rum vaten.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Bitter

Toon alle

Bronckhorster begint proeflokaal met hotel

Er ligt weer een nieuwe uitdaging op de weg van Bronckhorster Brewing Company. In 2023 start de brouwerij een proeflokaal met hotel.

Verder lezen

Tweede editie Bronckhorster Craft Beer Festival

Bronckhorster Brewing Company viert komend weekend het tweede lustrum met een Craft Beer Festival op het terrein van de brouwerij.

Verder lezen

Bronckhorster Craft Beer Festival op 25 en 26 juni

Bronckhorster Brewing Company mag eindelijk het tweede lustrum vieren. Dat gebeurt op 25 en 26 juni met een Craft Beer Festival in Rha.

Verder lezen

Nieuw - Bronckhorster Barrel Aged #29

Bronckhorster Brewing Company heeft een nieuw bier uitgebracht in de Barrel Aged-serie. Nummer 29 is een bijzondere Imperial Red Ale.

Verder lezen