Bronckhorster Craft Beer Festival op 25 en 26 juni

16 mei 2022
Bronckhorster Brewing Company organiseerde in 2019 voor het eerst een festival op eigen terrein. Dat werd een enorm succes. Bedacht werd om een jaar laten een feestelijke editie op te zetten in het kader van het 10-jarig bestaan van de brouwerij. Helaas, een virus gooide roet in het eten. Maar nu kan het weer. En dus ben je op zaterdag 25 en zondag 26 juni van harte welkom bij de brouwerij in het Achterhoekse Rha.

Bronckhorster Brewing Company gaat dus alsnog het tweede lustrum vieren. In de inmiddels twaalf jaar bestaat werden vele hoogtepunten meegemaakt. Het Abdicatiebier ter gelegenheid van de troonswisseling zette de brouwerij bij het grote publiek op de kaart. Kenners wisten toen al lang dat er prachtige bieren uit de Achterhoekse ketels kwamen. Bronckhorster Nightporter was het eerste bier van de brouwerij dat internationaal succes had.

Fans

In al die jaren werd een trouw schare fans opgebouwd. Sinds dat Bronckhorster zich meer heeft toegelegd op houtgerijpte bieren is het aantal fans alleen maar groter geworden. Heel graag hadden vader Steve en zoon Raymon Gammage iedereen eerder verwelkomd, maar ja, dat ging even niet.

Festival

Op zaterdag 25 en zondag 26 juni wordt nu het feestje alsnog gevierd. En hoe?! Op het terrein van de brouwerij komen diverse brouwerijen uit binnen- en buitenland hun beste bieren laten proeven. We wisten al van de komst van Bax Bier uit Groningen en Sori Brewing uit Estland. Uit Duitsland komen Blech.Brut en Atelier der Braukunste. Daarnaast komen Kinnegar uit Ierland en Definitive Brewing Company uit de Verenigde Staten. Afgelopen weekend werd de komst van Birra Baladin uit Italië bekend gemaakt. Met recht mag het Bronckhorster Craft Beer Festival een internationaal festival worden genoemd.

Kaarten

Wil je kennismaken met tal van bijzondere bieren, dan mag je het Bronckkhorster Craft Beer Festival eigenlijk niet missen. Dit 'Borefts Festival van het Oosten' is erg in trek bij veel bierliefhebbers. Wil je het tiende verjaardagsfeestje van Bronckhorster Brewing Company meevieren, bestel dan gauw je kaarten via de website van de brouwerij.