8,9

Bronckhorster BBC Four No. 21

Bronckhorster Brewing Company (48)

Bronckhorster BBC Four No. 21 is een rijke, volle Quadrupel met tonen als karamel, tropisch fruit en suikerriet. Het bier heeft 6 maanden liggen rijpen op Jamaicaanse Witte Rum vaten.

Details

Bierstijl
Alcohol
12.5%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
13 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend
8,9

Het oordeel van de Bierista's

Bronckhorster BBC Four No. 21 is beoordeeld met een gemiddelde van 8,9 door onze Bierista's

8,9

Smaak

8,8

Zicht

8,9

Neus

Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,9

"De aroma's van vatrijping golven mee in de smaak die kalm en aangenaam is. Mooie rondeur met iets stroperig verloop en fruitige tinten naast cacao en wat karamel."

Ton van der Koppel

19.340

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,8 Zicht Zwart met rode weerschijn, zo goed als ondoorzichtig en met koolzuur. Bescheiden, beige en medium schuim, dat zich rustig terug trekt tot en met verdwijnpunt.

8,9 Neus Fijnzinnige geur van vatrijping met sporen van witte rum, iets van fruitigheid en wat cacao.

8,9 Smaak Verfijnde volle smaak met zoet (waarschijnlijk ook de rum) met fruitige kenmerken en een beetje kruidigheid. Dan nog het cacao element. Rustig bier, nauwelijks scherp, wel droog met nog wat hout. Tijdens de afdronk achterin de keel peper prikkelend met wel een klein beetje scherpte.

Spijssuggestie Sterk gekruide (rood) vlees schotels. Hachee ook vanwege gekaramelliseerde gele uien. Bij de bbq. Chocoladeachtige zaken zijn ook niet uitgesloten.

Kornuit maakt Nederland groener met aanleg eigen bos

Kornuit gaat een eigen bos planten om de CO2 uitstoot van alle gezamenlijke momenten te compenseren.

Verder lezen

Bierista Alain start Horeca in Beweging

Niet bij de pakken neerzitten, maar wat doen. Dat is de reden waarom Alain van Bierista en collega-ondernemer Bert de actie Horeca in Beweging zijn gestart.

Verder lezen

Besteed je tijd nuttig: vergroot je bierkennis

Het zijn bijzondere tijden. Minder de deur uit en alweer een Netflix-serie kijken? Of toch iets nuttig doen met je tijd? De Bierista Bieropleiding!

Verder lezen

Bakker en brouwer slaan handen ineen

Twentse Bierbrouwerij & Vondelkoeken komen met een lekker, lokaal en ambachtelijk product: de bierkoek, gemaakt van Twents Honing Tripel.

Verder lezen