8,9

Bronckhorster BBC Four No. 21

Bronckhorster Brewing Company (66)

Bronckhorster BBC Four No. 21 is een rijke, volle Quadrupel met tonen als karamel, tropisch fruit en suikerriet. Het bier heeft 6 maanden liggen rijpen op Jamaicaanse Witte Rum vaten.

Details

Bierstijl
Alcohol
12.5%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
13 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

8,9

Het oordeel van de Bierista's

Bronckhorster BBC Four No. 21 is beoordeeld met een gemiddelde van 8,9 door onze Bierista's

8,9

Smaak

8,8

Zicht

8,9

Neus

Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,9

"De aroma's van vatrijping golven mee in de smaak die kalm en aangenaam is. Mooie rondeur met iets stroperig verloop en fruitige tinten naast cacao en wat karamel."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,8 Zicht Zwart met rode weerschijn, zo goed als ondoorzichtig en met koolzuur. Bescheiden, beige en medium schuim, dat zich rustig terug trekt tot en met verdwijnpunt.

8,9 Neus Fijnzinnige geur van vatrijping met sporen van witte rum, iets van fruitigheid en wat cacao.

8,9 Smaak Verfijnde volle smaak met zoet (waarschijnlijk ook de rum) met fruitige kenmerken en een beetje kruidigheid. Dan nog het cacao element. Rustig bier, nauwelijks scherp, wel droog met nog wat hout. Tijdens de afdronk achterin de keel peper prikkelend met wel een klein beetje scherpte.

Spijssuggestie Sterk gekruide (rood) vlees schotels. Hachee ook vanwege gekaramelliseerde gele uien. Bij de bbq. Chocoladeachtige zaken zijn ook niet uitgesloten.

5 Redenen waarom ook jij Bierista wilt worden

Bierista, meester in bier is een felbegeerde titel. Er zijn wel 100 redenen te bedenken waarom je dat zou willen. We geven je er vijf.

Verder lezen

Sint Bernardus Tripel op de proeftafel

Sint Bernardus Tripel staat bekend als een typische Belgische Tripel met alles er op en er aan. Bij Bierista hebben we er zin in!

Verder lezen

Hertog Jan Proeftuin blijft verrassen

De experimentele reeks bier uit de Hertog Jan Proeftuin wordt dit jaar uitgebreid met vier bijzondere bieren. Die wil je als echte liefhebbers niet missen.

Verder lezen

Moersleutel Macaroon Machine Coconut Pastry Stout - Dik, dikker, dikst

Je hebt bieren die je spreekwoordelijk met mes en vork moet drinken, omdat ze zo dik zijn. We hebben er weer een gevonden!

Verder lezen