Brouwerij KraftBier

De Kraftbier bierbrouwerij uit Tilburg, is opgericht in 2015 door Rob van den Meijdenberg. Rob was marketeer en hobbybrouwer. Hij besloot van bierbrouwen zijn professie te maken nadat hij ervaring had opgedaan bij Sint Servattemus en bij Klein Duimpje. Bieren Maotje, 6.3%, saison; Schoon Medje, 6.2%, india pale ale. Het Witte Kasteel 8,0%; Dieje Rôoje 5,2% en Klèèn Kwèksk 6,4% In 2016 gaat KraftBier zich vestigen in een oud bankgebouw. De constructie en indeling van het pand worden volledig aangepast om het klaar te maken voor de brouwerij en horecagedeelte. In juli 2016 zullen de eerste brouwsels uit de ketels stromen. Wij zijn vooral benieuwd naar de smaak en de beleving van deze bieren. Proef en geniet!

Onze topbieren

8,5

Kraft Chocolate Coffee Vanilla Porter

KraftBier

Kraft Chocolate Coffee Vanilla Porter is een kracht en zeer rijke Porter. De gebrande mouttonen gaan geweldig met de aroma's van chocolade, koffie en vanille. Alles zit er in.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,5

Kraftbier Maotje

KraftBier

Kraftbier Maotje is een droog, lichtbitter, kruidig blond bier dat zijn karakteristieke smaak met name krijgt door de unieke gist. Een goede dorstlesser die het hele jaar gedronken kan worden.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Bitter

8,2

KraftBier Schôon Mèdje

KraftBier

KraftBier Schôon Mèdje is een fijn zomers bier. De basis van een witbier, gebrouwen als een IPA. Lekker licht, fruitig en bitter. Fruitigheid komt door het gebruik van onder andere Amerikaanse hoppen. Dit bier is gedryhopt met Citra hop.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

KraftBier Witte Gij't

KraftBier

KraftBier Witte Gij't is een Witbier met een moderne twist. Een licht fruitig bier door de toevoeging van Amerikaanse hop. Een echte dorstlesser op een warme dag.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

KraftBier Het Witte Kasteel

KraftBier

Het Witte Kasteel is gebrouwen met vijf verschillende soorten mout. De edelhoppen zorgen voor een zachte bitterheid. Deze donkerblonde Tripel is uniek in zijn soort.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Kraftbier Hoppakee

KraftBier

Kraftbier Hoppakee is een American Pale Ale. Een heerlijk, fruitig bier uit Tilburg. Hoppakee, zo je glas in en door naar je mond!

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

KraftBier Groote Kweek

KraftBier

Groote Kweek is een krachtig blond bier met 'een grote bek'. Dit bier is gebrouwen met veel mout, waaraan dit bier zijn volle smaak dankt. De Amerikaanse hopsoorten zorgen voor veel fruitigheid. Dit blonde en krachtige bier is een prettige begeleider van onder andere gerechten met vette vis.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Nieuw
7,0

KraftBier Blotskòps

KraftBier

KraftBier Blotskòps is een India Pale Lager van 5,7%. Een kruidig maar toch fruitig bier. Gedryhopt met Simcoe hop en dat zorgt voor een zeer fruitige touch.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Aanpakken met KraftBier

KraftBier is een nieuwe campagne gestart onder de noemer ‘Aanpakken’. In deze campagne staat de India Pale Lager, Blotskòps, centraal.

Verder lezen

Community helpt Kraftbier sterker terug te komen

Crowdfundcampagne van Kraftbier heeft binnen twee weken het minimale doelbedrag bereikt met behulp van bierfans.

Verder lezen