Brouwerij KraftBier

De Kraftbier bierbrouwerij uit Tilburg, is opgericht in 2015 door Rob van den Meijdenberg. Rob was marketeer en hobbybrouwer. Hij besloot van bierbrouwen zijn professie te maken nadat hij ervaring had opgedaan bij Sint Servattemus en bij Klein Duimpje. Bieren Maotje, 6.3%, saison; Schoon Medje, 6.2%, india pale ale. Het Witte Kasteel 8,0%; Dieje Rôoje 5,2% en Klèèn Kwèksk 6,4% In 2016 gaat KraftBier zich vestigen in een oud bankgebouw. De constructie en indeling van het pand worden volledig aangepast om het klaar te maken voor de brouwerij en horecagedeelte. In juli 2016 zullen de eerste brouwsels uit de ketels stromen. Wij zijn vooral benieuwd naar de smaak en de beleving van deze bieren. Proef en geniet!

Onze topbieren

8,5

Kraft Chocolate Coffee Vanilla Porter

KraftBier

Kraft Chocolate Coffee Vanilla Porter is een kracht en zeer rijke Porter. De gebrande mouttonen gaan geweldig met de aroma's van chocolade, koffie en vanille. Alles zit er in.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,5

Kraftbier Maotje

KraftBier

Kraftbier Maotje is een droog, lichtbitter, kruidig blond bier dat zijn karakteristieke smaak met name krijgt door de unieke gist. Een goede dorstlesser die het hele jaar gedronken kan worden.

Saison

Aroma
Zoet
Bitter

8,2

Krijtlander Grand Cru

KraftBier

Pittig amberkleurige bier, frisse lichtbittere smaak met een vleugje gras.

Streekgebonden bier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,2

KraftBier Goej Klets

KraftBier

Goej Klets is een donker bier gebrouwen met vijf verschillende moutsoorten en drie soorten hop. Dit is een verkwikkend bier voor na een lekkere herfstwandeling. Het bier is fris, maar met een pittig karakter en heeft een stevige hopbitterheid.

Donkere bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,1

KraftBier Schôon Mèdje

KraftBier

KraftBier Schôon Mèdje is een fijn zomers bier. De basis van een witbier, gebrouwen als een IPA. Lekker licht, fruitig en bitter. Fruitigheid komt door het gebruik van onder andere Amerikaanse hoppen. Dit bier is gedryhopt met Citra hop.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,9

KraftBier Kruikenzeik

KraftBier

KraftBier Kruikenzeik is een Pilsener van 5,0%. Lekker een beetje zeiken over dingen die eigenlijk best in orde zijn. Zoals deze pils, want ondanks dat er altijd wat te zeiken valt over pils, is het toch eigenlijk verrekte lekker.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Brut IPA

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

KraftBier Witte Gij't

KraftBier

KraftBier Witte Gij't is een Witbier met een moderne twist. Een licht fruitig bier door de toevoeging van Amerikaanse hop. Een echte dorstlesser op een warme dag.

Witbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

KraftBier en Autodrop maken eerste Candy IPA

Het is een niet alledaagse combinatie: drop en bier. KraftBier ging een samenwerking aan met Autodrop. Lekker of niet, that's the question!

Verder lezen

Aanpakken met KraftBier

KraftBier is een nieuwe campagne gestart onder de noemer ‘Aanpakken’. In deze campagne staat de India Pale Lager, Blotskòps, centraal.

Verder lezen

Community helpt Kraftbier sterker terug te komen

Crowdfundcampagne van Kraftbier heeft binnen twee weken het minimale doelbedrag bereikt met behulp van bierfans.

Verder lezen