Brouwerij De School

Het begon allemaal zo'n twintig jaar geleden toen de vriendschap tussen Bryan en Leon ontstond op het schoolplein. Samen op zeilkamp, streethockey spelen op straat, met het ene stel ouders naar Duinrell, met het andere stel ouders zeilen op het IJsselmeer. Later speelden de mannen jarenlang fanatiek ijshockey bij de Amstel Tijgers in Amsterdam.

Al die avonturen vloeiden uit naar het grootste avontuur tot dusver. De vriendschap wordt voortgezet in een gedeelde liefde voor het brouwen van bier!

In ambachtelijke brouwen de heren hun eigen nieren in de eigen ketels te Badhoevedorp. Verwacht vooral toegankelijke bieren met een eigen twist. Denk bijvoorbeeld eens aan Belgische bieren met invloeden uit Amerika. De namen van de bieren nemen je mee terug naar de schooltijd; Strafwerk, Juffie, Krijtje en natuurlijk het Heilig Boontje van de klas. Hieronder ontdek je alle bieren van Brouwerij De School!

Heb jij ze al geproefd? Geef dan, als gediplomeerde Bierista, jouw oordeel over deze bieren!

Onze topbieren

8,9

De School Schoolmerk

Brouwerij De School

Schoolmelk van Brouwerij De School is een Milkshake IPA gebrouwen met passievrucht en lactose. Een volle, smakelijke IPA met veel fruitige aroma's en smaken. Een lichte hopbitterheid in de afdronk.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

De School Farmhouse ØL

Brouwerij De School

Farmhouse ØL is een Farmhouse Ale, ofwel Saison, van Brouwerij De School & De Monnick. Deze Saison is gebrouwen met Noorse Farmhouse gist en gehopt met Mandarina Bavaria. Aan dit bier is curaçao en een scheutje Grand Marnier toegevoegd. Proef jij het terug?

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Nieuw
7,0

De School Banketschool

Brouwerij De School

De School Banketschool is een winterbier. Met 9,5% zorgt dit bier ervoor dat je tijdens koude winterdagen lekker warm blijft. Dit donkere bier heeft naast tonen van donkere mout een sterk alcoholisch karakter.

Winterbier

Aroma
Zoet

6,5

De School Bokkie

Brouwerij De School

Bokkie van Brouwerij De School is een zoet Bockbier. Aroma's en geuren van de gebruikte mouten en hoppen komen je tegemoet!

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

5,8

De School Strafwerk

Brouwerij De School

Strafwerk van Brouwerij De School is een Belgische stijl Tripel. Deze zware jongen wordt gekenmerkt door zijn volle body. Een zachte kruidigheid met een ronde mout smaak en de frisheid van de hoppen maken dit bier tot een echt genot om te drinken!

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

5,8

De School Pi

Brouwerij De School

π (Pi) van Brouwerij De School is een India Pale Ale. Mosiac hop heeft in deze IPA de hoofdrol gekregen. Deze hop geeft het bier een mooie grapefruitsmaak en een licht bittertje. De dubbele dry-hop brengt een zachte geur van tropisch fruit en citrus met zich mee, en door het gebruik van havermout is het bier licht zoet en kruidig in de mond.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

5,8

De School Heilig Boontje

Brouwerij De School

Heilig Boontje van Brouwerij de School is een Session IPA. Een fris bier met een gezonde dosis citrus. De perfecte dorstlesser voor een warme dag met een verantwoordelijke hoeveelheid alcohol. Door de scherpe combinatie van Pale Ale en Cara mout heeft dit bier een heel fijne body. Lekker na het sporten of gewoon in de zon op het terras.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

De School Juffie

Brouwerij De School

Juffie van Brouwerij De School is een een zachtaardig Blond bier. De bescheiden dosis citrushoppen, geeft die net dat beetje extra mee. Door de drie verschillende mout soorten, citrushoppen en de Belgische gist heeft dit bier naast een fruitige smaak ook een stevig karakter dat overeind blijft staan.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25 Biercoin

Toon alle