Brouwerij De School

Het begon allemaal zo'n twintig jaar geleden toen de vriendschap tussen Bryan en Leon ontstond op het schoolplein. Samen op zeilkamp, streethockey spelen op straat, met het ene stel ouders naar Duinrell, met het andere stel ouders zeilen op het IJsselmeer. Later speelden de mannen jarenlang fanatiek ijshockey bij de Amstel Tijgers in Amsterdam.

Al die avonturen vloeiden uit naar het grootste avontuur tot dusver. De vriendschap wordt voortgezet in een gedeelde liefde voor het brouwen van bier!

In ambachtelijke ketels brouwen de heren hun eigen bieren in de eigen ketels te Badhoevedorp. Verwacht vooral toegankelijke bieren met een eigen twist. Denk bijvoorbeeld aan Belgische bieren met invloeden uit Amerika. De namen van de bieren nemen je mee terug naar de schooltijd; Strafwerk, Juffie, Krijtje en natuurlijk het Heilig Boontje van de klas. Hieronder ontdek je alle bieren van Brouwerij De School!

Heb jij ze al geproefd? Geef dan, als gediplomeerde Bierista, jouw oordeel over deze bieren!

Onze topbieren

8,9

De School Schoolmelk

Brouwerij De School

Schoolmelk van Brouwerij De School is een Milkshake IPA gebrouwen met passievrucht en lactose. Een volle, smakelijke IPA met veel fruitige aroma's en smaken. Een lichte hopbitterheid in de afdronk.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,5

De School Ouderavond

Brouwerij De School

Ouderavond van Brouwerij De School is een een Stout. Het bier gebrouwen met alle ingrediënten die je ook in een tiramisu taart vindt. De complexe smaak van de gebrande mouten zorgen hier voor de ronde koffie & chocolade smaak. Deze wordt ondersteund door de zachte smaak van de amandelnoten uit de amaretto. De vanille is subtiel verborgen in de geur en afdronk van dit bier.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,3

De School de direkteur

Brouwerij De School

De Direkteur van Brouwerij De School is de hoogste in rang. Dat zie je al aan het alcoholpercentage van 11,5%. Dit bier is verwarmend en complex. Je melden bij De Direkteur is in dit geval geen straf.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

De School Farmhouse ØL

Brouwerij De School

Farmhouse ØL is een Farmhouse Ale, ofwel Saison, van Brouwerij De School & De Monnick. Deze Saison is gebrouwen met Noorse Farmhouse gist en gehopt met Mandarina Bavaria. Aan dit bier is curaçao en een scheutje Grand Marnier toegevoegd. Proef jij het terug?

Saison

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

De School Tabak’s Notenbar Tripel

Brouwerij De School

De School Tabak’s Notenbar Tripel is een Tripel van 8,2%. Gebrouwen in samenwerking met Tabak’s Notenbar.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,2

De School Omega Double Dryhopped I.P.A.

Brouwerij De School

De School Omega, een dubbel gedryhopte IPA van 6,2% is een ware fruit knaller. Gelimiteerd beschikbaar!

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,2

De School Juffie

Brouwerij De School

Juffie van Brouwerij De School is een een zachtaardig Blond bier. De bescheiden dosis citrushoppen, geeft die net dat beetje extra mee. Door de drie verschillende mout soorten, citrushoppen en de Belgische gist heeft dit bier naast een fruitige smaak ook een stevig karakter dat overeind blijft staan.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

De School Banketschool

Brouwerij De School

De School Banketschool is een winterbier. Met 9,5% zorgt dit bier ervoor dat je tijdens koude winterdagen lekker warm blijft. Dit donkere bier heeft naast tonen van donkere mout een sterk alcoholisch karakter.

Winterbier

Aroma
Zoet

Toon alle