8,0

De School Farmhouse ØL

Brouwerij De School (18)

Farmhouse ØL is een Farmhouse Ale, ofwel Saison, van Brouwerij De School & De Monnick. Deze Saison is gebrouwen met Noorse Farmhouse gist en gehopt met Mandarina Bavaria. Aan dit bier is curaçao en een scheutje Grand Marnier toegevoegd. Proef jij het terug?

Details

Bierstijl
Alcohol
6.5%
Categorie
Soepel en Subtiel
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vette vis, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
6 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Terras, Barbecue, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

8,0

Het oordeel van de Bierista's

De School Farmhouse ØL is beoordeeld met een gemiddelde van 8,0 door onze Bierista's

8,2

Smaak

7,8

Zicht

7,8

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,0

"De kennelijk wat later uitgebrachte bieren van Brouwerij De School, als naar ik meen de Schoolmelk, of incidenteel met een partner (zoals hier De Monnick) (b)lijken veel aangenamer te smaken dan eerdere edities van deze brouwerij. Deze collab met De Monnick is zeker geslaagd te noemen. Bevat oranje fruit ingrediënten als sinaasappelschil en Grand Marnier, bijzondere gist en Mandarina Bavaria hop."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,8 Zicht Oranje, vrij helder en koolzuur. Schuim vol, redelijk stabiel, wat grof, gebroken wit.

7,8 Neus De geur blijft bij voornamelijk mout.

8,2 Smaak Zoetig, kruidig, bitter uit mout, hop en (Noorse Farmhouse) gist. Samengestelde smaak. Kent complexheid. Er is zoethout. Uiteindelijk wat droog in de mond.

Spijssuggestie Pittige kazen.

Hierdoor is Belgisch schuim onverslaanbaar...

Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.

Verder lezen

Bokbiertocht op zaterdag 4 oktober

'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.

Verder lezen

Dit is de duurzaamste brouwerij ter wereld

Voor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen. 

Verder lezen

Geef proeverijen en rondleidingen in Eindhoven

Wil je jouw kennis en enthousiasme over speciaal bier graag delen en tegelijkertijd wat bijverdienen? Lees dan gauw verder. Rabauw is namelijk op zoek naar een Bierista die in haar Brewpub in Eindhoven proeverijen en rondleidingen wil verzorgen.

Verder lezen