Brouwerij De Natte Gijt

Brouwerij de Natte Gijt is opgericht in 2011. Deze limburgse brouwerij is ontstaand door plezier beleven aan bier en dat delen de brouwers met mensen. Brouwerij de Natte Gijt is niet opgericht om groot kapitaal mee te verwerven, maar om mensen kennis te laten maken met bieren die verrassend smaken. Van De Natte Gijt bieren moet je kunnen genieten met je vrienden, bier moet plezier brengen. In 2011 viel Hop met de Gijt in de prijzen, dat gaf de boost om op de markt op te gaan. 2016 wint dit bier een brons medaille op de Dutch Beer Challenge 2016. Ander bieren zijn: Gijte Bok Lentebok, 7.0%, meibok; Hop met de Gijt, 6.5%, india pale ale; Smokey Banjo Goat Ale; Stoute Gijt, 8.8%, russian imperial stout; Stoute Gijt Barrel Aged, russian imperial stout en de Vredesgijt, speciaalbier

Bieren (7)

Sorteer op
  Score Category Naam
Bierflesje

Brave Gijt

8,7
Brave Gijt van Brouwerij De Natte Gijt is tot stand gekomen dankzij een samenwerking met Braaf Brewery. Deze zeer doordrinkbare India Pale Ale zit vol met tropisch fruit, zoals ananas en passievrucht.
Bierflesje

7e Gijtje 2.0

8,4
Brouwerij De Natte Gijt heeft met het 7e Gijtje 2.0 een bijzonder bier in huis. Dit is een zogenaamde Session Rye India Pale Ale, ofwel een IPA gebrouwen met rogge. Dit bier heeft slechts 2,5% alcohol, maar zit boordevol smaak.
Stoutegijt

Stoute Gijt

7,9
Bierflesje

Hemelse Gijt

7,8
Hemelse Gijt is een verrassende Saison. Verrassend omdat bier gebrouwen is met gember en citroengras, een hemelse combinatie. Dit verkwikkende bier is ontstaan uit een samenwerking tussen De Natte Gijt en De 7de Hemel
Hop met de gijt

Hop met de Gijt

7,6
Hop met de Gijt is een smaakvolle IPA. Het bier is goed gehopt, heeft een stevige bitterheid en een prima balans. Dit bier vormt een prima paar met gekruide gerechten.
Bierflesje

Natte Gijt Hellegijt American Oak

De Hellegijt van Brouwerij De Natte Gijt is niet zomaar een bier. Dit is een krachtige Russian Imperial Stout die bovendien op houten vaten heeft gerijpt. De Hellegijt heeft meerdere varianten. Deze variant dankt zijn smaak aan de eiken houten vaten, vandaar de naam Hellegijt Oak Aged. Er zijn ook versies die hebben gerijpt op whiskeyvaten van Maccallan, Glentauchers en Bunnahabhain.
7e gijtje

7e Gijtje

Had de boze wolf uit het sprookje maar geweten dat het 7e Gijtje een bier was, dan was hij niet geëindigd met zware stenen in zijn maag. Het bier het 7e Gijtje is een driegranen saison met een opmerkelijk laag alcoholpercentage.
Drink dit bier niet te koud, zeker niet onder de 6 graden, want dan worden de zuren en bitters bokkig en hard. Ietsjes warmer en het bier wordt vriendelijker en ronder. Citrusfruit als limoen, citroen en grapefruit tonen hun frisheid met verve. De mooie kruidige hopbitters en de rogge geven een stevige bite en body, zonder dat dit bier je als een steen op de maag ligt. De droge afdronk zorgt voor een dorstlessend karakter.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket