Brouwerij de natte gijt

Brouwerij De Natte Gijt

Brouwerij De Natte Gijt is in 2011 opgericht in Weert door Rudy en Marc Nordhausen, twee broers met een passie voor bier. De interesse om zelf bier te gaan brouwen is ontstaan toen Marc voor een project een appelbier had gebrouwen. Het plezier dat zij beleven aan bie delen zij graag met de mensen. Brouwerij De Natte Gijt is dan ook niet opgericht om groot kapitaal te verwerven, maar om mensen kennis te laten maken met bieren die verrassend smaken. Van De Natte Gijt bieren moet je kunnen genieten met je vrienden, hun bier moet plezier brengen.

In 2011 viel Hop met de Gijtal direct in de prijzen. Daarop volgde nog een aantal meer mooie bieren zoals ook de samenwerking met Bird Brewery, Gijstlijster.

Onze topbieren

9,0

Hellegijt Russian Imperial Stout French Oak

Brouwerij De Natte Gijt

Hellegijt French Oak is een donkere Russian Imperial Stout van brouwerij De Natte Gijt. Hellegijt is een klassieke RIS en deze variant is gelagerd op Franse eikenhouten vaten, ook zijn er varianten op whiskyvaten gerijpt. Donkere smaken van chocolade en koffie proef je al snel terug in Intens & Uitdagende bier. In deze stout zijn vier soorten hop gebruikt wat het een robuust bier die je heerlijk zal verwarmen.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,7

Brave Gijt

Brouwerij De Natte Gijt

Brave Gijt van Brouwerij De Natte Gijt is tot stand gekomen dankzij een samenwerking met Braaf Brewery. Deze zeer doordrinkbare India Pale Ale zit vol met tropisch fruit, zoals ananas en passievrucht.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Nieuw
8,5

Natte Gijt Gijtebok

Brouwerij De Natte Gijt

Gijtebok van brouwerij De Natte Gijt is een Lentebock. Een verfrissend voorjaarsbier, met een knisperende body en verfijnd hoparoma. Dit brouwsel wordt maar één keer per jaar gebrouwen, dus je moet er snel bij zijn!

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Beste Bier
8,4

7e Gijtje 2.0

Brouwerij De Natte Gijt

Brouwerij De Natte Gijt heeft met het 7e Gijtje 2.0 een bijzonder bier in huis. Dit is een zogenaamde Session Rye India Pale Ale, ofwel een IPA gebrouwen met rogge. Dit bier heeft slechts 2,5% alcohol, maar zit boordevol smaak.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,3

Natte Gijt Hellegijt American Oak

Brouwerij De Natte Gijt

De Hellegijt van Brouwerij De Natte Gijt is niet zomaar een bier. Dit is een krachtige Russian Imperial Stout die bovendien op houten vaten heeft gerijpt. De Hellegijt heeft meerdere varianten. Deze variant dankt zijn smaak aan de eiken houten vaten, vandaar de naam Hellegijt Oak Aged. Er zijn ook versies die hebben gerijpt op whiskeyvaten van Maccallan, Glentauchers en Bunnahabhain.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Hemelse Gijt

Brouwerij De Natte Gijt

Hemelse Gijt is een verrassende Saison. Verrassend omdat bier gebrouwen is met gember en citroengras, een hemelse combinatie. Dit verkwikkende bier is ontstaan uit een samenwerking tussen De Natte Gijt en De 7de Hemel

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Hop met de Gijt

Brouwerij De Natte Gijt

Hop met de Gijt is een smaakvolle IPA. Het bier is goed gehopt, heeft een stevige bitterheid en een prima balans. Dit bier vormt een prima paar met gekruide gerechten.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Stoute Gijt

Brouwerij De Natte Gijt

Stoute Gijt van brouwerij De Natte Gijt is een Russian Imperial Stout. Dit bier kenmerkt zich door de donkere smaken van chocolade en koffie. Deze R.I.S is ook goed gehopt met Brewers Gold, Magnum, Cascade en Chinook. De volle smaak van dit bier zal goed tot zijn recht komen na een wandeling tijdens een herfststorm of binnen bij de openhaard, kijkend naar een prachtig sneeuwlandschap. Een mooi voorbeeld in de smaakcategorie Intens & Uitdagend.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle
Natte gijt.001

Plezier blijft het belangrijkste ingrediënt in bier van de De Natte Gijt!

18 oktober 2018 Er zijn bierliefhebbers die bij het vallen van het woord geit likkebaardend denken aan een mooi bierfestival in onze hoofdstad, maar in het zuiden des lands huppelen ook al een tijd een paar gijtjes rond. Taco vertelt je meer over De Natte Gijt! Verder lezen
Bierista natte gijt.001

De Natte Gijt: Het voorjaar ademt hop!

31 januari 2017 Brouwerij de Natte Gijt begint het voorjaar goed, vol met hop! Na een aantal jaren afwezigheid komt de Double IPA “Gijt Ut?” weer terug. Dit keer is gekozen om andere hoppen te gebruiken, maar ook meer hop. Deze DIPA zit bomvol Columbus, Simcoe en Chinook Verder lezen