Brouwerij De Natte Gijt

Brouwerij De Natte Gijt is in 2011 opgericht in Weert door Rudy en Marc Nordhausen, twee broers met een passie voor bier. De interesse om zelf bier te gaan brouwen is ontstaan toen Marc voor een project een appelbier had gebrouwen. Het plezier dat zij beleven aan bie delen zij graag met de mensen. Brouwerij De Natte Gijt is dan ook niet opgericht om groot kapitaal te verwerven, maar om mensen kennis te laten maken met bieren die verrassend smaken. Van De Natte Gijt bieren moet je kunnen genieten met je vrienden, hun bier moet plezier brengen.

In 2011 viel Hop met de Gijtal direct in de prijzen. Daarop volgde nog een aantal meer mooie bieren zoals ook de samenwerking met Bird Brewery, Gijstlijster.

Bieren (8)

Sorteer op
  Score Category Naam
Hellegijt ris french oak

Hellegijt Russian Imperial Stout French Oak

9,0
Hellegijt French Oak is een donkere Russian Imperial Stout van brouwerij De Natte Gijt. Hellegijt is een klassieke RIS en deze variant is gelagerd op Franse eikenhouten vaten, ook zijn er varianten op whiskyvaten gerijpt. Donkere smaken van chocolade en koffie proef je al snel terug in Intens & Uitdagende bier. In deze stout zijn vier soorten hop gebruikt wat het een robuust bier die je heerlijk zal verwarmen.
Bierflesje

Brave Gijt

8,7
Brave Gijt van Brouwerij De Natte Gijt is tot stand gekomen dankzij een samenwerking met Braaf Brewery. Deze zeer doordrinkbare India Pale Ale zit vol met tropisch fruit, zoals ananas en passievrucht.
Bierflesje

7e Gijtje 2.0

8,4
Brouwerij De Natte Gijt heeft met het 7e Gijtje 2.0 een bijzonder bier in huis. Dit is een zogenaamde Session Rye India Pale Ale, ofwel een IPA gebrouwen met rogge. Dit bier heeft slechts 2,5% alcohol, maar zit boordevol smaak.
Stoutegijt

Stoute Gijt

7,9
Stoute Gijt van brouwerij De Natte Gijt is een Russian Imperial Stout. Dit bier kenmerkt zich door de donkere smaken van chocolade en koffie. Deze R.I.S is ook goed gehopt met Brewers Gold, Magnum, Cascade en Chinook. De volle smaak van dit bier zal goed tot zijn recht komen na een wandeling tijdens een herfststorm of binnen bij de openhaard, kijkend naar een prachtig sneeuwlandschap. Een mooi voorbeeld in de smaakcategorie Intens & Uitdagend.
Bierflesje

Hemelse Gijt

7,8
Hemelse Gijt is een verrassende Saison. Verrassend omdat bier gebrouwen is met gember en citroengras, een hemelse combinatie. Dit verkwikkende bier is ontstaan uit een samenwerking tussen De Natte Gijt en De 7de Hemel
Hop met de gijt

Hop met de Gijt

7,6
Hop met de Gijt is een smaakvolle IPA. Het bier is goed gehopt, heeft een stevige bitterheid en een prima balans. Dit bier vormt een prima paar met gekruide gerechten.
Bierflesje

Natte Gijt Hellegijt American Oak

De Hellegijt van Brouwerij De Natte Gijt is niet zomaar een bier. Dit is een krachtige Russian Imperial Stout die bovendien op houten vaten heeft gerijpt. De Hellegijt heeft meerdere varianten. Deze variant dankt zijn smaak aan de eiken houten vaten, vandaar de naam Hellegijt Oak Aged. Er zijn ook versies die hebben gerijpt op whiskeyvaten van Maccallan, Glentauchers en Bunnahabhain.
7e gijtje

7e Gijtje

Had de boze wolf uit het sprookje maar geweten dat het 7e Gijtje een bier was, dan was hij niet geëindigd met zware stenen in zijn maag. Het bier het 7e Gijtje is een driegranen saison met een opmerkelijk laag alcoholpercentage.
Drink dit bier niet te koud, zeker niet onder de 6 graden, want dan worden de zuren en bitters bokkig en hard. Ietsjes warmer en het bier wordt vriendelijker en ronder. Citrusfruit als limoen, citroen en grapefruit tonen hun frisheid met verve. De mooie kruidige hopbitters en de rogge geven een stevige bite en body, zonder dat dit bier je als een steen op de maag ligt. De droge afdronk zorgt voor een dorstlessend karakter.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket