Brouwerij Frontaal

Brouwerij Frontaal in Breda is een jonge brouwerij met uitgesproken smaak. Roel Buckens is in 2013 gestart met deze microbrouwerij. Na enkele jaren ervaring op te doen als hobbybrouwer was het tijd professioneel aan de slag te gaan. In 2015 zag Brouwerij Frontaal dan echt het levenslicht.
Ondertussen heeft Brouwerij Frontaal naast de brouwinstallatie nu ook een eigen proeflokaal en een growlerstation. Met ‘Beer for thought’ wil Frontaal bierliefhebbers prikkelen en hen kennis laten maken met nieuwe smaken en geuren.

Frontaal brouwt zowel traditionele als experimentele bieren waarbij de nadruk ligt op complexiteit, gelaagdheid en balans. Je ontdekt hier bijzondere bieren in een mooi jasje én met een goed en eerlijk verhaal. Brouwerij Frontaal is ook één van de drijfveren achter het jaarlijkse Brewda, Breda's tofste bierfestival.

Er worden hier dus een hoop bieren gebrouwen, en deze kun je dan ook af laten vullen in growlers bij het growlerstation. Deze growlers houden het bier tot 3 maanden houdbaar en daarna laat je hem gewoon weer opnieuw vullen! Bieren in het vaste assortiment van Brouwerij Frontaal zijn onder andere Tankard en de Billiard Stout. Naast deze paradepaardjes zijn er verschillende seizoensbieren en limited editions zoals Juice Punch V... verkrijgbaar. Die laatste proef je het eerst op één van de vele bierfestivals waar Frontaal jaarlijks aanwezig is.

Onze topbieren

9,5

Frontaal T(h)anks and Barrels

Brouwerij Frontaal

Frontaal T(h)anks and Barrels is een Stout. Voor crowdfunding hebben de brouwers een beuker van een Barrel Aged Stout afgevuld. Het is een blend van drie verschillende vaten: Tawny Port, Tobermory 2006 en Auchtroisk 2004.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Nieuw
9,3

Frontaal Pindakees

Brouwerij Frontaal

Frontaal Pindakees is een Caramel Peanutbutter Sundae Stout. Een zwartkleurig bier dat gebrouwen is in samenwerking met Brouwerij Kees.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,8

Frontaal Hazebros: Jackson

Brouwerij Frontaal

Frontaal Hazebros: Jackson is een Imperial IPA. Het tweede bier in de serie van Hazebros. Het bier is dry hopped met: Idaho 7, Idaho Gem & Citra.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,5

Frontaal Deer Hunter

Brouwerij Frontaal

Deer Hunter van Brouwerij Frontaal in Breda is een Russian Imperial Stout met heel diepe en donkere chocolade en koffietonen. Volle smaken en een uitdagende uitstraling. Mooi voor een stormachtige avond of verwarming naast het kampvuur.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Nieuw
8,4

Frontaal Mon Chéri

Brouwerij Frontaal

Frontaal Mon Chéri is een Imperial Stout van 11,0%. Het bier is gebrouwen met cacaosnippers en kersen.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,2

Frontaal Rhodesian

Brouwerij Frontaal

Rhodesian van brouwerij Frontaal is ietwat bittere en licht zoete Barley Wine. De smaak doet je aan cognac/vieux denken. In 2017 dit bier tweede tijdens 'Brabants Lekkerste Bier 2017'.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,2

Frontaal Juice Punch V9

Brouwerij Frontaal

Frontaal Juice Punch V9 is een fris fruitige en licht moutige New Engeland IPA met zacht bittere afdronk.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,2

Frontaal Billiard

Brouwerij Frontaal

Billiard van Brouwerij Frontaal is een stout die staat voor Frontaal. Aroma's van koffie, salmiak en laurier maar ook wat zurigheid komt naar voren. Ook in de smaak een zuurtje en tonen van rood fruit, salmiak, coffee stout en wat gebrande tonen. In al deze complexiteit proef je ook de laurier nog terug!

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Zonnegroet en Tap Takeover bij Frontaal

Bij Frontaal Brouwerij Breda is van alles te doen: De Moersleutel komt naar Frontaal voor een collab en yogadocente Marlies geeft de les Bier & Yoga.

Verder lezen

Ze smelten de kazen voor bier

Of je van bier en melk iets smakelijks kunt maken? Jazeker! Bierkaas. Brouwerij Frontaal presenteert met trots de bierkaas gemaakt van Bulldog en kaas. Vijfendertig stukken van een pond liggen te wachten op de borrelplank.

Verder lezen

Eerste editie Frontaal Oktoberfest

Brouwerij Frontaal houdt op zaterdag 19 oktober de eerste editie van Frontaal Oktoberfest.

Verder lezen

Pine Trees and Cemeteries nieuw bij Nevel Artisan Ales

Samen met Burial Beer Co en Frontaal heeft Nevel een bier gebrouwen dat het beste van eigen natuur biedt.

Verder lezen