Brouwerij Frontaal

Brouwerij Frontaal in Breda is een jonge brouwerij met uitgesproken smaak. Roel Buckens is in 2013 gestart met deze microbrouwerij. Na enkele jaren ervaring op te doen als hobbybrouwer was het tijd professioneel aan de slag te gaan. In 2015 zag Brouwerij Frontaal dan echt het levenslicht.
Ondertussen heeft Brouwerij Frontaal naast de brouwinstallatie nu ook een eigen proeflokaal en een growlerstation. Met ‘Beer for thought’ wil Frontaal bierliefhebbers prikkelen en hen kennis laten maken met nieuwe smaken en geuren.

Frontaal brouwt zowel traditionele als experimentele bieren waarbij de nadruk ligt op complexiteit, gelaagdheid en balans. Je ontdekt hier bijzondere bieren in een mooi jasje én met een goed en eerlijk verhaal. Brouwerij Frontaal is ook één van de drijfveren achter het jaarlijkse Brewda, Breda's tofste bierfestival.

Er worden hier dus een hoop bieren gebrouwen, en deze kun je dan ook af laten vullen in growlers bij het growlerstation. Deze growlers houden het bier tot 3 maanden houdbaar en daarna laat je hem gewoon weer opnieuw vullen! Bieren in het vaste assortiment van Brouwerij Frontaal zijn onder andere Tankard en de Billiard Stout. Naast deze paradepaardjes zijn er verschillende seizoensbieren en limited editions zoals Juice Punch V... verkrijgbaar. Die laatste proef je het eerst op één van de vele bierfestivals waar Frontaal jaarlijks aanwezig is.

Onze topbieren

9,5

Frontaal T(h)anks and Barrels

Brouwerij Frontaal

Frontaal T(h)anks and Barrels is een Stout. Voor crowdfunding hebben de brouwers een beuker van een Barrel Aged Stout afgevuld. Het is een blend van drie verschillende vaten: Tawny Port, Tobermory 2006 en Auchtroisk 2004.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

9,0

Frontaal I've Got Friends In the Music Business BA Blend #4

Brouwerij Frontaal

Frontaal I've Got Friends In the Music Business BA Blend #4 is een Imperial Stout gerijpt op Bourbon en Apple Brandy vaten. Het bier heeft een alcoholpercentage van 14,0%.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,8

Frontaal Hazebros: Jackson

Brouwerij Frontaal

Frontaal Hazebros: Jackson is een Imperial IPA. Het tweede bier in de serie van Hazebros. Het bier is dry hopped met: Idaho 7, Idaho Gem & Citra.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,6

Frontaal Hazebro’s Josh

Brouwerij Frontaal

Frontaal Hazebro’s Josh is een NEDIPA enkel gehopt met Mosaic, dit geeft het bier mooie tropische tonen. Omdat er geen andere hop is gebruikt is de Mosaic heel goed herkenbaar.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,5

Frontaal System Overload

Brouwerij Frontaal

Een collab met Lervig speciaal gebrouwen voor Brewda 2022, Deze IPA is enkel gebrouwen met hopsoorten uit Nieuw-Zeeland.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,5

Frontaal Sombrero B.A.

Brouwerij Frontaal

Frontaal Sombrero B.A. is een Tripel. Het bier is gebrouwen met limoen en munt en gerijpt op tequila vaten.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Frontaal doet nog een rondje

Brouwerij Frontaal gaat verhuizen en kiest voor duurzaam. Daar is geld, veel geld, voor nodig en jij kunt daarbij helpen.

Verder lezen

Craft Club: de beste bieren voor nu

Een aantal brouwerijen slaat de handen ineen en biedt kneitervers bier via een nieuw initiatief: de Craft Club.

Verder lezen

Brewda na twee jaar droogte

We hebben er twee jaar op moeten wachten, maar op 10 september komt er aan de droogte een eind. Dan is er weer Brewda.

Verder lezen

Bierpack vol winnaars

De uitslag van de Dutch Beer Challenge werd deze week bekend gemaakt. Twaalf winnende bieren kun je nu in één pack bestellen.

Verder lezen