Krachtige bieren

In de donkere maanden heb je vaak behoefte aan wat extra warmte. Een mooi stevig bier kan die extra warmte bieden. De redactie van Bierista maakte een overzicht van krachtige bieren voor bij het haardvuur. Met deze bieren kom jij de winter wel door.

1
Hertog jan grand prestige

Hertog Jan Grand Prestige

Hertog Jan Grand Prestige is een klassieker. Deze 'super-trappist' zoals brouwer Gerard van den Broek dit bier noemt heeft tonen van gedroogde vruchten, rozijntjes en karamel. Dit is een geweldig degustatiebier, dat elke bierliefhebber altijd thuis op het schap zou moeten hebben staan. Dit bier is ook uitermate geschikt om op te leggen. Doe dat wel onder de juiste condities.
2
Jopen meesterstuk 2017

Jopen Meesterstuk 2017

Eens per jaar brouwt Jopen een speciaalbier onder de naam Meesterstuk. Meesterstuk 2017 is een Imperial Porter, ofwel een krachtige porter met maar liefst 10% alcohol. Jopen Meesterstuk 2017 is een ware smaakexplosie. De brouwers hebben verse gember en Keltisch zeezout gebruikt. Tijdens de lagering werd bovendien cacao toegevoegd. Die combinatie staat garant voor veel proefplezier. Proef mee en laat je review achter op Bierista.
3
La trappe quadrupel

La Trappe Quadrupel

La Trappe Quadrupel is een trappistenbier uit het klooster in Berkel-Enschot, vlakbij Tilburg. Deze klassieker heeft in ruim 25 jaar zijn sporen meer dan verdiend. Warme tonen van karamel, gedroogd fruit, aangenaam qua zoetheid met een fijne alcoholwarmte. Dit is een bier waarmee je elke winterse dag wel zou willen besluiten.
4
Schneider weisse aventinus eisbock

Schneider Weisse Aventinus Eisbock

Schneider Weisse is een traditionele familiebrouwerij in Beieren. De familie Schneider is vanaf de start van de brouwerij gespecialiseerd in Weizen-specialiteiten. Eén van de pronkstukken uit de collectie is de Aventinus Eisbock, een geconcentreerde versie van de Schneider Weisse Aventinus Tap 6. De Eisbock is ongelofelijk complex en zit vol aroma's van karamel, pruimen, marsepein. Deze Eisbock is een hartverwarmend genot met maar liefst 125 alcohol.
5
Bronckhorster nightporter

Bronckhorster Nightporter

In het kleine plaatsje Rha in de Achterhoek worden waanzinnige bieren gebrouwen. Misschien wel het mooiste bier uit de stal van Bronckhorster Brewing Comapny is de Nightporter. Dit bier won gouden medailles op concoursen over de hele wereld, van België tot Japan. De Bronckhorster Nightporter is krachtig en stevig, koffie, chocolade, espresso. Rijk aan bijzondere aroma's, krachtige bitterheid. Dit is geen bier om zonder handschoenen vast te pakken.
6
Duits en lauret houtgerijpte rook dubbelbock

Duits & Lauret Houtgerijpte Rook Dubbelbock

De naam Duits & Lauret Houtgerijpte Rook Dubbelbock vertelt eigenlijk alles. De brouwerij Duits & Lauret staat voor verfijnde smaak en nuance. Dat komt in dit krachtige, meermaals onderscheiden, bier uitstekend naar voren. Deze Dubbelbock heeft houtrijping ondergaan, waardoor het bier wat zachter wordt en er complexe aroma's aan het toch al rijke smaakpalet wordt toegevoegd. Het subtiele vleugje rook is echt briljant. Dit moet je geproefd hebben.
7
Snab czaar peter

SNAB Czaar Peter

Czaar Peter van de SNAB is gebrouwen met toevoeging van Zaanse cacao. Deze Russian Imperial Stout blijft elke slok weer verrassen. Een enorme complexiteit biedt aroma's van gebrande mout, koffie en chocolade. Heerlijk om met Czaar Peter voor de haard te zitten. Een blokje kaas of gewoon een simpel stukje pure chocolade maken het feest helemaal compleet.
8
Muifel zuster agatha

Muifel Zuster Agatha

De Zuster Agatha van Muifel sleepte de titel Beste Bier van Brabant in de wacht. Volkomen terecht! Zuster Agatha oogt alleen al mooi met haar donkere kleur en volle, licht gekleurde schuimkraag. De smaak zit vol verrassingen met onder meer gebrande mout en chocolade. Een afspraakje met deze zuster wil iedereen wel!
9
Gulpener wintervrund

Gulpener Wintervrund

Met een vriend als Gulpener Wintervrund aan je zijde hoef je niet meer bang te zijn voor Koning Winter. Dit bier is een warme metgezel tijdens koude dagen. Wintervrund is zacht, zoet en kruidig en heeft een aangename bitterheid. Dit winterbier smaakt uitstekend na een winterste wandeling. Aanrader is om de Wintervrund te genieten in combinatie met een vleespasteitje.
10
Maallust 1818

Maallust 1818

Maallust 1818 is een Quadrupel met een geheel eigen karakter. Je proeft de moutige tonen, de 10% alcohol geeft een stevige body en dankzij flink wat hop heeft dit bier een goede dosis bitterheid. Drink dit bier op een temperatuur van 10 graden en dan komen de aroma's goed los. Proef jij ook peer en zwarte bessen?

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket