Brouwerij Maallust

Brouwerij Maallust, opgericht in 2011 door 25 ondernemers. Zij - de 25 aandeelhouders - noemen zich de Zware Jongens, met een knipoog naar het gevangenisverleden van Veenhuizen. Brouwen gebeurt er met toewijding en passie naar smaakvolle, authentieke bieren. Bieren met de smaak van vroeger. Geïnspireerd door oude biertypen worden in de koperen ketels bieren van zowel hoge als lage gisting gebrouwen. De bieren kenmerken zich door de mooie hop aroma’s en een uitgebalanceerd evenwicht tussen bitter en zoet. De bieren van Maallust worden gebrouwen in ketels van Kaspar Schultz, de Rolls Royce onder de brouwinstallaties. Speciaalbieren van Maallust zijn: 1818, 10.0%, winterbier; De Kolonist Weizen Bier, 5.0%, tarwebier; Landloper Bock, bok; De Vagebond Vienna Bier, 5.0%; Veldwachter Bock Bier, 6.7%, bok; De Weldoener Blond Bier, 6.5%, speciaalbier, blond; Zware Jongen Tripel, 9.0%, tripel

Bieren (8)

Sorteer op
  Score Category Naam
Maallust vienna de vagebond

Maallust Vienna De Vagebond

8,0
Maallust Vienna is een ongefilterd en ongepasteuriseerd bier. De kleur is amber tot koper. In de neus tref je vers brood, gebrande mout, rozijnen en karamel.
Maallust tripel zware jongen

Maallust Tripel Zware Jongen

8,0
Maallust Tripel is een typische Tripel. Goudgeel en een fijne witte schuimkraag. De smaak is zoet, moutig en fruitig. Met 8,7% alcohol doe je er verstandig aan de Zware Jongen wat tijd te gunnen. Maallust Tripel smaakt heerlijk bij geitenkaas en lamsvlees.
Maallust bock veldwachter

Maallust Bock Veldwachter

7,6
Maallust Bock is een traditionele bock, ondergistend gebrouwen. Het bier heeft een fraaie dieprode kleur, fijne aroma's van gebrande mout en karamel en een zacht bittere afdronk.
Maallust bock landloper

Maallust Bock De Landloper

7,5
Maallust Bock De Landloper is een volmout bier met tonen van gebrande mout, toast en karamel. De fraai roodbruine kleur en de romige schuimkraag maken het plaatje compleet.
Maallust weizen de kolonist

Maallust Weizen De Kolonist

6,0
Maallust Weizen is een fris en fruitige weizen op Drentse wijze. Dit zomerse bier gaat uitstekend samen met witvis.
Maallust blond de weldoener

Maallust Blond De Weldoener

Maallust Blond heeft als ondertitel De Weldoener meegekregen. Dit is een mooi hoppig blond bier, soepel in de mond en uitstekend doordrinkbaar.
Maallust dubbel mooie madam

Maallust Dubbel Mooie Madam

Maallust Dubbel is een mooi bruinkleurig bier, ongepasteuriseerd en ongefilterd, dus met alle oorsponkelijke smaken er nog in. En dat proef je. Karamel, toast, gebrande mout en een beetje kruidigheid. Deze Mooie Madam heeft het allemaal.
Maallust 1818

Maallust 1818

Maallust 1818 is een rijk en stevige quadrupel. Dit hoppige bier kent een brede schakering aan geuren en smaken. Kenmerkend en opvallend zijn de aroma's van zwarte bessen en peer.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket