Brouwerij Maallust

In wat ooit de graanmaalderij op het industriecomplex van gevangenisdorp Veenhuizen was, is tegenwoordig bierbrouwerij Maallust gevestigd. Onder de oude dakspanten en de restanten van de droogmachines van de graanmaalderij staan sinds 2011 brouwketels te pruttelen. Brouwerij Maallust brouwt eigentijdse, ambachtelijke bieren maar die zijn geworteld in het verleden. Authentieke bieren met toewijding en passie voor smaakvol bier gebrouwen.

Brouwerij Maallust is in 2011 door 25 ondernemers opgericht. Deze 25 aandeelhouders noemen zich de Zware Jongens, met een knipoog naar het gevangenisverleden van Veenhuizen. Geïnspireerd door oude biertypen worden in de koperen ketels van brouwerij Maallust bieren van zowel hoge als lage gisting gebrouwen. De bieren kenmerken zich door de aanwezige hop aroma’s en een uitgebalanceerd evenwicht tussen bitter en zoet.

Bieren zoals De Pauper Speltbier, Dubbel Mooie Madam, Zware Jongen Tripel en de Weizen Kolonist staan mooi in het rijtje van Nederlandse ambachtelijke bieren.

Onze topbieren

Nieuw
8,5

Maallust M10

Brouwerij Maallust

Maallust M10 is een Barley Wine van 10,0%. Gebrouwen met 10 hop en 10 moutsoorten. Het is een bier gebrouwen ter gelegenheid van het 10 jaar bestaan van de brouwerij.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,9

Maallust 1818

Brouwerij Maallust

Maallust 1818 is een rijk en stevige Quadrupel. Dit hoppige bier kent een brede schakering aan geuren en smaken. Kenmerkend en opvallend zijn de aroma's van zwarte bessen en peer.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Maallust Dubbel Mooie Madam

Brouwerij Maallust

Maallust Mooie Madam is een dubbel. Het is een mooi bruinkleurig bier, ongepasteuriseerd en ongefilterd, dus met alle oorsponkelijke smaken er nog in. En dat proef je. Karamel, toast, gebrande mout en een beetje kruidigheid. Deze Mooie Madam heeft het allemaal.

Dubbel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

Maallust Tripel Zware Jongen

Brouwerij Maallust

Maallust Tripel is een typische Tripel. Goudgeel en een fijne witte schuimkraag. De smaak is zoet, moutig en fruitig. Met 8,7% alcohol doe je er verstandig aan deze Zware Jongen wat tijd te gunnen. Maallust Tripel smaakt heerlijk bij geitenkaas en lamsvlees.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

Maallust Blond De Weldoener

Brouwerij Maallust

Maallust Blond heeft als ondertitel De Weldoener meegekregen. Dit is een mooi hoppig blond bier, soepel in de mond en uitstekend doordrinkbaar.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

Maallust Vienna De Vagebond

Brouwerij Maallust

Maallust Vienna is een ongefilterd en ongepasteuriseerd bier. De kleur is amber tot koper. In de neus tref je vers brood, gebrande mout, rozijnen en karamel.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

Maallust De Deerne Meibock

Brouwerij Maallust

Maallust De Deerne Meibock is een goudblonde Maibock. Het bier is lichtbitter en bevat kruidige en bloemige aroma's.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

Maallust Bock Veldwachter

Brouwerij Maallust

Maallust Bock is een traditionele Bock, ondergistend gebrouwen. Het bier heeft een fraaie dieprode kleur, fijne aroma's van gebrande mout en karamel en een zacht bittere afdronk.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Maallust 10 jaar - M10 Jubileumbier

Het is feest in Veenhuizen. Bierbrouwerij Maallust bestaat tien jaar. Die mijlpaal wordt natuurlijk gevierd met het speciale jubileumbier M10.

Verder lezen