Brouwerij Maallust

In wat ooit de graanmaalderij op het industriecomplex van gevangenisdorp Veenhuizen was, is tegenwoordig bierbrouwerij Maallust gevestigd. Onder de oude dakspanten en de restanten van de droogmachines van de graanmaalderij staan sinds 2011 brouwketels te pruttelen. Brouwerij Maallust brouwt eigentijdse, ambachtelijke bieren maar die zijn geworteld in het verleden. Authentieke bieren met toewijding en passie voor smaakvol bier gebrouwen.

Brouwerij Maallust is in 2011 door 25 ondernemers opgericht. Deze 25 aandeelhouders noemen zich de Zware Jongens, met een knipoog naar het gevangenisverleden van Veenhuizen. Geïnspireerd door oude biertypen worden in de koperen ketels van brouwerij Maallust bieren van zowel hoge als lage gisting gebrouwen. De bieren kenmerken zich door de aanwezige hop aroma’s en een uitgebalanceerd evenwicht tussen bitter en zoet.

Bieren zoals De Pauper Speltbier, Dubbel Mooie Madam, Zware Jongen Tripel en de Weizen Kolonist staan mooi in het rijtje van Nederlandse ambachtelijke bieren.

Onze topbieren

9,0

Maallust 1818 infusie 01

Brouwerij Maallust

Maallust's 1818 Infused is een Quadrupel met een twist: veredeld met een 10 jaar op eikenhout gerijpt distillaat voor een intens warme smaakbeleving. Met een robuust alcoholpercentage van ongeveer 11% is dit bier een gouden genot voor de bijzondere momenten.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,3

Maallust M10

Brouwerij Maallust

Maallust M10 is een Barley Wine van 10,0%. Gebrouwen met 10 hop en 10 moutsoorten. Het is een bier gebrouwen ter gelegenheid van het 10 jaar bestaan van de brouwerij.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Weizen

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,1

Maallust 1818

Brouwerij Maallust

Maallust 1818 is een rijk en stevige Quadrupel. Dit hoppige bier kent een brede schakering aan geuren en smaken. Kenmerkend en opvallend zijn de aroma's van zwarte bessen en peer.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Maallust De Vriendschap

Brouwerij Maallust

Speciaal Tarwe Blond, gebrouwen voor het Hof van Saksen.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Maallust Vreemdeling Nr. 008

Brouwerij Maallust

Maallust Vreemdeling Nr. 008 is een Witbier van 5,5%. Dit bier is heerlijk doordrinkbaar geworden met veel frisse aroma's.

Witbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

Maallust Tripel Zware Jongen

Brouwerij Maallust

Maallust Tripel is een typische Tripel. Goudgeel en een fijne witte schuimkraag. De smaak is zoet, moutig en fruitig. Met 8,7% alcohol doe je er verstandig aan deze Zware Jongen wat tijd te gunnen. Maallust Tripel smaakt heerlijk bij geitenkaas en lamsvlees.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Maallust Dubbel Mooie Madam

Brouwerij Maallust

Maallust Mooie Madam is een dubbel. Het is een mooi bruinkleurig bier, ongepasteuriseerd en ongefilterd, dus met alle oorsponkelijke smaken er nog in. En dat proef je. Karamel, toast, gebrande mout en een beetje kruidigheid. Deze Mooie Madam heeft het allemaal.

Dubbel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Drie aanraders van Bierista's

Gediplomeerde bierkenners uit de Bierista Biercommunity proeven dagelijks bieren voor jou. Zo grijp je nooit mis en drink je altijd de beste bieren.

Verder lezen

Alles over Vienna Lager

Vienna Lager is onlosmakelijk verbonden met de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Het ondergistende bier is bekend vanwege het moutige karakter.

Verder lezen

Maallust De Weldoener is het beste bier van Nederland

Maallust De Weldoener is verkozen tot het Beste Bier van Nederland tijdens de achtste editie van de Dutch Beer Challenge.

Verder lezen

Mooie expert-reviews voor dit trio

Elke week schrijven leden uit de Bierista community tal van expert-reviews. De redactie pikt daar drie bijzondere bieren uit.

Verder lezen