Brouwerij Maallust

In wat ooit de graanmaalderij op het industriecomplex van gevangenisdorp Veenhuizen was, is tegenwoordig bierbrouwerij Maallust gevestigd. Onder de oude dakspanten en de restanten van de droogmachines van de graanmaalderij staan sinds 2011 brouwketels te pruttelen. Brouwerij Maallust brouwt eigentijdse, ambachtelijke bieren maar die zijn geworteld in het verleden. Authentieke bieren met toewijding en passie voor smaakvol bier gebrouwen.

Brouwerij Maallust is in 2011 door 25 ondernemers opgericht. Deze 25 aandeelhouders noemen zich de Zware Jongens, met een knipoog naar het gevangenisverleden van Veenhuizen. Geïnspireerd door oude biertypen worden in de koperen ketels van brouwerij Maallust bieren van zowel hoge als lage gisting gebrouwen. De bieren kenmerken zich door de aanwezige hop aroma’s en een uitgebalanceerd evenwicht tussen bitter en zoet.

Bieren zoals De Pauper Speltbier, Dubbel Mooie Madam, Zware Jongen Tripel en de Weizen Kolonist staan mooi in het rijtje van Nederlandse ambachtelijke bieren.

Onze topbieren

8,0

Maallust Vienna De Vagebond

Brouwerij Maallust

Maallust Vienna is een ongefilterd en ongepasteuriseerd bier. De kleur is amber tot koper. In de neus tref je vers brood, gebrande mout, rozijnen en karamel.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,9

Maallust Tripel Zware Jongen

Brouwerij Maallust

Maallust Tripel is een typische Tripel. Goudgeel en een fijne witte schuimkraag. De smaak is zoet, moutig en fruitig. Met 8,7% alcohol doe je er verstandig aan deze Zware Jongen wat tijd te gunnen. Maallust Tripel smaakt heerlijk bij geitenkaas en lamsvlees.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Maallust Dubbel Mooie Madam

Brouwerij Maallust

Maallust Mooie Madam is een dubbel. Het is een mooi bruinkleurig bier, ongepasteuriseerd en ongefilterd, dus met alle oorsponkelijke smaken er nog in. En dat proef je. Karamel, toast, gebrande mout en een beetje kruidigheid. Deze Mooie Madam heeft het allemaal.

Dubbel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Maallust Bock Veldwachter

Brouwerij Maallust

Maallust Bock is een traditionele Bock, ondergistend gebrouwen. Het bier heeft een fraaie dieprode kleur, fijne aroma's van gebrande mout en karamel en een zacht bittere afdronk.

Bockbier

Aroma
Zoet
Bitter

7,5

Maallust Bock De Landloper

Brouwerij Maallust

Maallust Bock De Landloper is een volmout bier met tonen van gebrande mout, toast en karamel. De fraaie roodbruine kleur en de romige schuimkraag maken het plaatje compleet.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,0

Maallust Weizen De Kolonist

Brouwerij Maallust

Maallust Weizen is een fris en fruitige Weizen op Drentse wijze gebrouwen. Dit zomerse bier gaat uitstekend samen met witvis.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25 Biercoin

Nieuw

Maallust Vreemdeling 002

Brouwerij Maallust

Maallust Vreemdeling 002 is een Amber Ale. Het bier is gebrouwen met de eerste eigen van de brouwerij in het Drentse Veenhuizen. Een smaakvol, hopbitter bier. Mag deze Vreemdeling blijven?

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25 Biercoin

Maallust 1818

Brouwerij Maallust

Maallust 1818 is een rijk en stevige Quadrupel. Dit hoppige bier kent een brede schakering aan geuren en smaken. Kenmerkend en opvallend zijn de aroma's van zwarte bessen en peer.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25 Biercoin

Toon alle
Brouwerij maallust.001

Krijgt Vreemdeling 002 een vaste plek in het Maallust assortiment?

4 november 2018 Brouwerij Maallust heeft eindelijk bier kunnen brouwen met hun eigen hop! En dat resulteerde in de Vreemdeling 002. Wat denk jij? Krijgt dit bier eigen plekje of verdwijnt hij als een vreemdeling... Verder lezen
Maallust voor

Brouwerij Maallust verdient een plekje in de spotlight!

31 oktober 2018 Wanneer je bockbier wordt verkozen tot lekkerste en bijna-beste bockbier van Nederland, dan verdien je wel een mooi plekje in de spotlight. Deze week zetten we brouwerij Maallust uit Veenhuizen dan ook met alle plezier eens even lekker in het zonnetje! Verder lezen