Brouwerij Maallust

In wat ooit de graanmaalderij op het industriecomplex van gevangenisdorp Veenhuizen was, is tegenwoordig bierbrouwerij Maallust gevestigd. Onder de oude dakspanten en de restanten van de droogmachines van de graanmaalderij staan sinds 2011 brouwketels te pruttelen. Brouwerij Maallust brouwt eigentijdse, ambachtelijke bieren maar die zijn geworteld in het verleden. Authentieke bieren met toewijding en passie voor smaakvol bier gebrouwen.

Brouwerij Maallust is in 2011 door 25 ondernemers opgericht. Deze 25 aandeelhouders noemen zich de Zware Jongens, met een knipoog naar het gevangenisverleden van Veenhuizen. Geïnspireerd door oude biertypen worden in de koperen ketels van brouwerij Maallust bieren van zowel hoge als lage gisting gebrouwen. De bieren kenmerken zich door de aanwezige hop aroma’s en een uitgebalanceerd evenwicht tussen bitter en zoet.

Bieren zoals De Pauper Speltbier, Dubbel Mooie Madam, Zware Jongen Tripel en de Weizen Kolonist staan mooi in het rijtje van Nederlandse ambachtelijke bieren.

Bieren (9)

Sorteer op
  Score Category Naam
Maallust vienna de vagebond

Maallust Vienna De Vagebond

8,0
Maallust Vienna is een ongefilterd en ongepasteuriseerd bier. De kleur is amber tot koper. In de neus tref je vers brood, gebrande mout, rozijnen en karamel.
Maallust tripel zware jongen

Maallust Tripel Zware Jongen

8,0
Maallust Tripel is een typische Tripel. Goudgeel en een fijne witte schuimkraag. De smaak is zoet, moutig en fruitig. Met 8,7% alcohol doe je er verstandig aan de Zware Jongen wat tijd te gunnen. Maallust Tripel smaakt heerlijk bij geitenkaas en lamsvlees.
Maallust bock veldwachter

Maallust Bock Veldwachter

7,6
Maallust Bock is een traditionele bock, ondergistend gebrouwen. Het bier heeft een fraaie dieprode kleur, fijne aroma's van gebrande mout en karamel en een zacht bittere afdronk.
Maallust bock landloper

Maallust Bock De Landloper

7,5
Maallust Bock De Landloper is een volmout bier met tonen van gebrande mout, toast en karamel. De fraai roodbruine kleur en de romige schuimkraag maken het plaatje compleet.
Maallust weizen de kolonist

Maallust Weizen De Kolonist

6,0
Maallust Weizen is een fris en fruitige weizen op Drentse wijze. Dit zomerse bier gaat uitstekend samen met witvis.
De pauper speltbier

Maallust De Pauper Speltbier

De Pauper van Brouwerij Maallust is een licht Blond speltbier. Het is een smaakvol, fris bier met een subtiele, hoppige afdronk. Dit bier is gebrouwen met Speltmout. Spelt is één van de oudst bekende tarwegewassen; duizenden jaren geleden werd het al geteeld. Dankzij dit graan krijgt de Pauper zijn stevige, karakteristieke smaak. Een dorstlessend bier met citrustonen en koriander.
Maallust blond de weldoener

Maallust Blond De Weldoener

Maallust Blond heeft als ondertitel De Weldoener meegekregen. Dit is een mooi hoppig blond bier, soepel in de mond en uitstekend doordrinkbaar.
Maallust dubbel mooie madam

Maallust Dubbel Mooie Madam

Maallust Dubbel is een mooi bruinkleurig bier, ongepasteuriseerd en ongefilterd, dus met alle oorsponkelijke smaken er nog in. En dat proef je. Karamel, toast, gebrande mout en een beetje kruidigheid. Deze Mooie Madam heeft het allemaal.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket