Mooie expert-reviews voor dit trio

28 augustus 2021
Er valt wat te kiezen op biergebied. Bijna duizend Nederlandse brouwerijen brouwen zich het leplazarus om de dorstige kelen te smeren. En dan zijn er nog al die buitenlandse bieren. Welke bieren zijn de moeite waard. De duizenden leden in de Bierista Community proeven zich de blaren op de tong. Dankzij hun expert-reviews weet jij welk bier je moet hebben en welk bier je beter kunt laten staan.

Het aantal Bierista's - gediplomeerde bierkenners - stijgt maar door. Meer en meer bierliefhebbers ontdekken hoe leuk en handig het is meer over bier te weten, dan de gemiddelde bierdrinker. De Bierista Bieropleiding blijft onverminderd populair en wekelijks worden er vele nieuwe Bierista's blij gemaakt met het felbegeerde bierdiploma. En dan kan de fun pas echt beginnen.

Grolsch Zomerbok

Afgelopen week werd een recordaantal expert-reviews geschreven. De redactie pikte er drie opvallende bieren uit. Grolsch Zomerbok werd door de World Beer Awards uitgeroepen tot beste bier van Nederland in zijn categorie. Ook bij Bierista's scoort dit bier uitstekend. Het bier wordt omschreven als zacht en vol van smaak. Volgens diverse liefhebbers neigt de smaak wel een beetje in de richting van Grolsch Weizen. Een echt aanrader als zomerse dorstlesser, die voor een vriendelijke prijs in de schappen van vrijwel elke supermarkt ligt.

Maallust Tripel Zware Jongen

Een stukje zwaarder is Maallust Tripel Zware Jongen. Een krachtig bier met 8,7% alcohol dat voortreffelijk samengaat met lamsvlees. Dit bier wordt gebrouwen in het Drentse gevangenisdorp Veenhuizen. Als je er in de buurt bent, is een bezoekje aan de brouwerij meer dan de moeite waard! Het bier is zacht, zoet en moutig en heeft een duidelijk alcoholisch karakter. Wat fruitige aroma's en een karaktervolle afdronk maken dit tot een spannend bier, dat door Bierista's met gemiddeld een 7,8 wordt gewaardeerd.

't IJ Zatte

Het derde Nederlandse bier in dit rijtje is 't IJ Zatte; ook een Tripel. Dit bier mag als een moderne klassieker worden beschouwd. Al vele jaren behoort dit bier tot de populairste Tripels in ons land. Bierista's geven een 7,6 als rapportcijfer en daar kun je als brouwer toch zeker mee thuis komen. Zo'n dikke voldoende geldt zeker als een koopaanbeveling. Wil je deze Amsterdamse Tripel bestellen, dan kun je terecht bij veel supermarkten en ook slijterijen. Zeker in en om Amsterdam tot ver daarbuiten kom je dit bier ook tegen in de horeca.