Drie aanraders van Bierista's

15 september 2022
Zie je ook door de bomen soms het bos niet meer? Heel herkenbaar. Je staat voor het schap in de winkel en je wordt overweldigd door het enorme aanbod. Welk bier moet je kiezen? Bierista biedt uitkomst, want de gediplomeerde bierkenners uit de Bierista Community proeven dagelijks vele bieren en zetten de proefnotities op de site. Zo zie je direct welk bier je moet hebben.

Uit de tientallen proefnotities die dagelijks binnenkomen heeft de redactie weer een selectie gemaakt. We hebben drie verschilende bieren voor je geselecteerd: een Blond, een IPA en een Dubbel. Voor elke smaak wat wils dus.

Maallust Blond De Weldoener

We beginnen in Drenthe. Daar vind je Brouwerij Maallust, een verborgen parel, waar prachtige bieren worden gebrouwen. Maallust Blond De Weldoener is daar een sprekend voorbeeld van. Dit bier wordt door de Bierista's gewaardeerd met gemiddeld een 7,6. Het bier voldoet als het gaat om z'n uiterlijk. Ook qua geur en smaak scoort deze Blond uitstekend. Een goede doordrinkbaarheid, een goede balans en een fijne bitterheid worden vaak genoemd. De brouwers kregen medio 2022 de ultieme beloning. Maallust Blond De Weldoener werd door de jury van de Dutch Beer Challenge benoemd tot Beste Bier van Nederland. Check hier de complete uitslag van de Dutch Beer Challenge 2022.

Oedipus Gaia

Blond en krachtig, dat is wat Oedipus Gaia is. Deze IPA heeft 7,0% alcohol. De Bierista's raden dit bier van harte aan, getuige de 7,4, waarmee de bierkenners deze IPA waarderen. Het bier scoort pluspunten vanwege zijn fruitige aroma's en zijn ingetogen bitterheid. Het is een goed doordrinkbaar bier, waarvan de bitterheid goed blijft hangen, aldus een van de proefnotities.

Brouwersnös Tweeduuster

Als we het hebben over verborgen parels, dan mag Brouwersnös niet onbenoemd blijven. Deze brouwerij in het Achterhoekse Groenlo maakt waanzinnige bieren. Brouwtechnisch wordt niets aan het toeval overgelaten en ook qua smaak weet de brouwerij telkens weer een prachtige balans te vinden. Brouwersnös Tweeduuster is een rtelatief onbekende Dubbel. Dit bier verdient meer bekendheid en waardering. Een 7,7 is  desondanks al een mooi rapportcijfer. Bierista's roemen vooral de combinatie van karamelachtige aroma's met rood en gedroogd fruit.