Brouwerij SNAB Bierbrouwers

Bierbrouwerij SNAB is in 1991 in Purmerend opgericht. SNAB staat voor Stichting Noordhollandse Alternatieve Bierbrouwers. De missie van deze bierbrouwers is vooral 'het promoten van de biercultuur in het algemeen en van alternatieve bieren in het bijzonder'. SNAB laat zich inspireren door zowel de Oude en Nieuwe Wereld, maar gaat hierin helemaal haar eigen weg. Het bierassortiment van SNAB biedt voor elk wat wils, van de beginnende drinker van speciaalbier tot de gevorderde bierdrinker.

SNAB bieren winnen regelmatig awards, zoals in bijvoorbeeld in 2016 toen zij twee gouden medailles tijdens de Dutch Beer Challenge binnenhaalden met hun Okshoofd en de Ezelenbok.

Onze topbieren

7,8

SNAB IJsbok Hout

SNAB Bierbrouwers

SNAB IJsbok is geïnspireerd op het verhaal van Nova Zembla. De basis van het bier is de SNAB Ezelenbok. Hier werd door bevriezing een concentraat van gemaakt, dat ook nog eens houtlagering heeft meegekregen. De lagering met Amerikaans Eiken zorgt voor een licht gebrand karakter en toetsen van karamel en vanille. Hoeveel smaak in één bier kun je aan ...

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +50 Biercoin

7,5

SNAB Roock

SNAB Bierbrouwers

SNAB Roock is een Smoked Extra Stout Porter , die werd ontwikkeld ter gelegenheid van het tweedubbel lustrum van SNAB. Brown Porter, ons allereerste bier, stond twee decennia symbool voor SNAB. Met Roock brengen de SNAB-brouwers een hommage aan deze klassieke stijl met een XX versie, sinds 1820 bekend als Extra Stout Porter om de sterkere variant aan te geven. Door gebruik te maken van gerookte gerst, USA hops en gist ontstond een onderscheidende combinatie die een complex bier met uitgesproken rooksmaak geeft.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,2

SNAB 1410

SNAB Bierbrouwers

SNAB 1410 verwijst naar het jaartal 1410. In dat jaar was Waterland in handen van Graaf Willem VI. Zijn schatbewaarder Willem Eggert moest er de orde herstellen en kreeg in 1410 de Heerlyckheid Purmerend in leen. Ter gelegenheid van deze gebeurtenis heeft SNAB 600 jaar later dit speciaalbier gebrouwen. 1410 is een uniek, karaktervol speciaalbier met een aangename balans tussen fruitigheid en hopbitterheid.

Blonde bieren

Aroma
Zoet

7,0

SNAB Czaar Peter

SNAB Bierbrouwers

SNAB Czaar Peter is een zeer rijke Russian Imperial Stout. Deze bierstijl werd oorspronkelijk gebrouwen in Engeland in de 18e eeuw. Omdat het transport over vriezende zeeën plaats vindt wordt een bier met hoog alcoholpercentage gebrouwen. De oorsprong van onze Russian Imperial Stout bevindt zich in Zaandam. In 1697 woont Czaar Peter in Zaandam en werkt als scheepstimmerman. Om de Russisch-Nederlandse relatie te benadrukken hebben de brouwers van SNAB Czaar Peter verrijkt met ‘Zaanse Cacao’. Dit is een donker en rijk degustatiebier, waarmee je zittend voor een knapperend haardvuur je gedachten kunt laten gaan.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Bitter

6,3

SNAB Otter Strong Bitter

SNAB Bierbrouwers

SNAB Otter Strong Bitter is een klassieke Engelse ale, een Bitter gebrouwen uit traditionele grondstoffen. De mout wordt betrokken van een Engelse vloermouterij. De bijzondere ingrediënten zorgen voor die aparte smaak. De Otter Strong Bitter heeft eene gebalanceerde bitterheid en is bovenal karaktervol en uitstekend doordrinkbaar.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Bitter

SNAB Ezelenbok

SNAB Bierbrouwers

SNAB Ezelenbok is een bovengistende Dubbelbock met een stevig hopkarakter. De Einbecker Ur-Bock, voor het eerst gebrouwen in 1378, geldt als moeder van de Ezelenbok. Deze Ezel stoot zich maar wat graag Dubbel aan dezelfde steen.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +50 Biercoin

SNAB Maelstrøm

SNAB Bierbrouwers

SNAB Maelstrøm is een gerstewijn, die voor het eerst werd gebrouwen ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van de brouwerij. Inmiddels is deze Maelstrøm een klassieker met meerdere awards achter zijn naam. Het karakter is moutig en alcoholwarmend. De Cascade en Amarillo hop, afkomstig uit de Yakima Valley, zorgen voor een toets van citrusfruit. Dit is 'The Big Sipper' onder de SNAB bieren.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +50 Biercoin

SNAB Pale Ale

SNAB Bierbrouwers

SNAB Pale Ale, ofwel de S.P.A., wer geïntroduceerd in 2000. Deze American Pale Ale is op dat moment een unicum in Europa. Geïnspireerd door de hoppige en aromatische bieren van de Amerikaanse westkust brouwt SNAB een complex bier, rijk van geur en smaak, goed doordrinkbaar en dorstlessend. De gist komt uit de Amerikaanse staat Oregon, de Cascade en Amarillo hop uit de inmiddels wereldberoemde Yakima Valley in Washington. Om het uitgesproken hopkarakter verder te verfijnen en te benadrukken is dry-hopping toegepast.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +50 Biercoin

Toon alle