Brouwerij SNAB Bierbrouwers

De missie van de in 1991 opgerichte SNAB Bierbrouwers is 'het promoten van de biercultuur in het algemeen en van alternatieve bieren in het bijzonder'. De brouwers van SNAB laten zich inspireren door zowel de Oude en Nieuwe Wereld, maar gaan helemaal hun eigen weg. Het palet bieren van SNAB biedt voor elk wat wils, van de beginnende drinker van speciaalbier tot de gevorderde bierdrinker. SNAB bieren winnen regelmatig awards, zoals in 2016 Winnaar : Okshoofd, Gold Medal - Dutch Beer Challenge, Zwaar Donker en de Ezelenbok, Gold Medal - Dutch Beer Challenge, Bock / Dubbelbock. Andere SNAB bieren zijn Ezelenbok, 7.5%, bok; Koning Honing, 7.5%, speciaalbier, honing; IJsbok, 9.3%, bok; Maelstrøm, 9.8%, american barley wine; Czaar Peter, 8.5%, russian imperial stout; Roock, 6.5%, rookbier; SNAB Pale Ale (S.P.A.), 6.3%, strong pale ale; Speculator, 8.0%, winterbier en de X-Porter, 4.5%, brown porter en 1410 is een uniek, karaktervol speciaalbier met een aangename balans tussen fruitigheid en hopbitterheid.

Bieren (13)

Sorteer op
  Score Category Naam
Bierflesje

SNAB IJsbok Hout

7,8
SNAB IJsbok is geïnspireerd op het verhaal van Nova Zembla. De basis van het bier is de SNAB Ezelenbok. Hier werd door bevriezing een concentraat van gemaakt, dat ook nog eens houtlagering heeft meegekregen. De lagering met Amerikaans Eiken zorgt voor een licht gebrand karakter en toetsen van karamel en vanille. Hoeveel smaak in één bier kun je aan ...
Bierflesje

SNAB Roock

7,5
SNAB Roock is een Smoked Extra Stout Porter , die werd ontwikkeld ter gelegenheid van het tweedubbel lustrum van SNAB. Brown Porter, ons allereerste bier, stond twee decennia symbool voor SNAB. Met Roock brengen de SNAB-brouwers een hommage aan deze klassieke stijl met een XX versie, sinds 1820 bekend als Extra Stout Porter om de sterkere variant aan te geven. Door gebruik te maken van gerookte gerst, USA hops en gist ontstond een onderscheidende combinatie die een complex bier met uitgesproken rooksmaak geeft.
Snab czaar peter

SNAB Czaar Peter

7,0
SNAB Czaar Peter is een zeer rijke Russian Imperial Stout. Deze bierstijl werd oorspronkelijk gebrouwen in Engeland in de 18e eeuw. Omdat het transport over vriezende zeeën plaats vindt wordt een bier met hoog alcoholpercentage gebrouwen. De oorsprong van onze Russian Imperial Stout bevindt zich in Zaandam. In 1697 woont Czaar Peter in Zaandam en werkt als scheepstimmerman. Om de Russisch-Nederlandse relatie te benadrukken hebben de brouwers van SNAB Czaar Peter verrijkt met ‘Zaanse Cacao’. Dit is een donker en rijk degustatiebier, waarmee je zittend voor een knapperend haardvuur je gedachten kunt laten gaan.
Bierflesje

SNAB Otter Strong Bitter

SNAB Otter Strong Bitter is een klassieke Engelse ale, een Bitter gebrouwen uit traditionele grondstoffen. De mout wordt betrokken van een Engelse vloermouterij. De bijzondere ingrediënten zorgen voor die aparte smaak. De Otter Strong Bitter heeft eene gebalanceerde bitterheid en is bovenal karaktervol en uitstekend doordrinkbaar.
Bierflesje

SNAB Koning Honing

SNAB Koning Honing is een bier met een warm gouden kleur. De mooie witte schuimkraag is als een witte hoed op dit zachte, bijna romige bieren. De smaak is zacht en vol als boter, een vleugje honing en een subtiel bittertje in de finish. Koning Honing laat zich uitstekend matchen met zeer uiteenlopende gerechten.
Bierflesje

SNAB Speculator

SNAB Speculator is een zware, zoete barley wine. Het bier onderscheidt zich door zijn complexe karakter dankzij specerijen. SNAB bereikt deze smaaksensatie door een kruidenbuiltje met specerijen toe te voegen. Het resultaat is een speciaalbier dat is als vloeibaar speculaas.
Bierflesje

SNAB IJsbok

Het Nova Zembla-reisverslag 'Om de Noord' van Gerrit de Veer uit 1597 is de inspiratiebron geweest voor dit bier. Het verslag beschrijft hoe de bemanning ontdekt dat de achtergebleven vloeistof in een bevroren biervat erg goed smaakt. Alle kracht en smaak zat in dar beetje vloeistof. SNAB Bierbrouwers bootst dit na door de Ezelenbok te bevriezen; het concentraat is deze krachtige en smaakvolle SNAB IJsbok.
Bierflesje

SNAB Okshoofd

SNAB Okshoofd werd voor het eerst gebrouwen ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van SNAB Bierbrouwers. De naam Okshoofd is een verwijzing naar de Schotse inhoudsmaat, de Hogshead. Dit is een houten vat, zo groot dat er een ossenkop in zou passen. Officieel is de Hogshead een vat van 54 gallons, oftewel 249,53 liter. De SNAB Okshoofd heeft flink wat alcohol, is zoet met tonen van karamel en heeft ook een redelijke bitterheid.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket