Top 10 - Ben jij bang voor donker?

De donkere dagen zijn weer aangebroken. De uren dat het per dag licht is, is zeer beperkt. Hoe donkerder de dagen, hoe lager de temperaturen. Dat betekent dat er steeds meer donkere bieren op het menu staan. Ben je bang voor het donkere bier of hou je wel van deze zware, verwarmende bieren?

1
Chimay blauw

Chimay Blauw

Ooit in markt gezet als kerstbier. Tegenwoordig is deze trappist het hele jaar door verkrijgbaar. Zeker met deze donkere dagen is dit bier een verwarmende vriend.
2
Hertog jan grand prestige

Hertog Jan Grand Prestige

Hertog Jan Grand Prestige is met 10% alcohol een stevige jongen. Rijk aan aroma's van onder andere karamel en gedroogd fruit. Blokje kaas of een stukje chocolade erbij en de lange winteravonden kunnen niet lang genoeg duren.
3
Bronckhorster midnightporter

Bronckhorster Midnightporter

Steve Gammage, de kleine tovenaar uit Rha, heeft met de Midnightporter weer een subliem getoverd. De Nightporter kenden we al, maar zo mogelijk is deze nog lekkerder.
4
La trappe quadrupel

La Trappe Quadrupel

Ruim 25 jaar geleden kwam La Trappe met de overtreffende trap van de Tripel. Ze noemden het Quadrupel. Sindsdien heeft deze bierstijl veel navolging gekregen. En terecht, want zo'n glas Quadrupel verwarmt lijf en leden.
5
Breugem saense kracht hout

Breugem Saense Kracht Hout

Je kunt donkere bieren laten rijpen op hout. Je kunt ook gewoon houtsnippers toevoegen aan het bier. Dat is wel zo effici├źnt en ook zeer effectief. Zeker als je een zeer aromatische houtsoort gebruikt. Breugem Saense Kracht Hout is een feest voor de zintuigen.
6
Jopen ongelovige thomas

Jopen Ongelovige Thomas

De keuze is reuze bij Jopen. De Haarlemse brouwerij heeft zoveel mooie bieren daar kun je een afzonderlijke top 10 van maken. Hier was het lastig kiezen tussen het Meesterstuk dat altijd aan het eind van het jaar verschijnt. Of de Ongelovige Thomas, een meermalen onderscheiden bier, waar we altijd weer warm voor lopen.
7
Texels noorderwiend

Texels Noorderwiend

Hoor de Noorderwiend langs de vuurtoren loeien. Je voelt de kou. Binnen bij de haard is het behaaglijk en gezellig. Daar zitten en familie en vrienden te genieten van een goed glas Texels bier. Proost, laat die Noorderwiend maar waaien!
8
Rochefort 10

Rochefort 10

Om sommige bieren kun je niet heen. Dat geldt voor het hele gamma van Rochefort. Dit trappistenbier is van absolute wereldklasse, met de Rochefort 10 aan kop.
9
Maallust 1818

Maallust 1818

In Veenhuizen, in de gevangenis langs het kanaal was het vroeger ijzig koud. Tegenwoordig staan op die plek koperen ketels waarin prachtige bieren worden geschapen. Als het kwik daalt is de Maallust 1818 een echt aanrader.
10
Snab czaar peter

SNAB Czaar Peter

Noord-Holland is een goede voedingsbodem voor veel mooie bieren. In deze top 10 kwamen we al eerder een bier van de Haarlemse brouwerij Jopen tegen. Op een spreekwoordelijke steenworp afstand worden Czaar Peter gebrouwen. Dat is geen kleine jongen. Voor een glas van dit bier neem je graag ruim de tijd.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket