Brouwerij Rochefort

De Rochefort brouwerij is een Trappistenbrouwerij in de provincie Namen, België. In het plaatsje Rochefort werd de Cisterciënzerabdij voor nonnen opgericht in 1230. In 1650 werd het geplunderd en iets meer dan een eeuw later werd de abdij vernield. In 1887 werd de abdij weer vernieuwd en opgebouwd. Twee jaar na de werderopbouw werd het eerste Rochefort bier gebrouwen.

Het trappistenbier van Rochefort is een authentiek product dat op traditionele, ambachtelijke wijze wordt gebrouwen. Dit bier is een mengeling van traditie en kennis, van strenge normen en hoogwaardige technologie.

De totale jaarlijkse bierproductie van deze brouwerij bedraagt zo'n 50.000 hectoliter. Deze 50.000 hectoliter bevat de bieren Rochefort 6, Rochefort 8 en Rochefort 10.

Onze topbieren

Beste Bier
8,3

Rochefort 10

Rochefort

Rochefort 10 is het vlaggenschip van het trappistenklooster Rochefort. Het is een Quadrupel met liefst 11,3% alcohol. Dit fenomenale bier vraagt tijd en aandacht. De Rochefort 10 krijgt van bierliefhebbers over de hele wereld de hoogste waarderingen. Niet verwonderlijk want de Rochefort 10 is zo ontzettend rijk en complex. Voordat je geniet van de lange, romige zoete afdronk heb je kennis gemaakt met de zoetheid van alcohol, kruidigheid van kardemon en kanaal en waanzinnig veel fruit, zoals druiven, pruimen, rozijnen en vijgen.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,9

Rochefort 8

Rochefort

Rochefort 8 is met 9,2% alcohol een flinke pater. Dit bier is een authentiek trappistenklooster gebrouwen en draagt dan ook met trots het logo 'Authentic Trappist Product'. Dit donkere bier is zo rijk aan smaak, het bevat fruitigheid van donker fruit, pruimen en vijgen. Daarnaast heeft deze 8 ook een kruidigheid en vanzelfsprekend een zoetheid van karamel en geroosterde mout. De Rochefort 8 is wereldwijd één van de meest gewaardeerde bieren. Een onbetwiste topper!

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Rochefort 6

Rochefort

Rochefort 6 is het oudste bier van de drie trappistenbieren van Rochefort. Dit bruine bier zit vol met aroma's van geroosterde mout, suiker en donker fruit.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Rochefort Triple Extra

Rochefort

Rochefort Triple Extra is het jongste bier van trappistenbrouwerij Rochefort. Het krachtige blonde bier heeft 8,1% alcohol. Fruitige tonen, zoetheid en een karaktervolle bittere afdronk zijn kenmerkend voor dit bijzondere Belgische trappistenbier.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Rochefort 8 - 'Een feest in je glas'

Bierista's maken elke dag honderden proefnotities over bieren die zij drinken. Wat vinden zij van de Roochefort 8?

Verder lezen

Drie Belgen op de rij

Drie prachtige bieren uit België uitgelicht deze keer. Bierista's zijn dol op La Chouffe, Straffe Hendrik Tripel en de zware trappist Rochefort 10.

Verder lezen

NIEUW: Rochefort Triple Extra

Zo vaak komen de trappisten niet met een nieuw bier. Dat geldt zeker voor Rochefort. Maar als ze dan met iets nieuws komen ...

Verder lezen

Proost mam!

Zondag 10 mei is het Moederdag. Met welke bieren doe je je moeder een plezier? Gebrouwen door Vrouwen, de Gooische Bierbrouwerij en Kleinebeer geven hun persoonlijke top 3.

Verder lezen