Proost mam!

7 mei 2020

Wat geef jij je moeder dit jaar? Boek? Bloemen? Bonbons? Of kies je er voor je moeder op Moederdag te verrassen met mooie bieren? 

Het is misschien niet zo'n goed idee om je moeder bij het ontbijt gelijk een stevige Rochefort 8 te serveren, maar een Bloesem Blond, een Hop met de Gijt of Gooische Bubbel is prima te doen. De Gooische Bierbrouwerij krijgt mensen, die eigenlijk niet van bier houden, toch 'aan de drank'. Hoe? Door ze de Gooische Bubbel te laten proeven. "Als we bijvoorbeeld op markten staan en mensen de Bubbel aanbieden, krijgen we vaak te horen: 'oh, nee hoor, ik houd niet van bier'", grijnst Arjanneke van de Gooische Bierbrouwerij

Wel lekker

Arjanneke weet al welke reactie er volgt na een slokje. "Oh, maar dit lijkt helemaal niet op bier, dit vind ik wel heel lekker. De champagnegist maakt het een feestelijk bier. Het is mooi droog, met een niet-plakkerig zoetje." De bubbel is nou niet echt geschikt om te drinken als je net je ogen open doet, maar leent zich prima voor een aperitief.  

Gin kruiden

Een ander bier waarmee je moeder in een goed humeur krijgt, is de Bloesem Blond of Gin Weizen van Gebrouwen door Vrouwen. Een fris Witbier dat zijn speciale smaak dankt aan de gin kruiden. Een bier dat je op elk moment van de dag kunt drinken, dus als je moeder een gestaalde kader is, zet het gerust naast haar ontbijtbord. Serveer daar een stuk blueberry cheesecake bij en je weet zeker dat je de hele dag een stralende moeder hebt.

Biershampoo

Do van Gebrouwen door Vrouwen vindt het uitstapje dat ze samen met haar zus Tessel maakte met de Hema, fantastisch. Speciaal voor Moederdag heeft het warenhuis een doos met twee flesjes Bloesem Blond en een fles bloesem shampoo met hopextract. De new wavers onder ons weten wat bier met je haar kan doen, dus de verwachtingen van deze shampoo zijn hoog gespannen. 

Oude geitenkaas

Voor moeders die het ontbijt liever even laten voor wat het is maar niet kunnen wachten tot de 5 in de klok zit, is een Hop met de Gijt een prima plan. Waarom? "Omdat Hop met de Gijt een fris bier is ook voor mensen die zeggen dat ze niet van bier houden. Een frisse IPA, met een citrus smaak en een bitter afdronk", legt Marc Nordhausen van brouwerij De Natte Gijt uit. Wat je er goed bij kunt eten? "Brie de meaux of een oude geitenkaas, maar een pittige curry combineert ook uitstekend."