Gooische Bierbrouwerij

De Gooische Bierbrouwerij in Hilversum is in 2010 opgericht door Arjanneke van den Berg, Paulien Hassink, Gijs Troost en Marcel Verhaaf. In het logo van de Gooische Bierbrouwerij ontdek je een gouden gevleugelde chihuahua waar je ook het motto 'Parvus Sed Audens' oftewel 'Klein maar dapper' aan kunt koppelen.

Als huurbrouwerij werden de bieren van deze brouwerij nog in ketels van andere brouwerijen gebrouwen maar in mei 2017 openen de deuren van een eigen brouwerij op het Marktplein in Hilversum. De monumentale auto-showroom uit 1912, ook wel bekend als de Euro-bioscoop, maakt het plaatje compleet.

De bieren worden gebrouwen met 100% biologische ingrediënten, op basis van boekweit. Daarmee geeft de brouwerij een twist aan hun bieren en is het bier van de streek geboren. Boekweit werd eeuwen geleden verbouwd op de Erfgooiers gronden in 't Gooi en heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de verschillende Gooische dorpen zoals Naarden, Laren, Bussum, Hilversum en Huizen. De gele boekweitkorrel zie je ook terug in vele wapens en vlaggen in deze streek.

De Gooische Bierbrouwerij maakt vooral stijlvolle bieren zoals de Gooische Bubbel, Gooisch Wit, Gooisch Zwart, Gooisch Blond en in het seizoen ook Gooisch Bok.

Onze topbieren

8,1

Gooische Grape Ale lll

Gooische Bierbrouwerij

Gooische Grape Ale lll is een Grape Ale van 7,2%. Een mooie combinatie tussen rode wijn en bier. Lekker bij oude kaas , maar ook zeker bij een gerecht met knolselderij, venkel en kruiden.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,9

Gooisch IPA

Gooische Bierbrouwerij

Gooisch IPA is een IPA. Het bier is gebrouwen met 4 Duitse hopsoorten en heeft een citrusachtig hopkarakter. Fris, licht moutig met een verfijnde hopbitterheid.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Dubbel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

Gooische Bok

Gooische Bierbrouwerij

Gooische Bock is een Bockbier uit het Gooi! Het is een speciale bock door het gebruik van roggemout met een klein beetje rookmout. Die laatste geeft het bier net dat pittige tikje en wat gerookte tonen. Niet voor niets dat dit stoere bier tijdens de Beste Bokbier van Nederland verkiezing in 2018 de 3e prijs in de categorie ‘Speciaal’ won! In 2019 werd een vijfde plek veroverd bij de verkiezing Lekkerste Bockbier van Nederland.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

Gooisch Zwart

Gooische Bierbrouwerij

Gooisch Zwart van de Gooische Bierbrouwerij is een Schwarzbier. Dit bier is minder krachtig dan de Duitse zwartbieren. Gooisch Zwart heeft een warme en donkere smaak die je doet denken aan geroosterd brood of koffie. Door de geroosterde mouten is het bier vol van smaak. Toch blijft deze Schwarz fijn doordrinkbaar.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Gooisch Goud

Gooische Bierbrouwerij

Gooisch Goud is een Urtyp Pilsener met een verfrissend, verkwikkend karakter en een ronde bittere afdronk. Dit bier is speciaal ontwikkeld voor de Foodhal Mout in het hartje van Hilversum, de thuisbasis van de Gooische Bierbrouwerij. Gooisch Goud is ongefilterd en ongepasteuriseerd. Dat betekent dat alle smaak behouden is gebleven. De brouwers hebben zich voor dit bier laten inspireren door Tsjechische Pilseners, die rijker van smaak zijn dan de gemiddelde Nederlandse Pilsener. De subtiele aroma's van klassieke Duitse hopsoorten maken deze Pilsener tot een van de meest smaakvolle van het land. Dat dat geen lozen kreet is blijkt uit de bronzen medaille die Gooisch Goud behaalde tijdens de Dutch Beer Challenge in 2020.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Dutch Beer Challenge 2024 - de uitslag

De prijswinnaars van de tiende editie van de Dutch Beer Challenge zijn bekend gemaakt. Er zijn weer een boel blije brouwers!

Verder lezen

Proost mam!

Zondag 10 mei is het Moederdag. Met welke bieren doe je je moeder een plezier? Gebrouwen door Vrouwen, de Gooische Bierbrouwerij en Kleinebeer geven hun persoonlijke top 3.

Verder lezen

Gooisch Bierfestival wordt cultureel bierspektakel

Op zondag 15 september wordt in Hilversum voor de derde keer het Gooisch Bierfestival gehouden.

Verder lezen