Gooisch Bierfestival wordt cultureel bierspektakel

13 september 2019

Na twee succesvolle edities wordt op het Marktplein van Hilversum voor Foodhal Mout op zondag 15 september voor de derde keer het Gooisch Bierfestival gehouden. Vanaf 13.00 uur zijn er meer dan 30 bieren van zes Nederlandse brouwerijen te proeven.

Natuurlijk worden alle bieren van de Gooische Bierbrouwerij uit Hilversum zelf van stal gehaald. “Het festival kent een uitbundige sfeer en zit dit jaar boordevol cultuur doordat Hilversum het Cultureel Seizoen opent tijdens het festival”, vertelt organisator Guido de Wit. “Zo kan er genoten worden van ingetogen én energieke bands van De Vorstin, Theater Gooiland en Dudok Festival en zijn er optredens, pub-quizzen, een pop-up museum, virtuele wandelingen en workshops van Hilversumse cultuurorganisaties”. 

Bieren op tap

Mede-organisator Arjanneke van den Berg vertelt: “Dit jaar wordt het plein weer omgetoverd tot een gezellig terras met in het midden een grote bartent met meer dan 30 taps. Nederlandse brouwerijen als Brouwerij De Moersleutel, Projekt Neo en Oersoep komen met bieren als Hank in de Dank Tank, Grappapolis en Freewheel. Voor elk soort bierliefhebber is er een bier te vinden: van licht tot donker, van frisse pils tot black IPA en van bekende tot verrassende bierbrouwers. Dit jaar zijn er ook lokale ciders te proeven van Elegast (Landgoed De Hoorneboeg). Ook zijn er proeverijen met uitleg over de bierstijlen, is er een Bier Bizz Quizz (BBQ) en is er naast wijn en fris het nieuwe laag-op-de-alcohol bier van de brouwerij Gooisch Licht.

Zweven, flipperen en jeu-de-boules

“Naast dat er veel te genieten valt, is er ook veel te doen op dit festival”, vervolgt Guido. “Er staat een vintage zweefmolen voor een enerverend rondje voor jong en oud, je kunt lekker flipperen in campingstijl op drie flipperkasten of rustig een potje jeu-de-boules spelen met een paar vrienden. Bijzonder trots zijn wij op onze 100 vrijwilligers, die zich op dit festival belangeloos inzetten en dit alles mogelijk maken. Tot slot is er voldoende ruimte op het terras om neer te ploffen en te genieten van een lekker speciaalbier met een gerechtje van één van onze lokale foodtrucks”.


 

Fotografie Rick Mandoeng