NIEUW: Rochefort Triple Extra

1 oktober 2020
Een nieuw trappistenbier is geen wekelijkse kost. Het komt maar zelden voor dat trappistenbrouwerijen een nieuw bier op de markt brengen. Dat geldt zeker ook voor Rochefort. En als ze dan met een nieuw bier komen, dan mag je er ook vanuit gaan dat het een bijzonder bier is!

De laatste keer dat Rochefort een nieuw bier lanceerde is 65 jaar geleden. Ja, je leest het goed. Het nieuws dat de trappisten van de abdij Notre-Dame de Saint-Remy in Rochefort nu Rochefort Triple Extra op de markt brengen, is dus best groot nieuws. Het nieuwe bier zal in Nederland vooralsnog beperkt in de horeca verkrijgbaar zijn. De Triple Extra is een goudgeel bier met 8,1% alcohol.

Rochefort staat bekend om de Rochefort 6, de Rochefort 8 en de zware Rochefort 10. Dit zijn stuk voor stuk donkere bieren. Het is bijna een eeuw geleden dat er door de trappisten van Rochefort een blond bier is gebrouwen.

Rochefort Triple Extra

Rochefort Triple Extra is goed gelukt volgens de brouwers. Ze zijn tevreden, maar zullen het bier verder gaan finetunen. Pas als echt alles klopt, zal de productie worden opgeschaald. Het label krijgt een paarse signatuur. Paars is in de katholieke kerk een veel voorkomende kleur, die bovendien staat voor vriendschap. Zoals gezegd in Nederland is het bier binnenkort beperkt verkrijgbaar in de horeca. In België wordt het vanaf komend weekend ook in diverse winkels verkocht.