Drie Belgen op de rij

27 december 2020
Sinds de lockdown wordt er wat afgeproefd! Het is een drukte van belang op Bierista.nl. Bierliefhebbers zijn op de site op zoek naar smaakvolle, hooggewaardeerde bieren. Bierista's zorgen dagelijks voor een verse aanvoer van inspirerende expert-reviews. Zo zie je in een oogopslag welke bieren de moeite waard zijn en welke niet.

Vanuit België klinkt de laatste tijd de roep of we wat meer oog wil hebben voor Belgische bieren. Nou zijn wij de beroerdste niet, dus laten we dit artikel maar eens uitpakken met drie bieren, die regelmatig gereviewd worden door de gediplomeerde bierkenners van Bierista.

La Chouffe

Behoeft La Chouffe nog een introductie? Dit bier werd ooit ontwikkeld door twee zwagers. Die boekten zoveel succes met het sympathieke merk en het smaakvolle bier, dat Duvel Moortgat het overnam. Dit blonde bier wordt hoog gewaardeerd. Bierista's geven gemiddeld een 7,8. Het bier is met 8% krachtig te noemen en toch zeer doordrinkbaar. Het bier is licht kruidig en verfrissend en mag inmiddels wel een klassieker worden genoemd. Verkijk je niet op dit lieve kaboutertje. De doordrinkbaarheid maakt dat je je makkelijk verslikt en daar pluk je de volgende ochtend de wrange vruchten van.  La Chouffe vind je ook terug in de Bier Top 100 over 2020.

Check de Bier Top 100

Straffe Hendrik Tripel

Over klassiekers gesproken. Straffe Hendrik Tripel is zo'n bier dat je tenminste eens in je leven gedronken moet hebben. Is dat eenmaal gebeurd, dan wil je 'm vaker. Een 7,9 krijgt dit bier van de Bierista. Daarmee staat dit bier vast in de Top 10 Beste Tripels. Dit Belgische bier heeft 9% alcohol en dat proef je. Het verwarmende effect verrijkt het bier dat verder zoete aroma's heeft en een ronde bittere afdronk. Het recept is in de loop der jaren geperfectioneerd. Dit is genieten in optima forma.

Rochefort 10

Het trio Belgische bieren sluiten we af met een trappistenbier. Rochefort 10 is met 11,3% het zwaarste bier van de brouwerij. Dit is niet zo maar 'een biertje'. Deze donkere pater is met liefde en zorg gebrouwen en vraagt om rust en aandacht als je 'm drinkt. Bij het inschenken zie je al die compacte, licht gekleurde schuimkraag in je glas die uitnodigt om een slok te nemen. Neem een flinke teug en hou het bier even vast in je mond voordat je het doorslikt. Smak nu een paar keer en geniet van de zoete tonen van karamel, toffee, gebrande mout en niet te vergeten dat verfijnde tikkeltje kruidigheid. Met recht een goddelijk bier, dat door Bierista's wel of niet hoog genoeg wordt beloond met een 8,2? Kijk, ruik en proef zelf en schrijf ook een expert-review.