Brouwerij Breugem

Brouwerij Breugem is opgericht in 2013. De brouwerij is gevestigd in Zaandijk. De bieren worden gebrouwen in de ketels van brouwerij HOOP. Brouwerij Hoop heeft onder haar dak twee onderscheidende biermerken, Breugem en HOOP Bier. In de brouwerij brouwt een team onder leiding van de zeer ervaren Canadees Pierre Yves Lavoie, maar ook Patrick Breugem zelf, alle bieren. Zo ook bieren van een aantal huurbrouwers!

Onze topbieren

9,1

Breugem Saense Quadrupel

Brouwerij Breugem

Breugem Saense Quadrupel is een donker en intens bier. In dit bier proef je tonen van vanille en kokos. Dit is een echt degustatiebier. Heerlijk bij een chocoladedessert.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Bitter

8,3

Breugem Heet en Stout

Brouwerij Breugem

Breugem Heet en Stout is gebrouwen met tinctuur op basis van wodka 50% met gerookte pepers, Habanero, Naga Jolokia en rode chili. Op basis van deze ingrediëntenlijst mag je een intens en pittig bier verwachten. En dat is het! Naast de pittige smaken vind je duidelijk de karakteristieken van een goede Stout terug in dit bier. In 2018 was de Breugem Heet en Stout een van de medaillewinnaars van de Dutch Beer Challenge.

Stout en Porter

Aroma
Zoet

7,7

Breugem Session Blond

Brouwerij Breugem

Breugem Session Blond is een smaakvol en verfrissend bier met weinig alcohol. Door toevoeging van Ekuanot hop is een frisdroog bier ontstaan met de geur van meloen en limoen en een fris fruitige afdronk.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

Breugem Saense Kracht Hout

Brouwerij Breugem

Breugem Saense Kracht Hout is een heel speciaal bier. Dit is een samenwerking tussen Patrick Breugem en bierkenner Derek Walsh. Zij namen de Breugem Saense Kracht als basisbier en voegden hier Palo Santo houtsnippers uit Zuid-Amerika aan toe. Het resultaat is sensationeel. Je proeft het hout, maar ook het bier. Deze limited edition is zeer smaakvol en prima in balans.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Breugem Asian White

Brouwerij Breugem

Asian White van Brouwerij Breugem is een Witbier. Dit frisse zomerbier is strogeel van kleur met een frisse schuimkraag. Strak van smaak met kruidige nadronk door het gebruik Galanga wortel & Djeroek Poeroet.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Breugem Saens Blond

Brouwerij Breugem

Breugem Saens Blond heeft een mooie goudgele kleur en een witte hoed van schuim. Dit blonde bier is aromatisch; je ruikt het frisse fruit. In de smaak komt het fruit weer terug, maar proef je ook een aangenaam bittertje dat dit bier karakter geeft.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

Breugem Saense Tripel

Brouwerij Breugem

Breugem Saense Tripel is een typische Nederlandse Tripel met Amerikaanse en Duitse hopsoorten. De gist zorgt voor een kruidig tintje, terwijl de hop zorgt voor frisse fruitige invloeden. Dit bier viel zelfs meerdere malen in de prijzen. Zo kreeg het de bronzen medaille tijdens het Bierfestival Groningen in 2014 en werd een gouden medaille gewonnen tijdens de Yokohama International Beer Cup in 2014.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,2

Breugem Herfstbock

Brouwerij Breugem

Breugem Herfstbock is een traditionele herfstbock. Een kruidig karakter dankzij de Duitse hopsoorten. Aroma's van chocolade, mout en karamel.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle