Brouwerij Breugem

Brouwerij Breugem is opgericht in 2013. De brouwerij is gevestigd in Zaandijk. De bieren worden gebrouwen in de ketels van brouwerij HOOP. Brouwerij Hoop heeft onder haar dak twee onderscheidende biermerken, Breugem en HOOP Bier. In de brouwerij brouwt een team onder leiding van de zeer ervaren Canadees Pierre Yves Lavoie, maar ook Patrick Breugem zelf, alle bieren. Zo ook bieren van een aantal huurbrouwers!

Onze topbieren

9,1

Breugem Saense Quadrupel

Brouwerij Breugem

Breugem Saense Quadrupel is een donker en intens bier. In dit bier proef je tonen van vanille en kokos. Dit is een echt degustatiebier. Heerlijk bij een chocoladedessert.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Bitter

8,6

Breugem Heet en Stout

Brouwerij Breugem

Breugem Heet en Stout is gebrouwen met tinctuur op basis van wodka 50% met gerookte pepers, Habanero, Naga Jolokia en rode chili. Op basis van deze ingrediëntenlijst mag je een intens en pittig bier verwachten. En dat is het! Naast de pittige smaken vind je duidelijk de karakteristieken van een goede Stout terug in dit bier. In 2018 was de Breugem Heet en Stout een van de medaillewinnaars van de Dutch Beer Challenge.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Breugem Applaus

Brouwerij Breugem

Applaus is een donkerbruin bier met een delicate smaakmix van gebrande mouten, karamel en een verfijnde kruidigheid. Een donker bier voor als de dagen kouder worden. En dan kunnen we allemaal wel wat warmte gebruiken. Een beetje affectie en waardering. Dus geef gewoon eens spontaan een applaus. Waarom niet? Een applaus krijgen voelt geweldig. Geef er daarom ook maar eentje aan jezelf.

Bockbier

Aroma
Zoet
Bitter

7,7

Breugem Session Blond

Brouwerij Breugem

Breugem Session Blond is een smaakvol en verfrissend bier met weinig alcohol. Door toevoeging van Ekuanot hop is een frisdroog bier ontstaan met de geur van meloen en limoen en een fris fruitige afdronk.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

Breugem High Five

Brouwerij Breugem

High Five is een stevig bier met een kruidig aroma. Fris-droog, complex en intens, dat toch makkelijk wegdrinkt. Bier waar je blij van wordt.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Breugem Saense Kracht Hout

Brouwerij Breugem

Breugem Saense Kracht Hout is een heel speciaal bier. Dit is een samenwerking tussen Patrick Breugem en bierkenner Derek Walsh. Zij namen de Breugem Saense Kracht als basisbier en voegden hier Palo Santo houtsnippers uit Zuid-Amerika aan toe. Het resultaat is sensationeel. Je proeft het hout, maar ook het bier. Deze limited edition is zeer smaakvol en prima in balans.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Breugem Warme Groet

Brouwerij Breugem

Breugem Warme Groet is een stevige, kruidige dubbel waaraan Oranjeschil en Kardemom is toegevoegd. Het ideale bier voor de koude wintermaanden. Dagen waarop je het liefst tegen elkaar aan kruipt. Dus gooi nog een blokje hout op het vuur en geef elkaar een Warme Groet. Zo komen we de winter wel door.

Dubbel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Breugem Compliment

Brouwerij Breugem

Compliment is een zomerse mix tussen een Saison en een Witbier. Fris-droog met limoenblad en tropische geuren en smaken. Hèt bier voor de zomer, wanneer iedereen lekker in z’n vel zit. Het seizoen om eens flink met complimenten te strooien. Dat doet de mens goed. Dus wees scheutig en hou je niet in. Wie weet krijg je wel een compliment terug.

Witbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Bierfestival Groningen terug in de kerk

Nu het coronavirus is terug gedrongen, kunnen we weer vooruit kijken naar een seizoen vol bierfestivals.

Verder lezen