8,3

Breugem Heet en Stout

Brouwerij Breugem (16)

Breugem Heet en Stout is gebrouwen met tinctuur op basis van wodka 50% met gerookte pepers, Habanero, Naga Jolokia en rode chili. Op basis van deze ingrediëntenlijst mag je een intens en pittig bier verwachten. En dat is het! Naast de pittige smaken vind je duidelijk de karakteristieken van een goede Stout terug in dit bier. In 2018 was de Breugem Heet en Stout een van de medaillewinnaars van de Dutch Beer Challenge.

Details

Bierstijl
Alcohol
8.0%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
8 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend
8,3

Het oordeel van de Bierista's

Breugem Heet en Stout is beoordeeld met een gemiddelde van 8,3 door onze Bierista's

8,4

Smaak

8,1

Zicht

8,2

Neus

Aroma
Zoet
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,3

"Uit het Fresh Beer Project met als extra geroosterde pepers van Zaanse Sambal (Daredevil, Habanero en Jolokia), die liefst even beroemd moet worden als de mosterd uit die omstreken."

Ton van der Koppel

17.045

Review
Aroma
Zoet
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,1 Zicht Zwart en ondoorzichtig. Vrij volle, beige en medium schuimkraag met stabiliteit, die echter wel hoor- en zichtbaar heel langzaam weg bruist.

8,2 Neus Voornamelijk donker moutige geur.

8,4 Smaak Mooi volle, iets romige en goede stout smaak met klein pikantje bij de eerste slok en met vervolgens een klein spektakeltje aan smaakindrukken/-inloeden. Achter in de keel iets van de pikanterie maar deze pittigheid is zeker niet zwaar en daarmee storend aangezet. Er zijn ook nog de mokka tonen van koffie en chocolade, die onderweg aanhaken. Mooi rond van smaak waar doorheen heel subtiel die rode pepers meedoen. In de nasmaak eerder chocolade dan peper en iets plakkerig.

Spijssuggestie Tegenover de pedissigheid van de sambal mild geaarde spijzen inzetten als iets met paddestoelen of (gekaramelliseerde) witlof.

Terrassen vandaag weer open: dit zijn de regels

Vandaag, 1 juni, gaan de terrassen sinds 11 weken weer open. Horecaondernemers hebben hard gewerkt om te voldoen aan de regels die voor de opening gelden.

Verder lezen

Pubquiz, Ronald Giphart en live metal tijdens online Flestival

Het Bier Flestival wordt zondag 6 juni door zes brouwerijen online gehouden.

Verder lezen

Witbier, het ideale terrasbier

Witbier is misschien wel het meest bestelde terrasbier. Heerlijk fris, zomers en dorstlessend. Ontdekt door monniken uit het plaatsje Hoegaarden.

Verder lezen

DAVO Bieren strijkt neer in Zwolle

De speciaalbierbrouwers van DAVO Bieren openen 9 juli een proeflokaal in Zwolle.

Verder lezen